VNET Question and Answer.docx

DOCX document 44 KB Posted

Attached to
C-Band Satellite Internet Service Federal contract opportunity
Solicitation number
19BN1522Q0013
Issued by
Department of State US Embassy Cotonou

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to C-Band Satellite Internet Service, newest first.
File Type Posted
VNET Question and Answer 2.pdf PDF
US Embassy Cotonou Benin Artel Questions-6.10.22.xlsx XLSX spreadsheet
Questions to USG - US Embassy - Cotonou Benin_SES GS 10JUN22.xlsx XLSX spreadsheet
6.21.22_19BN1522Q0013 Amendment 1.pdf PDF
2022-05-31 Solicitation VNET Internet services - approved.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Solicitation # 19BN1522Q0013 – VNET services Questions & Answers

1. Question: Are there additional documents that are not included on SAM.gov?

Answer: All solicitation documents are included on sam.gov.

2. Question: Will the Government consider solutions using a different frequency band, or is C-band an absolute requirement?

Answer: No. Any change to frequency or hardware would have to be approved and registered/authorized both by the Host government and Washington in advance.

3. Question: The solicitation mentions OpenNet-VPN. Is this a specific commercial service?

Answer: No that is the “name” of the circuit and the function it provides - to deliver our unclassified network traffic via VPN to our stateside endpoint.

4. Question: If there is existing SATCOM equipment, would it be possible to get a bill of materials to include detailed elements of the current SATCOM system?

Answer: A list of all existing equipment is included in the solicitation.

5. Question: If there is existing SATCOM equipment, what is the make and model of the antenna?

Answer:

ANTENNA

Manufacturer: General Dynamics SATCOM Technologies Type: ANTENNA Model: Series 1241 Make: VIKING Size (diameter): 2.4 meters Frequencies range TX: 5.850 – 6.426 GHz (C-Band) Frequencies range RX: 3.625 – 4.200 GHz (C-Band) Antenna gain TX: 42.20 dBi (linear and circular) Antenna gain RX: 38.20 dBi (Linear and circular)

6. Question: If there is existing SATCOM equipment, is the feed polarization linear or circular?

Answer:

LNB

Manufacturer: NORSAT INTERNATIONAL Inc Type: C-Band Model: 3120 CN Make: NORSAT Designation: LNB C-BAND PLL 3000 C Frequencies range RX: 3625 – 4200 MHz Intermediary Frequencies range: 950 – 1525 MHz

7. Question: If there is existing SATCOM equipment, what make, model, and size is the BUC or SSPA?

Answer:

BUC

Manufacturer: TERRASAT Type: C-BAND Model: IBUC 2 Power: 80 Watts

8. Question: If there is existing SATCOM equipment, what modem is being used?

Answer:

MODEM

Manufacturer: NEWTEC Type: MODEM Model: MDM5010 Frequencies range TX: 950 – 2400 MHz Frequencies range RX: 950 – 2150 MHz Power: 60 Watts

9. Question: If there is existing SATCOM equipment, are there losses between the HPA and the antenna?

Answer: Unknown at this time, but I do not believe so.

10. Question: Is there a current incumbent providing these services today?

Answer: Yes, Delta Bridge Inc.

11. Question: If this service is being provided today, can Government alert us to which satellite the current antenna(s) are pointing to? Would Government allow antenna re-pointing?

Answer: The US would allow repointing if necessary.

12. Question: If the service is being provided today, is the current antenna mounted on roof of building or on ground (where blockages may restrict certain repointing)?

Answer: On the roof

13. Question: Does Government require any additional equipment or installation needs outside of the Ethernet interface in the TSEF room and other optical interfaces?

Answer: No.

14. Question: Since the Solicitations shows a target Start of Service of 7/1/2022, can the customer confirm there is no need for upgraded antennas or modems, etc. and all currently installed equipment in good working order?

Answer: All currently installed equipment is in good working order.

15. Question: Does the Cotonou Embassy currently hold any VSAT authorizations or licenses?

Answer: Yes, we do have a VSAT license

16. Question: Can Government elaborate on the 99.9% availability SLA? Is that for the VSAT link or overall service? If it is for overall service, does Government require spares and/or redundancies for this effort?

Answer: Both, 99.9% for VSAT link and overall service. We do not require spares or redundancies.

17. Question: Will the government please specify the approximate cable length from the Embassy roof to the required server room/Telecommunications Service Entrance Facility (TSEF)? RFQ Section: 1. Scope of Work

Answer: Approximately 50 meters maximum.

SBU - CONTRACTING AND ACQUISITIONS

SBU - CONTRACTING AND ACQUISITIONS

Page 2 of 2SBU - CONTRACTING AND ACQUISITIONS

File details come from the government source that posted it. Updated .