Questions_and_Answers_0002.pdf
PDF 69 KB Posted
- Attached to
- SEPTIC SYS. Q1443, Q1445, Q1447 Federal contract opportunity
- Solicitation number
- 140P5324R0046
About this file
This document is a Questions and Answers (Q&A) amendment related to the federal contract opportunity for the replacement of the septic tank and drain fields at Quarters 1443, Q1445, and Q1447 on Fort Raleigh National Historic Site.
The key details are: The National Park Service (NPS) Cape Hatteras National Seashore (CAHA) is the contracting agency, and the NAICS code is 237110 Water and Sewer Line and Related Structures Construction, with a $16.5 million size standard. The estimated contract value is between $100,000 and $250,000. The period of performance is from 11/1/2024 to 3/31/2025. This is a 100% small business set-aside procurement. The questions cover topics such as the use of sod vs. grass seeding, availability of water for grass maintenance, NAICS codes, site visit details, and demolition of the existing septic systems. The agency has provided responses to these questions and has posted revised documents with Amendment 1.
View the file
Other files for this federal contract opportunity
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Sign_in_Sheet_0002.pdf | ||
| CAHA_326609A_SOW_Q1443_REV_-_8_28_24_0002.pdf | ||
| CAHA_326609B_SOW_Q1445_Revised_8_28_24_0002.pdf | ||
| Sol_140P5324R0046_Amd_0002.pdf | ||
| CAHA_326609C_SOW_Q1447_Revised_8_28_2024_0002.pdf | ||
| DOL_Wage_Determination_0001.pdf | ||
| Sol_140P5324R0046_Amd_0001.pdf | ||
| A1_-_Statement_of_Work_-_Replace_septic_sys_Ft__Raleigh_Q1443.pdf | ||
| Construction_Contract_Administration.docx | DOCX document | |
| A2_-_Statement_of_Work_-_Option_1_-_Replace_septic_sys_Ft__Raleigh_Q1445.pdf | ||
| DOL_Wage_Determination.pdf | ||
| Sol_140P5324R0046.pdf | ||
| A3_-_Statement_of_Work_-_Option_2_-_Replace_septic_sys_Ft__Raleigh_Q1447.pdf |
Show all 13
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
140P5324R0046 Questions and Answers
CAHA Septic Sys. Q1443, Q1445, Q1447
Amendment 1
1. Question: Can sod be used verses grass seeding? SOD will require less maintenance in the being phase of stabilization.
Answer: The Park does not want to use sod for this project. We feel there is less chance of introducing an invasive species into the park when using the specified seed mix over standard sod composition.
2. Question: Is there water available for use onsite for grass maintenance.
Answer: Yes, there is a hose bib on each house
3. Question: There are two different NAICS codes listed. Is it 237110 or 238990?
Answer: The NAICS code is 237110 Water and Sewer Line and Related Structures
Construction, Other applicable NAICS is 238990 All other Specialty Trade Contractors and the size standard is $16.5 million.
4. Question: Can a copy of the sign-in log from the site visit be provided?
Answer: Site visit Sheet is posted with amendment 1
5. Question: Will additional imported fill be needed for the demolition of the existing systems? Typical we spread and grade out the remaining soil left over from the installation. Can this be used as a backfill of the existing demo systems? (Ruts or low spots left from demo)
Answer: additional backfill should not be needed, you can remaining soil for this
6. Question: Sketch for Quarters 1443 detail 2 does not reference the correct distance from existing tank. Note 5 this 28” pine tree will suffer at least 80% damage from demolition of the septic tank. Also, this tree will need to be removed/demoed from top down, delimbing it until it is of size to be push over or dug up. We feel clarification is needed for all bidders and this would not have to be a changed condition if amended now during the bid phase.
Answer: This has been addressed in the revised SOW and the drawing, revised documents are posted with amendment 1
7. Question: Behind Q1447 there are "wetland Marker flags" are they for a wetland or is it miss marked?
Answer: These are miss marked, there is no known wetland in this section of the park.
8. Question: For the 28" pine tree behind Q1443, if removal is needed due to root cutting
(highly probable) do we want that included in the bid or as an RFI?
Answer: The SOW does state about the roots and with the changes to the SOW and
Drawing this tree should not be affected.
File details come from the government source that posted it. Updated .