0001 Attachment B QA from Pre-Proposal Conference December 2 2019 191S7020Q0003.pdf
PDF 138 KB Posted
- Solicitation number
- 19IS7020Q0003
View the file
Other files
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
19IS7O20Q0003 00001
ATTACHMENT B page 4 of 5
ANSWERS TO QUESTIONS ASKED AT THE PRE-PROPOSAL CONFERENCE
19IS7O20Q0003 00001
Question #1 Are there drawings available to view for the four types of Houses?
Answer #1: No. There are no drawings available for the four types of houses in the solicitation, however in accordance to clause “52.237-1 – Site Visit”, a site visit has been arranged to view examples on all types of houses. Additional site visits may also be arranged by contacting Mr.
Chanan Stern (SternCC@State.gov).
Question #2: What are the locations for the work to be performed?
Answer #2: Sub section 9 of section 1 in the solicitation states, “The Government may issue orders requiring delivery to multiple destinations, or performance at multiple locations”, since the solicitation is primarily for the Embassy Branch Office in Tel Aviv, all of the locations are in
Israel and the vast majority of them will be in either Tel Aviv, Herzelia Pituach or Kfar
Shemaryahu.
Question #3: Is the clause “52.228-4 – Workers compensation and war hazard insurance”, included in the solicitation?
Answer #3: Clause 52.228-4 is not included in the solicitation because the labor laws in the country of Israel supply sufficient insurance for workers and the contractor must provide local workers compensation insurance for all of the employees working under any contract awarded under this solicitation.
Question #4: Does the entire property paintings in line items 001 – 008, include the painting of windows and doors?
Answer #4: No, sub section 6 of the Description/Specifications/Work Statement in the solicitation gives a detailed listing on what needs to be performed on entire properties and these do not include Windows or Doors.
19IS7O20Q0003 00001
Question #5: Do the contractors need to be official registered construction contractors in order to bid on this solicitation?
Answer #5: No. There is no requirement on being a registered construction contractor, however clause 652.242-73 states that the contractor warrants the following;
(1) That it has obtained authorization to operate and do business in the country or countries in which this contract will be performed and;
(2) That it has obtained all necessary licenses and permits required to perform this contract.
Question #6: In the past performance information, is the contractor required to have experience working in the country of Israel?
Answer #6: No, Sub section A.3 of section 3 of the solicitation states the following; “If the offeror has not performed comparable services in the country of Israel then the offeror shall provide its international experience”.
Question #7: Does refusal to accept an order constitute a breach of the contract?
Answer #7: Yes. If awarded a contract the contractor will commit to all the terms and conditions of the contract. Subsection 9© of section 1 in the solicitation states, “The Contractor shall furnish to the Government, when and if ordered, services as specified in the
Schedule. The Government may issue orders requiring delivery to multiple destinations, or performance at multiple locations. Except as specified in the Delivery-Order limitations clause or in the paragraph below, there is no limit on the number of orders that may be issued/ordered.”.
Question #8: How many copies of the proposal need to be submitted?
Answer #8: The cover letter sent to all interested parties stated that offerors need to submit one original and three identical copies of the entire proposal.
Question #10: What is the deadline for submission of questions?
Answer #13: The deadline for submission of questions is Monday, December 30, 2019 14:00
PM.
File details come from the government source that posted it. Updated .