Atch_1_to_Amd_1_QandAs_0001.pdf

PDF 83 KB Posted

Attached to
Replace Floating Dock-TIMU Federal contract opportunity
Solicitation number
140P5421R0021
Issued by
Department of the Interior National Park Service Southeast Region

About this file

This document contains questions and answers regarding Solicitation Number 140P5421R0021 from the Department of the Interior National Park Service Southeast Region to replace a floating dock at TIMU. The solicitation seeks to replace an existing 5' x 30' aluminum gangway and floating dock. Bidders must provide porta-johns and dumpsters for waste disposal. References to construction permits, weather delays, site access times from 6:30AM to 6:00PM Monday through Friday, progress payment documentation requirements, and performance bond release are included. The government estimates the project magnitude to be between $250,000 and $500,000 and expects award within 3 weeks of the response date, though delays are possible. Weekly payroll logs must be submitted.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Replace Floating Dock-TIMU, newest first.
File Type Posted
Atch_2_to_Amd_1_Plans_0001.pdf PDF
Sol_140P5421R0021_Amd_0001.pdf PDF
Atch_6_Photos.pdf PDF
Atch_4_Perf_Questionnaire.pdf PDF
Atch_5_Manatee_Protection_Guidelines.pdf PDF
Atch_2_DBA_WD_Duval_County.pdf PDF
Sol_140P5421R0021.pdf PDF
Entire_RFP_w_Atchs_140P5421R0021.pdf PDF
Atch_3_Site_Visit_Info.pdf PDF
Atch_1_SOW.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

140P5421R0021 Amendment 1 Attachment 1

Page 1 of 2 Pages

Question #1: Will the employees working on the dock replacement be able to drive and park in the back of the preserve in the area of the Park Maintenance buildings daily at the beginning and leave at the end of the day? The SOW indicates land access is limited.

Answer: Yes, there will be on-site parking available at the above stated area of the park.

Question #2: What permits will be required. Will the contractor or the NPS service obtain permits?

Answer: Permits are required and the government is obtaining them. No new information is contained in the permits and will be made available before work begins.

Question #3: Will the government accept modification requests if the cost of materials increases from the date the proposal was submitted to the date the contract is awarded and approved to commence?

Answer: We anticipate an award less than 3 weeks after offers are due.

Question #4: Will the COR be onsite and available for the duration of the project? (Ref G.2) Answer: Will be available on-site at times and always via cell phone.

Question # 5: Will the contractor be granted time extensions in the event of weather delays?

Answer: If necessary, yes.

Question #6: Please describe the points of egress to the work site and time(s) we may be able to enter the job site in the morning and times we must leave at the end of the day. Will we be able to access site prior to the 8am opening time?

Answer: The government will set-up access to either a padlock key or combination lock. Access/egress times will be between 06:30AM to 06:00PM Monday – Friday but can be discussed further if necessary.

Question #7: Will we be able to utilize any on-site dumpsters? If not, are we required to provide our own dumpster(s)? If so, where can we place them?

Answer: No Park Service dumpsters maybe used, however a site close to the location will be available for contractor’s use.

Question #8: Will restroom facilities be provided for the contractor, or will the contractor need to provide their own?

Answer: Contractor needs to provide porta-john(s). As above in question 7, they can be located near the start of the pier fully accessible to the contractors and pump-out company.

Question #9: What supporting documentation will be required for Progress Payment? Ref 52.232-5) Answer: See Section G.3

Question # 10: At what point will the performance bond be released? Ref 52.232-5 Answer: The bonding is released after the project has been completed

Question #11: Will the Prime Contractor have to submit Weekly Payroll Logs for this contract? Ref 52.222-8) Answer: Yes

Question #12: What is the government’s Independent Government Estimate (IGE)?

140P5421R0021 Amendment 1 Attachment 1

Page 2 of 2 Pages

Answer: That is not releasable, however the magnitude of the project is anticipated to be between $250,000 and $500,000

Question #13: What is the most recent historical awarded amount for this contract?

Answer: That is not known.

Question #14: What is the anticipated award date and the anticipated start date of commencement of work?

Answer: See PreSolicitation and page 3 of the solicitation.

Question #15: Have funds been appropriated for this opportunity?

Answer: Yes

Question #16: Is 52.219-14 clause is considered to be in effect for this contract. Can you please confirm the contract type for this solicitation (i.e. Services, Supplies, Construction, Construction by Special Trade)?

Answer: Yes it is, construction.

Question #17: According to the manufacturer of the dock, there could be a delay in production of the dock. If delays in production and shipping occur, will an adjustment to the due date be considered by the government?

Answer: Yes.

Question #18: Will the government require a bid to replace the ramp leading down to the floating dock?

Answer: As stated in the SOW: “The 5’ x 30’ 6061-T6 Aluminum Gangway will be un-hinged and removed. The hinge pin, hinge pin receiver, pier mounting plate, gangway kickplate, rollers and the gangway will be inspected for defects/cracks and repaired in accordance with AWS D1.2 Structural Welding Code-Aluminum welding and manufacturer standards. This is part of the contract and as such repairs will be affected to the ramp.”

Question # 19: Does the COR or CO have the original construction plans and drawings or architectural renderings from the 6/2000 construction? Reference- DWG dated 6/8/2001, Project No 4199. Can these be provided? Ref SOW pg 1 Answer: See Atch 2 to Amd 1.pdf (attached to this amendment)

Question # 20: If determined to be ideal or desirable, will the COR allow for site operation to coincide with Low Mean Tide? If so, will a lighting submittal be required for site illumination when needed?

Answer: Refer to attachment 5. “All on-site project personnel are responsible for observing water-related activities for the presence of manatee(s)” We interpret this to mean that work will be completed during daylight hours.

**NOTE: An updated Statement of Work (SOW) is not being attached to this amendment, however, any answers or clarifications that add to or change any information currently in the SOW will be incorporated before award. Acknowledgement of these answers demonstrates offeror’s receipt of updated information.

File details come from the government source that posted it. Updated .