Attachment A QA from Interested Parties 191S7022Q0014 00002.pdf

PDF 122 KB Posted

Attached to
Embassy Jerusalem, Branch Office Tel Aviv Janitorial Services
Solicitation number
19IS7022Q0014
Issued by

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

19IS7O22Q0014 00002

• ATTACHMENT A

ANSWERS TO QUESTIONS ASKED FROM INTERESTED PARTIES

19IS7O22Q0014 00002

Question #1: Will the US Government supply all Janitorial Supplies?

Answer #1: Yes, as subsection 5.0 of section 1 of the solicitation states;” The US Government shall provide all necessary janitorial supplies and equipment, including mops, brooms, dust rags, detergents, cleaners, etc. to perform the work identified in this contract.” While Clause 52.216-

19 states, “Any supplies and services to be furnished under this contract shall be ordered by issuance of delivery orders or task orders by the individuals or activities designated in the Schedule.”, for this solicitation the clause will refer only to services as all the supplies will be supplied by the US

Government.

Question #2: Are the Government furnished supplies and equipment stated in Attachment 1 of the solicitation already purchased?

Answer #2: Yes, the Government will have already purchased all of the supplies shown in attachment 1 of the solicitation, which is why the attachment state, “. The Government shall make the following property available to the Contractor as "Government furnished property" under the contract.”

Question #3: Can we see the awarded price of the incumbent contract?

Answer #3: This solicitation is for a new requirement, and as such there is not incumbent contract with an award price to see.

Question #4: Can we arrange a site visit before submitting our proposal, either on site or virtually?

Answer #4: An official site visit has already occurred during the pre-proposal conference that was held on September 6, 2022. However, Clause 52.237-1 Site Visit (APR 1984), allows for additional visits time permitting and the clause further states,”. Prospective offerors/quoters should contact Mr. Sassosn Musai at MusaiSS@State.gov and Mr. Chanan Stern at

SternCC@State.gov for additional information or to arrange entry to the building.” Virtual visits for security reasons shall not be permitted.

mailto:SternCC@State.gov

19IS7O22Q0014 00002

Question #5: Are the contractor employees supplied an office on site?

Answer #5: No, there are no office space supplied to the contractor employees.

Question #6: Does the contractor supply food to the contractor employees?

Answer #6: No, food is not provided for the contractor employees.

Question #7: Will the quarterly cleaning requirements be performed during the regular 40-hour work week, or will this fall under the Temporary Additional Services?

Answer #7: Section 3, subsection 1.3.1 describes all the Standard services which shall be performed during the regular work week. Part of the standard services as defined in subsection

1.3.4 are the quarterly cleaning requirements

Question #8: How much area per day will each cleaner be required to clean?

Answer #8: Each contractor employee will be required to clean between 400 – 500 sq meters of office space daily at the Tel Aviv locations. In the Herzelya location there is 1,400 sq meters of office space, for which 70% will need to be cleaned daily.

Question #9: What needs to be submitted and signed for the proposal?

Answer #9: Section 3 of the solicitation gives a detailed breakdown on what needs to be submitted. Subsection A.1 refers to the price proposal and subsection A.2 refers to the technical proposal.

Question #10: Can the prices be economically adjusted to inflation index in Israel?

Answer #10: No, the pricing schedule in subsection 1.3 Prices of the solicitation clearly states that all proposed prices shall be firm fixed prices with no economic adjustments.

Question #11: Does evidence of Insurance require an official document from the Insurance company or will a letter of assurance from the contractor be sufficient?

Answer #11: Section 3, subsection A.2(6) of the solicitation states; “a copy of the Certificate of

Insurance(s), or (2) a statement that the Contractor will get the required insurance, and the name of the insurance provider to be used” . In addition section 1, subsection 7.7 of the solicitation states, “The Contractor shall provide evidence of the insurance required under this contract within ten (10) calendar days after contract award.”

File details come from the government source that posted it. Updated .