Questions_and_Answers_RFQuals_0001.pdf

PDF 433 KB Posted

Attached to
Architect and Engineering (A&E) Indefinite Deliver Federal contract opportunity
Solicitation number
140R1024R0012
Issued by
Department of the Interior Bureau of Reclamation

About this file

This document contains Questions and Answers related to a Request for Qualifications (RFQ) for an Architect and Engineering (A&E) Indefinite Delivery, Indefinite Quantity (IDIQ) contract for the Bureau of Reclamation's Columbia-Pacific Northwest Interior Region-9.

Key details include:

  • The RFQ does not plan to issue a separate solicitation for an Unrestricted IDIQ with similar services.
  • The previous IDIQ contract holders were Stantec Consulting Services, Inc., Jacobs Engineering Group, Inc., and HDR Engineering, Inc.
  • Reclamation intends to award multiple IDIQ contracts but reserves the right to award a single general-purpose contract.
  • The IDIQ will focus on small-scale industrial water treatment design and large-scale hydropower project design.
  • The prime contractor will be required to perform a minimum percentage of work per the FAR 52.219-14 Limitations on Subcontracting clause.
  • Key personnel must be licensed in at least one of the states in the region (Idaho, Oregon, Washington, Montana, and Wyoming).
  • There is no limit on the number of Section F projects that can be included.
  • Reclamation's preferred Past Performance Questionnaire (PPQ) form is provided.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Architect and Engineering (A&E) Indefinite Deliver, newest first.
File Type Posted
Sol_140R1024R0012_Amd_0005.pdf PDF
RFQ_Revised_Amendment_0005_0005.pdf PDF
Questions_and_Answers_RFQuals_0004.pdf PDF
Sol_140R1024R0012_Amd_0004.pdf PDF
Questions_and_Answers_8-29-2024_0003.pdf PDF
Sol_140R1024R0012_Amd_0003.pdf PDF
Sol_140R1024R0012_Amd_0002.pdf PDF
Sol_140R1024R0012_Amd_0001.pdf PDF
Att_1__Past_Performance_Questionnaire_0001.pdf PDF
Att_2__B01-08_List_of_SS_Respondents_FY24_0001.pdf PDF
RFQ_Revisions_0001.pdf PDF
SF330-21.pdf PDF
Request_for_Qualifications_140R1024R0012.pdf PDF
Show all 13

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

United States Department of the Interior

BUREAU OF RECLAMATION

1150 North Curtis Road Boise, ID 83706-1234

PN-7200

Questions and Answers in response to the request for qualifications for Architectural and Engineering (A-E) Indefinite Delivery, Indefinite Quantity (IDIQ)- Columbia-Pacific Northwest Interior Region-9, Bureau of Reclamation

1. Question: Could you advise as to whether Reclamation is considering or will issue a solicitation for Unrestricted IDIQ(s) for similar or complementary services?

Answer: Reclamation does not plan on issuing a separate solicitation for an Unrestricted IDIQ for similar or complementary services.

2. Question: Would it be possible to find out who the current or previous contract holder was for the Columbia-Pacific Northwest IDIQ with the BOR?

Answer: The previous contract holders are as follows: 140R1019D0005 Stantec Consulting Services, Inc. Expired on 7/11/2024. 140R1019D0006 Jacobs Engineering Group, Inc. Expired on 7/11/2024. 140R1019D0009 HDR Engineering, Inc. expires on 9/8/2024.

3. Question: How many contractors does Reclamation anticipate selecting for this IDIQ?

Answer: In accordance with the Request for Qualifications, Reclamation intends on awarding multiple IDIQ's but reserves the right to award a single general-purpose contract if it is determined to be in the Government’s best interest to do so. Reclamation does not have a specific number for award.

4. Question: What type of effort does Reclamation foresee with respect to Water Treatment for this IDIQ (i.e., largescale municipal water treatment or smaller-scale rural water treatment)?

Answer: Small scale industrial water treatment design.

5. Question: What type of effort does Reclamation foresee with respect to Hydropower for this IDIQ (i.e., large-scale design of hydropower projects in dams or smaller-scale hydropower design on irrigation facilities or hydropower studies)?

Answer: Large scale design hydropower projects.

6. Question: What is the threshold percentage of work that need to be performed by the prime contractor?

Answer: The follow-on Request for Proposal (RFP) which will be issued to highly rated AE firms will contain the clause at FAR 52.219-14 Limitations on Subcontracting (Oct 2022)

Deviation (Sep 2021). The deviation clause is available at https://www.acquisition.gov/sites/default/files/caac/CAAC_Letter_2021- 02_Limitations_on_Subcontracting_8.11.2021.pdf. Offerors should pay particular attention to paragraph (e) Limitations on subcontracting.

7. Question: Does every key position require licensure in at least one of the States of Idaho, Oregon, Washington, Montana, and Wyoming?

Answer: The main Technical Lead and Technical Approver for each Task Order should be licensed in the state where the work has been requested. The Contractor key personnel should have at least one Subject Mater Expert Licensed per discipline at each state.

8. Question: Is there a limit to the number of Section F projects we can include?

Answer: The current solicitation does not contain a limit to Section F. projects.

9. Question: Can you please let us know the incumbent firms for the BOR A&E IDIQ for Region 9?

Answer: See answer to question #2

10. Question: Can you please provide Reclamation's preferred PPQ form?

Answer: Yes, see attachment 1 PPQ form.

11. Question: Is there still going to be the usual Unrestricted IDIQ Solicitation as well?

Answer: See answer to question #1

12. Question: Additionally, if you are able, would you please share the firms that submitted on the Sources Sought for this opportunity?

Answer: Yes, see attachment 2 B01-08 List of SS Respondents included.

13. Question: The acquisition has been issued as a small business set-aside. Does Reclamation plan to issue a solicitation for an unrestricted version of the acquisition?

Answer: See answer to question #1

14. Question: If not brand new, could you please provide the current / previous contract number?

Answer: See answer to question #2

File details come from the government source that posted it. Updated .