Atch_1_to_Amd_1_QandAs_0001.pdf

PDF 76 KB Posted

Attached to
Prep/Paint Exterior-Multiple Bldgs-EVER Federal contract opportunity
Solicitation number
140P5423R0011
Issued by
Department of the Interior National Park Service Southeast Region

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Prep/Paint Exterior-Multiple Bldgs-EVER, newest first.
File Type Posted
Sol_140P5423R0011_Amd_0001.pdf PDF
Sol_140P5423R0011.pdf PDF
Atch_1_SOW.pdf PDF
Atch_4_Site_Visit_Info_EVER_Painting.pdf PDF
Atch_3_Monroe_DBA_WD.pdf PDF
Atch_2_Miami_Dade_DBA_WD.pdf PDF
Atch_5_Perf_Questionnaire.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

140P5423R0011 Amendment 1 Attachment 1

Page 1 of 5 Pages

Question #1: Certain structures like beams and columns are bare concrete, do we have to paint structures that have not been painted before?

Answer: No if it was not painted before we will not paint it.

Question #2: Is the bride/walkway leading towards the Ernest Coe Visitor Center considered part of the building, requiring painting?

Answer: Yes, we will paint the wood railing for the boardwalk and as in question 1 we will only paint what was painted before.

Question #3: Some buildings, like the pump houses, have water and gas tanks attached to them, do the tanks and pipes require painting?

Answer: No tanks or pipes require painting.

Question #4: Some buildings have a load of materials laid against them, will they be removed by the Park staff or are we responsible for that?

Answer: The park will move the material out of the way for painting, but we will need a 14-day notice before it need to be moved.

Question # 5: Can all buildings be pressure washed before commencement of preparing and painting of individual buildings?

Answer: Buildings shall be pressure washed prior to painting and preparatory work. Painting and preparatory work shall commence within 24 hours of pressure washing completion and shall be continuous until the individual building is complete.

Question #6: Many buildings are close together. Can porta-potties be limited to areas rather than one at each building?

Answer: Porta-potties for construction personnel shall be within walking distance of each work site. Porta-potties provided for Everglades National Park employees and/guests shall be within 100’ of existing restroom facilities. A restroom plan shall be submitted to and approved by COR (Contracting Officer Representative) prior to mobilization.

Question #7: At the HQ generator building, is the generator gas tank to be painted? Rust is present on it.

Answer: The generator tank is not within the scope of work.

Question #8: Are all the concrete columns left as they are, or do they need to be cleaned with pressure water?

Answer: The entire structure shall be pressure washed to remove loose dirt & debris.

Question #9: Does the bid include the deck railings?

Answer: The deck railings are included the scope of work.

Question # 10: When is the start date for the project, and what is the timeframe for its execution?

Attachment 1

Page 2 of 5 Pages

Answer: As stated throughout the solicitation, the period of performance is anticipated to be 120 days from the issuance of the notice to proceed (NTP), however, you are required to include your best proposed timeline in your offer submission (Reference Section L.2)

Question #11: Do the floors of the Royal Palm Visitor Center need to be painted?

Answer: No – the floors of the Royal Palm Visitor Center are not included in the Scope of Work.

Question #12: Please clarify if the interior ceiling of the bathrooms needs to be painted.

Answer: The scope of work stops at the door frames entering into the restrooms.

Question # 13: During the visit we noticed that several people had pictures of the facades of the buildings and we can't seem to find them on constructconnect, is there any additional documents that can be sent to us?

Answer: The only photos available were already provided in the posted solicitation.

Question #14: At the VC, is the walkway railing and gazebo at front entrance of to be painted?

Answer: The deck railings and overhead wood pergola between the Ernest Coe VC and the restrooms are included the scope of work.

Question #15: At the EC VC, walkway railing and walkway ceiling at rear exit; and hand railing sections at lateral rear of building to be painted?

Answer: The deck railings and overhead wood pergola at the rear exit of the Ernest Coe VC are included the scope of work.

Question # 16: At RP VC, Vinyl roller doors and square section of vinyl ceiling to be painted?

Answer: At Royal Palm Visitors Center, the vinyl ceiling access panels and rollup doors shall be pressure washed and left untreated.

Question #17: At the Long Pine Key Pump House, Vinyl roller doors and square section of vinyl ceiling to be painted?

Answer: All vinyl doors shall be pressure washed and left untreated.

Question #18: At the Dan Beard pump house, Fuel tank to be painted as well?

Answer: Fuel tanks are not included in this scope of work.

Question # 19: At the Dan Beard pump house, Hole in wall to be repaired?

Answer: Any holes in the exterior surfaces shall be patched and / or repaired prior to painting.

Question #20: At the Dan Beard Garage, Stored work materials against wall to be relocated by contractor?

Answer: Contractor shall provide two weeks notice prior to mobilizing to each site. Any stored materials or equipment on the site will be relocated by government personnel prior to the contractor’s arrival.

Attachment 1

Page 3 of 5 Pages

Question #21: At Flamingo Boat Maintenance, Rear Stair railing to be painted? (yellow portion was previously painted) Answer: Scope of work includes painting of stair railings.

Question # 22: At the Flamingo Maintenance Warehouse, Contractor to move materials on side of building?

Answer: Contractor shall provide two weeks’ notice prior to mobilizing to each site. Any stored materials or equipment on the site will be relocated by government personnel prior to the contractor’s arrival.

Question #23: Because of all materials and equipment that must be delivered. Is there a place in the park where we will be able to store equipment and paint?

Answer: The contractor will be assigned (1) laydown area in Pine Island, Royal Palm, Daniel Beard, Flamingo, and Key Largo for temporary storage of equipment and materials. Each site will provide 1,000 SF of storage space that is convenient for loading, unloading, and transfer of materials. Material and equipment stored on site shall be contained in a locked container or trailer. Materials and equipment left on site shall be secured at the end of each workday and laydown areas shall always be kept clean.

Government is not responsible for theft or damage.

Question #24: In regard to the Royal Palms Visitor Center; is the floor to be painted and if so, is there a specification?

Answer: No, the floors of the Royal Palm Visitor Center are not included in the Scope of Work.

Question #25: Are LP tanks adjacent to the generators to be painted? If so, is there a specification?

Answer: No, the LP tanks are not included in the Scope of Work.

Question #26: Is the Flamingo Boat Maintenance handrail to be painted?

Answer: Scope of work includes painting of stair railings.

Question #27: Regarding Solicitation Section I.6 52.236-21 Specifications and Drawings for Construction:

item (a) states that “the Contractor shall keep on the work site a copy of the drawings and specifications and shall at all times give the Contracting Officer access thereto.” No Drawings or Specifications were released in the notice documents. Will the Government be providing the contractor Drawings and Specifications for each of the buildings, or is this requirement not applicable for this project?

Answer: Drawings and Specifications are NOT a part of this contract.

Question #28: Solicitation Section I.6, Items (e) & (f) begin with “if the contract requires Shop Drawings.” Are Shop Drawings required to be developed for this for this project? If Shop Drawings are required to be developed for this for this project, please specify in detail specifically what would be required to be contained within the shop drawings and for what specific structure or structures?

Answer: Delivery of shop drawings are NOT required for this project.

Question #29: Regarding the requirement for Past Performance Questionnaire (PPQ)s to be sent directly to the Contracting Officer from the reference Point of Contact. If a CPARS is available for a cited project, may the offeror include it with their proposal in lieu of a PPQ?

Attachment 1

Page 4 of 5 Pages

Answer: Not necessary. The Contracting Officer has access to CPARS.

Question #30: If a PPQ has been supplied for another proposal, may the offeror include it with their proposal in lieu of the PPQ issued as part of this Solicitation?

Answer: No. They must be sent directly to the Contracting Officer specified in the solicitation.

Question #31: E Coe Visitors Center-Are exterior ceilings included in the Scope of Work (SOW) i.e., gazebo and rest station area ceilings Answer: The deck railings and overhead wood pergola between the Ernest Coe VC and the restrooms are included the scope of work.

Question #32: E Coe Visitors Center- Are walkway railings (entrance walkway and gazebo area) included in the SOW?

Answer: The deck railings and overhead wood pergola between the Ernest Coe VC and the restrooms are included the scope of work.

Question #33: Are garage/loading doors included in SOW? Daniel Beard Garage/Flamingo Haz Mat Storage /Flamingo Maintenance Warehouse loading dock doors. Is it safe to assume that painted doors to be painted and unpainted to remain as is?

Answer: Garage / loading doors painting is NOT included in this project. Doors shall be pressure washed in accordance with scope of work instructions.

Question #34: Pump stations include above ground storage tanks (ASTs) resting on concrete bases. Are the ASTs and bases included in the SOW?

Answer: No. ASTs are not included in this project.

Question #35: Flamingo Boat Maintenace & Daniel Beard Garage - A storage shed and materials are staged adjacent to building wall to be removed & replaced by NPS or contractor?

Answer: Contractor shall provide two weeks’ notice prior to mobilizing to each site. Any stored materials or equipment on the site will be relocated by government personnel prior to the contractor’s arrival.

Question #36: In regard to the Royal Palms Visitor Center; is the floor to be painted and if so, is there a specification?

Answer: No – the floors of the Royal Palm Visitor Center are not included in the Scope of Work.

Question #37: Are LP tanks adjacent to the generators to be painted? If so, is there a specification?

Answer: No – the LP tanks are not included in the Scope of Work.

Question #38: Is the Flamingo Boat Maintenance handrail to be painted?

Answer: Scope of work includes painting of stair railings.

Question #39: In the interest of eliminating redundant work for the COR's: Can previously submitted questionnaires be used on for the Prep/Paint Exterior-Multiple Bldgs-EVER project?

Attachment 1

Page 5 of 5 Pages

Answer: No, however, ensure to include the required information listed in your proposal which must include contact information from past projects that we may use in addition to the questionnaires submitted. See Section L.2

Question #40: In the presolicitation notice, it said the offers were due on May 29, 2023, but when the solicitation posted, it said the offers were due May 30, 2023. Which is it?

Answer: The Solicitation was accurate. The offer due date is May 30, 2023 because May 29, 2023 is a federal holiday.

Note: Any answers or clarifications that add to or change any information currently in the statement of work (SOW) will be incorporated before award. Acknowledgement of these answers demonstrates offeror’s receipt of updated info.

File details come from the government source that posted it. Updated .