Questions_and_Answers_0001.pdf

PDF 533 KB Posted

Attached to
REPLACE ASPHALT SHINGLE ROOF Federal contract opportunity
Solicitation number
140P5324R0036
Issued by
Department of the Interior National Park Service Southeast Region

About this file

This document contains Questions and Answers regarding a Request for Proposals (RFP) for the replacement of asphalt shingle roofs on three federal government buildings - the Headquarters, IT Building, and O'Dell House.

The key details are:

  • The buildings are located in Middlesboro, KY and Ewing, VA and are owned by the National Park Service (NPS), Cumberland Gap National Historic Park.
  • The roof square footage for each building is provided - Headquarters Building (5,000 sq ft), IT Building (210 sq ft), and O'Dell House (2,500 sq ft).
  • The contract will be a firm-fixed price 100% small business set-aside procurement with a 90-day period of performance starting around July 1, 2024.
  • A site visit is scheduled for June 4, 2024 and vendor questions are due by June 7, 2024. Quotes are due by June 20, 2024.
  • Contractors must be registered in the System for Award Management (SAM) prior to award.
  • The questions cover topics such as working hours, shingle replacement requirements, roof deck repair, and building addresses/locations.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to REPLACE ASPHALT SHINGLE ROOF, newest first.
File Type Posted
Sol_140P5324R0036_Amd_0001.pdf PDF
Site_visit_sign_in_0001.pdf PDF
A1_-_Statement_of_Work.pdf PDF
A2_-_Wage_Determinations.pdf PDF
Construction_Contract_Administration.docx DOCX document
Sol_140P5324R0036.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions and Answers

CUGA Roof Replacements on 3 Bldgs

140P5324R0036

1. Question: The working hours show 7:00AM - 3:30PM would additional work hours be allowed past 3:30PM?

Answer: Yes, they can work from 7:00 to 5:00 at the HQ and IT Bldg. We have interns in the housing area behind HQ and I do not want to disturb them beyond 5:00 pm. They can work from 7:00 am to 7:00 pm at the O’Dell house.

2. Question: The SOW asks for Architectural 3-tab shingles. The Headquarters building and IT building have 3-Tab shingles currently installed while the O'Dell house has dimensional/architectural shingles. Are we to replace each building with like kind/style of shingle?

Answer: Yes, replace each roof with in-kind style of shingle that already exists with color matching shingles.

3. Question: The chimneys at the O'Dell house, there is existing flashing where the chimney meets the roof, are we to leave the existing flashing and put a counter flash over the existing conditions?

Answer: No, remove old flashing and replace with new flashing. New flashing on the chimney should color match the open valley channel used in the roof valleys.

4. Question: Roof Deck Repair Materials - As called out in the scope this should be an as needed item, for pricing do we need to provide this at a price per linear foot to then be added as needed in a change order?

Answer: Yes, pricing per linear foot is acceptable for roof deck materials.

5. Question: The headquarters and IT Building are at 91 Bartlett Park Rd., Middlesboro, KY, and the O’Dell House is at 256 N Cumberland Dr., Ewing, VA, 24248.

Answer: These addresses are correct.

6. Question: Do you have the roof size for each building where work needs to be completed?

Answer: No, all we have is the footprint dimensions of the buildings. Roof size for quantities needs to be site verified.

7. Question: Is the location of these facilities on a Military Base?

Answer: No

8. Question: It appears in the solicitation that there are Multiple Buildings?

Answer: There are 3 buildings. Two in Middlesboro KY (HQ Bldg. and IT Bldg.) and one in Ewing VA (O’Dell House).

9. Question: Is the work site in multiple locations?

Answer: Yes, Two in Middlesboro KY (HQ Bldg. and IT Bldg.) and one in Ewing VA

(O’Dell House).

10. Question: Could you provide the Roof Size for each building?

Answer: amounts are listed in Statement of Work:

Headquarters Building – roof square footage = 5,000 square feet

IT Building – roof square footage = 210 square feet

O’Dell House – roof square footage = 2,500 square feet

11. Question: what are these buildings zoned as?

Answer: All buildings are property of the Federal Government.

12. Question: Do we need to complete any special registrations for this project to receive specs and drawings to bid this job?

Answer: All Specs under the listing, 140P5324R0003, on SAM.gov

13. Question: if we missed the site visit can we visit the sites?

Answer: These sites are open to the public; you can perform site visit anytime. You are not permitted to climb on any roofs.

14. Question: Aerial photo of the project site or the GPS coordinates for building locations?

File details come from the government source that posted it. Updated .