Question and Answer Doc_0001.pdf
PDF 83 KB Posted
- Attached to
- REPAIR/REPOINT STONE WALL AT NC
- Solicitation number
- 140P5220Q0078
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| B11 - Site Visit Docs_0001.pdf | ||
| Sol_140P5220Q0078_Amd_0001.pdf | ||
| A04 - SOW.pdf | ||
| Past Performance Worksheet.pdf | ||
| Provisions and Clauses.pdf | ||
| B03 - DOL Wage Determination.pdf | ||
| Sol_140P5220Q0078.pdf |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
140P5220Q0078
REPOINTING MASONRY OF FORT DONELSON NATIONAL CEMETERY WALL
QUESTIONS AND ANSWERS
1. It was discussed at the site visit that the intent is to limit stone replacement to the greatest extent possible. Please clarify extent or intent on stone replacement.
Answer: It has been determined for this contract there shall be no stones replaced at this time.
2. For bidding purposes, what is the total quantity of stone to be replaced?
Answer: No stones shall be replaced.
3. If additional stone is determined later to need replaced over a designated quantity or number of units for bidding purposes, will that be handled in a change order?
Answer: If during the site visit the contractor saw stone they recommend being replaced in their expert opinion it should be annotated in their technical approach and estimated into their cost as a separate price breakout so the cost can be examined without the stone replacement and with the stone replacement. If during the site visit the contractor did not see any stone that needed replaced and it is determined during completion of the contracted work stone should be replaced, then it will be handled as a possible change order.
4. For bidding purposes, what is the total quantity of mortar joints that require repointing?
Answer: Any mortar joints that have missing or failing mortar joints shall be re-pointed.
Contractor shall provide a per linear foot price and an estimated total amount of repointing required to be completed based on viewing the wall and when pricing is reviewed the per linear foot price will be reviewed.
5. At the site visit it was discussed that only areas of wall with mortar joint repointing will be cleaned, not the entire wall. It was likewise discussed that this is problematic because of the patchy visual results this will produce. Please clarify extent of total area and degree of masonry cleaning that will be used for this project?
Answer: Cleaning shall only be done in areas where re-pointing work is done, not the entire walls. The park does understand this will create patchy visual results.
6. The period of performance is noted to be 180 calendar days. When is it anticipated to be awarded and for NTP to be issued?
Answer: Due to weather requirements for the repointing the contract will be awarded with a 365-day period of performance. The NTP will be issued once all required submittals have been received, reviewed, and approved and the PreCon has been completed. The PreCon is typically scheduled in conjunction with the onsite start date. Due to end of year obligation dates this should be awarded by Sep 12, 2020 but could possibly be as late as Sep 19, 2020.
7. If NTP places commencement operation of the majority of the project in cold weather months, will it be acceptable to wait until proper temperatures to commence work on the project in spring 2021?
Answer: Yes. Refer to Question 6 answer; the NTP will be provided in conjunction with the onsite start date which is when the PreCon will also take place.
8. Is there water accessible near the walls for contractor use?
Answer: There is a water spigot located on the brick house inside the National Cemetery wall and another water spigot located at the Ranger Station just outside and below the cemetery wall.
9. What type of fencing or perimeter controls are required around work zones?
Answer: Caution tape, orange safety netting, or orange safety/traffic cones are acceptable.
10. Please confirm location contractor will be permitted to stage equipment and materials in proximity to the walls?
Answer: Equipment and materials can be staged in several areas at the National Cemetery.
Examples of areas include along back side of cemetery wall, cul-de-sac at back of cemetery, next to oil shed by Ranger Station (monitored by security cameras) or the “bone yard” located in the woods just north of the cemetery, where the park stages equipment and materials.
Locations can be worked out for benefit of all involved.
11. Please confirm if Reps and Certs should be included in the submission package.
Answer: Any reps and certs not covered in SAM registration shall be included in the submission package.
12. Please confirm if electric grinders are permissible for use on the wall.
Answer: Electric grinders are permissible in the removal of mortar if there is no damage to the surrounding stone blocks. Pneumatic and electric chisels are not permissible; only hand chisels.
File details come from the government source that posted it. Updated .