Questions_and_Answers_19Q0056.pdf
PDF 357 KB Posted
- Attached to
- Gardening Services
- Solicitation number
- 19RP3819Q0056
- Issued by
-
Department of State US Embassy Manila
About this file
This document contains questions and answers regarding a solicitation for gardening services at the United States Embassy in Manila, Philippines. The solicitation will be for a one-year firm-fixed price contract for gardening services at the Chancery and Seafront compounds, with three one-year options. Prospective offerors must register in the System for Award Management prior to submitting a quotation. The questions and answers provide clarification that the contract price will be lump sum, contractors will determine their own staffing and equipment needs, and the government will not sell or provide high-value equipment to the contractor. Holiday and leave policies are defined in the contract clauses.
QUESTIONS AND ANSWERS
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Questions_and_Answers_(2)_19Q0056.pdf | ||
| 19RP3819Q0056-0001.pdf | ||
| MINUTES_PRE-QUOTATION_CONFERENCE_19RP3819Q0056.pdf | ||
| 19RP3819Q0056.pdf |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
QUESTIONS RECEIVED FROM PROSPECTIVE OFFERORS PRIOR, DURING AND
AFTER THE PRE-QUOTATION CONFERENCE
RFQ No. 19RP3819Q0056
Gardening Services for Manila, Philippines
1. Please confirm that the contract price is on a lump sum basis?
ANSWER: Refer to Sections 2.2, 2.3, 2.4, 2.5 and 2.6 on pages 2-4
2. Manpower Requirement - Please confirm that headcount is not in any way the basis for billings nor deductions. It would be the prerogative of the bidder to determine the headcount?
ANSWER: It is the responsibility of the offerors to review the solicitation requirements and terms and conditions to arrive at their proposed firm fixed prices.
3. Tools and Equipment - Please confirm that tools and equipment are at the discretion of the Bidder?
ANSWER: Refer to Continuation to SF-1449 Section 5 Materials and Equipment on page 18 and Attachment 1 Contractor-Furnished Property on pages 23-26.
4. Please confirm that materials are at the discretion of the bidder. The list of equipment indicated in the TOR is just a suggestion of US Embassy and the bidder has the prerogative to determine on the best suited or required tools and equipment?
ANSWER: See answer to Question #3
5. Can the bidder acquire the high value equipment of the Embassy like the Ride On Mower and the Ride On Sweeper and Vacuum?
ANSWER: No. The U.S. Government (USG) cannot sell high value equipment to the winning Contractor. Used and replacement USG property sale is through a live auction which is handled by the Property & Supply unit of the Embassy.
6. High Value Equipment Importation - Can we use the Embassy zero rated or tax exemption in acquiring high value equipment?
ANSWER: If equipment will be owned by the contractor, it is their responsibility to pay the necessary duties and taxes relative to the importation of equipment for use in this contract.
7. Can we extend the deployment of high value equipment since we need some time to procure this?
ANSWER: The Contractor shall perform the services required under the contract on the start date indicated in the Notice to Proceed. The Contractor is required to provide their own equipment whether it is high value equipment or not is up to the contractor.
8. Will the embassy require the Gardeners to report to work during Philippine Holidays and not report to work during US Holidays?
ANSWER: Refer to 652.237-72 Observance of Legal Holidays and Administrative Leave
(FEB 2015) on pages 40-41
9. Planting Materials –
A) The US Embassy Garden area is currently not aesthetically acceptable, can the winning bidder recommend new designs and plants?
ANSWER: The solicitation does not include any requirements for new garden designs or plants. Any new designs or planting will be handled as a new requirement outside the scope of this contract and evaluated by the government.
B) Will the US Embassy procure plants to make the facilities up to standards?
ANSWER: See answer to Question #9A
10. Please confirm that the irrigation systems at the chancery and seafront is not operational?
ANSWER: The irrigation system for both compounds are operational. The irrigation systems are located around Annex 3 (in Seafront Compound), Annex 1, 2 and MSGQ building (at Chancery Compound).
11. Please confirm that sufficient amount of water will be used for watering specially during hot season?
ANSWER: Yes we have sufficient water during hot season. Contractor should review equipment listed in Attachment 1 to achieve sufficient watering of the plants.
12. Would there be a deduction in the billing or penalty if the Bidder has work deficiency for the month?
ANSWER: Refer to Section 9 (a) – (d) on pages 20-21 and Section 2 CONTRACT
TERMS AND CONDITIONS – COMMERICAL ITEMS (OCT 2018) and (Deviation 2017-
02) (June 2017) on page 28
13. Can the Embassy extend the submission of bid from August 12, 2019 to August 31, 2019?
ANSWER: Any extensions to the due date shall be issued as an amendment and posted on the FedBizOps (FBO) website. Refer to Amendment 0001.
14. Please confirm that all equipment will be provided by the contractor?
ANSWER: See answer to Question #3
15. Is there a place at US Embassy for the propagation of plants 1.15.(c)?
ANSWER: Yes we have a plant nursery at Seafront Compound.
16. August 12, 2019 is holiday, is there a chance to move the date for submission of proposal?
ANSWER: Any extensions to the due date shall be issued as an amendment and posted on the FedBizOps (FBO) website. Refer to Amendment 0001.
File details come from the government source that posted it. Updated .