Attachment 6. Question and Answer_0001.pdf
PDF 91 KB Posted
- Attached to
- Road Repair - National Park Service USVI
- Solicitation number
- 140P5521R0001
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Sol_140P5521R0001_Amd_0001.pdf | ||
| Attachment 7. Site Visit Sign in_0001.pdf | ||
| Sol_140P5521R0001.pdf | ||
| Provisions and Clauses R0001.pdf | ||
| Attachment 2 Wage Determinations.pdf | ||
| Attachment 3 Past Performance and References.docx | DOCX document | |
| Read This First.docx | DOCX document | |
| Attachment 1 Statement of Work.docx | DOCX document |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Questions and Answers
RFP 140P5521R0001
1. According to the RFP Documents work is limited from Monday to Friday (5 days a week) , Can the contractor extend workdays to Saturday and Sunday?
ANSWER: The government will evaluate requests to work weekends or Federal holiday.
Contractor is required to get advanced permission from the NPS COR/CO.
2. Lameshur Road currently leads to the VIERS which is currently out of service, can the road be completely block with the proper signs to work more efficiently?
ANSWER: No, the road cannot be closed. The road will need to remain open for visitors.
3. The RFP Doc mentions the contractor is responsible for permits to perform the work, while in the site visit it was mention that all permits were in place, can this be clarified?, are there any permits which are the responsibility of the contractor?
ANSWER: The government anticipates that all road repair, equipment or material staging will stay within the existing roadbed itself and therefore no 404 permits will be required.
However, IF that is not possible, contractor will be responsible for adhering to the conditions and restrictions described at:
https://usace.contentdm.oclc.org/utils/getfile/collection/p16021coll7/id/6716 If it is determined that contractor cannot conduct work within these permitting restrictions, then contractor is responsible for any additional permitting required to perform the work in compliance with all federal and territorial regulations.
4. Are any compaction specifications needed for the material placed in the road?
ANSWER: There are no specific compaction requirements for this project. The government expects compaction of material to occur by equipment used to spread and dump material. The intention of this project is to provide temporary repairs to the roadway to smooth humps and fill major potholes to make the road more passable.
5. Is material with compliance with the Federal Highway Administration FP-14 standards for road base gravel the only acceptable material to be placed?
ANSWER: Provide offer based on the SOW requirement.
6. Lump Sum Bid Price will include 75cy as the RFP Doc states. Can a separate unit price per CY for additional material needed be included in the proposal?
ANSWER: See amendment 001 for instructions on providing offer.
7. There are some piles of gravel material near the project (along Lameshur Road). Is this available for contractor to use?
ANSWER: No. The government will not supply any material. Contractor is required to provide and deliver all material utilized on the repairs.
8. May substrate and/or gravel be stored at VIERS Camp?
ANSWER: Yes. Material should ONLY be staged within the existing roadway.
9. Define “compacting”. Is a roller required?
ANSWER: There are no specific compaction requirements for this project. The government expects compaction of material to occur by equipment used to spread and dump material.
The intention of this project is to provide temporary repairs to the roadway to smooth humps and fill major potholes to make the road more passable.
https://usace.contentdm.oclc.org/utils/getfile/collection/p16021coll7/id/6716
10. Is a portable toilet “required” to be on site?
ANSWER: The government is not providing a restroom or port-a-let. Contractor is responsible for providing a means and method for proper disposal of sanitation for self and employees.
11. Define “footprint of the road surface”. 4.4.2, “acceptable quality level”. This is referenced for wetlands protection as per 4.3.2, “acceptable quality level”.
ANSWER: All work is expected to stay within the existing gravel surfaces.
File details come from the government source that posted it. Updated .