Questions and Answers_Q0001_0001.docx

DOCX document 29 KB Posted

Attached to
Marine Debris Assessment-St John USVI Federal contract opportunity
Solicitation number
140P5521Q0001
Issued by
Department of the Interior National Park Service Southeast Region

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Marine Debris Assessment-St John USVI, newest first.
File Type Posted
Attachment 003a REVISED Price Schedule_0001.docx DOCX document
Sol_140P5521Q0001_Amd_0001.pdf PDF
Sol_140P5521Q0001.pdf PDF
Combined Syn-Sol 140P5521Q0001.pdf PDF
Attachment 002 Service Wage Determination.pdf PDF
Attachment 003 Price Schedule.docx DOCX document
Attachment 001 Statement of Work.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

QUESTION AND ANSWER – RFQ#140P5521Q0001

1) SOW page 3 mentions that the project requires a resource monitor. Is the contractor responsible for providing a resource monitor, or is the resource monitor provided by the NPS? If the NPS provides the resource monitor, do they have access to their own vessel, or would they accompany the contractor for the assessment?

Answer: NPS will provide a resource monitor that will coordinate with contractor any necessary daily and/or weekly project meetings.

2) SOW page 4 states that the period of performance is 60 days from issuance of a notice to proceed. My understanding is that the SOW requires the project to be completed within 60 days of the notice to proceed. Is that correct?

Answer: Contractor will have 60 days from date contract is fully executed with signatures to perform the assessment work (no Notice to Proceed will be issued as this is a Service Contract). Performance period for Option Additive item(s) will be discussed if or when executed.

3) Does the NPS expect that the assessment will require side scan sonar, or visual assessment only? Is diving required for the visual assessment, or the salvage/recovery only?

Answer: Contractor is free to determine best method to provide NPS the final deliverable(s) as outlined on page 3 of the SOW.

4) I would like to confirm that the optional Debris Removal task does not include the actual debris removal. Is that correct?

Answer: See page 3 of the SOW; Item #3 Option: Debris Removal. It is the expectation of this requirement that the Option Additive Debris Removal offer price include the approach and disposal based on the findings from the assessment. See Attachment 003a for a Revised Price Schedule All debris removed will become the property of the contractor for final disposal as specified in the SOW.

5) If threatened and endangered coral and seagrass species are identified and need relocation, what is the process besides reporting? Propose a relocation or mitigation plan?

Answer: Reporting is all that is required as per the SOW. If the Option Additive item(s) are executed the NPS Resource team will collaborate with the contractor for debris removal.

6) Do we have an updated bathymetric map available beforehand (other than NOAA Nautical Charts)?

Answer: Bathymetric maps will be provided to the awardee

7) Do we have a resent specific benthic or critical marine resource map available for the areas to be surveyed (Not the benthic habitat map of 2002)?

Answer: Benthic maps will be provided to the awardee

8) Do we have a guide to follow and perform a Debris Assessment Method or do we propose and develop one?

Answer: See SOW page 3 item #2 for deliverables.

9) Is there marine debris already identified in a map by the Virgin Islands National Park (VIIS)?

Answer: No.

10) Is there within the islands a landfill facility that complies with EPA Subpart D landfill requirements, that can be utilize for the disposal of the debris?

Answer: Contractor’s proposal should include this in the pricing information for Option Additive item(s).

11) Will National Parks issue a statement to allow the recycling of the debris removed?

Answer: See page 3 of the SOW; item 3 Option. All debris removed becomes the property of the contractor for final disposal.

12) Are there any quantities of Debris estimated?

Answer: No. Contractor will be responsible for providing in the assessment. See SOW page 3 item #2.

13) If there are no Quantities of Debris estimated, Debris removal pricing is subject to the findings of the Assessment, in this case can a price per day for a debris removal crew be accepted?

Answer: See Attachment 003a for a Revised Price Schedule.

14) Due to the lack of data, is there any other pricing method for debris removal accepted other than Lump Sum Price?

Answer: See Attachment 003a for a Revised Price Schedule.

15) Are the locations considered US property?

Answer: Yes. The required assessment areas are a part of the US Territories and within the Virgin Islands National Park.

File details come from the government source that posted it. Updated .