Sol_140P4321R0009_Amd_0003.pdf

PDF 112 KB Posted

Attached to
FABRICATE AND INSTALL CULTURAL EXHIBIT Federal contract opportunity
Solicitation number
140P4321R0009
Issued by
Department of the Interior National Park Service Northeast Region

About this file

This combined synopsis and solicitation requests proposals for fabricating and installing a cultural exhibit at the Lowell National Historical Park in Lowell, Massachusetts. The solicitation seeks proposals from small businesses to fabricate and install exhibit components that will convey Lowell's cultural history through interactive and audiovisual elements. Proposals are due on October 19, 2021 and award will be made to the responsible offeror whose proposal is most advantageous to the government considering technical merit and price. The period of performance is November 1, 2021 through August 4, 2023. The solicitation incorporates standard clauses for commercial item acquisitions by the Department of the Interior National Park Service.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to FABRICATE AND INSTALL CULTURAL EXHIBIT, newest first.
File Type Posted
Sol_140P4321R0009_Amd_0004.pdf PDF
Sol_140P4321R0009_Amd_0002.pdf PDF
15c_REVISED_EE_REPORT_0002.pdf PDF
12a_part_1__FINAL_Drawings_1-36_0001.pdf PDF
Sol_140P4321R0009_Amd_0001.pdf PDF
12a_part_2_FINAL_Drawings_37-76_0001.pdf PDF
15f__Interactives_Report__(1).pdf PDF
13a__2021_06_30_LOWE_PD2_FINAL_Graphics_Schedule.pdf PDF
12a_Design_Drawings_1-76.pdf PDF
Attachment_9_Art_Documentation_Form.pdf PDF
Attachment_6_Component_Inventory_Schedule_Form.pdf PDF
Attachment_4_Programmatic_Accessibility_Guidelines_for_NPS_Interpretive_Media.pdf PDF
Attachment_B_US_DOL_SCA_Wage_Determination.pdf PDF
15g__Case_Report_(1).pdf PDF
Attachment_10_Descriptive_Exhibit_Tour_Installation_Equipment_Guide.pdf PDF
Attachment_8_AV_Completion_Report.pdf PDF
Attachment_3_Architectural_Barriers_Act_Standards.pdf PDF
15b__CE_Report_.pdf PDF
Attachment_11_Construction_Timeline__03_21.pdf PDF
Attachment_5_NPS_Standard_Specifications_for_Planning_Design_Production_and_Installation_of_Electronic_Programs.pdf PDF
Attachment_2_Exhibit_Conservation_Guidelines.pdf PDF
Attachment_1_Exhibit_Planning_Design_and_Fabrication_Specifications.pdf PDF
Sol_140P4321R0009.pdf PDF
Attachment_7_Component_Inventory_Sample.pdf PDF
Attachment_A_Statement_of_Work_8_15_2021.pdf PDF
15e__IM_Report.pdf PDF
15d__EP_Report.pdf PDF
15c__EE_Report_.pdf PDF
15a__AO_Report_(1).pdf PDF
14__2021_06_30_LOWE_Reference_Package_(1).pdf PDF
13b__2021_06_30_LOWE_PD2_FINAL_Graphics.pdf PDF
12b__2021_06_30_LOWE_PD2_FINAL_Drawings_77-140_(4).pdf PDF
Attachment_12_Cost_Estimate_Form.pdf PDF
Show all 33

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

(x)

140P4321R0009 x x copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted ; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGEMENT TO BE

RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR

OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted , such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

x

Boston MA 02129-4543

PNN

Building I-1 Charlestown Navy Yard Boston National Historical Park

DOI, NPS, NER - NE MABO

Boston MA 02129-4543

PNN

Building I-1 Charlestown Navy Yard Boston National Historical Park

NPS, NER - NE MABO

10/06/20210003

13. THIS ITEM ONLY APPLIES TO MODIFICATION OF CONTRACTS/ORDERS. IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required) is not extended.is extended, Items 8 and 15, and returning

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended , by one of the following methods: (a) By completing

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

FACILITY CODE CODE

10B. DATED (SEE ITEM 13)

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.

9B. DATED (SEE ITEM 11)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

CODE

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code)

7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6)CODE 6. ISSUED BY

PAGE OF PAGES

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.3. EFFECTIVE DATE2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO. (If applicable)

1. CONTRACT ID CODE

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

09/07/2021

CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority) appropriation data, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

E. IMPORTANT: Contractor is not is required to sign this document and return __________________ copies to the issuing office.

ORDER NO. IN ITEM 10A.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

The purpose of this amendment is to extend the date and time for submission of proposals to

Tuesday, October 19, 2021 at 2:00PM.

The purpose of this amendment is to answer the following questions:

Question 1: EP-01-03-999 Ambient Intro Audio. Has or will NPS identify and have access to other language speakers. There will be concern for exactly what is being said. To be sure, this will need to be scripted and then over-mixed to simulate city street sounds. Please comment.

Answer 1: NPS has or will identify with our community partners other language speakers. We

Continued ...

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

15C. DATE SIGNED 16B. UNITED STATES OF AMERICA 15B. CONTRACTOR/OFFEROR 16C. DATE SIGNED

(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)

Wendy De Leon

STANDARD FORM 30 (REV. 11/2016)

Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.243

Previous edition unusable

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9 A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect .

ITEM NO. SUPPLIES/SERVICES QUANTITY UNIT UNIT PRICE AMOUNT

NAME OF OFFEROR OR CONTRACTOR

2 8

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

140P4321R0009/0003 envision these as location-recorded at sites within the city.

Question 2: EP-02-02-999 Expressing. Culture through Dance Has or will NPS identified the 8 individual dancers or dance groups? Are they in

Lowell?

Answer 2: NPS has identified the dancers or dance troupes. All are local to Lowell.

Question 3: EP-02-03-999 Expressing Culture by

Design. Has or will NPS identify artists to be featured? Are they in Lowell?

Answer 3: NPS has identified all visual artists, and all are local to Lowell.

Question 4: EP02-04-999 Expressing culture

Through Music. Please confirm that this is a visitor operated music mix station. Has NPS decided if it is to be 4 or 12 bands or individuals that will be the talent, and identified them to secure their cooperation? Who will pay publishing and recording rights?

Answer 4: NPS envisions 12 musicians performing their own compositions, who NPS will identify and secure cooperation. Any permission fees for not-original music are part of this contract.

Question 5: EP-02-07-999 Lowell Experiences

Station: Expression. Is this for 6 or 9 interviews? Paragraph 1 refers to audio descriptions of 9 individuals. Are these people part of the existing interviews that NPS is supplying? Paragraph 2 refers to 3 new video individual or family interviews that NPS will name plus 3 audio and/or existing interviews supplied by NPS. Audio interviews will utilize related stills. Has NPS identified the existing interviews?

Answer 5: Each of these modules present short video-recordings of or depicting the same 9 persons. NPS has recordings of the two who are living. NPS will supply still photographs or illustrations and a narrative script for the 7 who are not now alive. Audio talent to read that scripted narration is part of this contract.

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

Sponsored by GSA

FAR (48 CFR) 53.110

3 8

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

140P4321R0009/0003

Question 6: EP-04-03-99 Family Photo Slideshow.

Is NPS actively securing local family photos from the community photos to include? Has NPS identified and gathered potential historic images for inclusion?

Answer 6: NPS will supply photographs and/or illustrations for use in this module.

Question 7: EP-04-05-999 Seat at the Kitchen

Table. How many place settings are at the table?

Is there to be any identifying words on-screen?

Answer 7: There are four settings at the table, each indicated by different digital images of objects. No text accompanies these depictions on the intro screen. Once a conversation scenario begins, visitors should be able to select from among the discussants and to hear individual viewpoints. The module is described in document

15d, section EP-04.05-999 A SEAT AT THE KITCHEN

TABLE. pages 49-50.

Question 8: EP-04-06-999 Lowell Experiences:

Expression. Is this for 6 or 9 interviews?

Paragraph 1 refers to audio descriptions of 9 individuals to hear. Is this existing audio or original? Paragraph 2 refers to original interviews with individuals or families IDed & amp; coordinated by the park, plus 3 interviews in existing audio with stills or existing video.

Has the NPS identified the existing source material including the stills if needed?

Answer 8: Same as EP-02-07-999 Lowell Experiences

Station: Expression.

Question 9: EP-05-01-100 Community Tree. Is this programming to be by the Media producer or by the lighting vendor?

Answer 9: The lighting is to be manually controlled by touching the trunk of the structure. Structure, lighting and controls are by fabricator.

Question 10: EP-05-04-999 Lowell Expression

Station: Public Stories. Is this for 6 or 9 interviews? Paragraph 1 refers to audio

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

4 8

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

140P4321R0009/0003 descriptions of 9 individuals to hear. Is this existing audio or original? Paragraph 2 refers to

3 original interviews with individuals or families IDed & amp; coordinated by the park, plus 3 interviews in existing audio with stills or existing video. Has the NPS identified the existing source material including the stills if needed?

Answer 10: same as EP-02-07-999 Lowell

Experiences Station: Expression.

Question 11: EP-04-03 999 Tell Your Story

Recording Area. Will NPS have staff available to curate this exhibit, regularly check appropriateness, download and file. The mobile version that can be purchased on site will require more staff and equipment. Is this recording and purchase feature to be included in the bid pricing? How does NPS envision visitor accessing other recordings from the 3 Expression

Stations? Is there an existing CMS capability available? Please describe exactly what is wanted.

Answer 11: NPS will curate content for presentation. CMS is part of the fabrication project. NPS proposes a twin storage device system, so that recordings can be taken offline for editing without shutting down playback of already-edited material.

Question 12: EP-09-01-999 Ambient Audio. Has NPS identified the 8 musicians and secured cooperation?

Answer 12: NPS will identify local performing artists for this sound recording.

Question 13: Overall. This is exciting. It involves innovative media concepts. Has NPS identified a specific staff person that has good ties and connections to the talent that is required for these programs? There will be multiple publishing and recording rights and licensing to be secured. Those costs are now unknown and impossible to estimate. We suggest that the licensing and rights of material used in these programs be a reimbursable expense.

Answer 13: NPS has good ties for talent.

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

5 8

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

140P4321R0009/0003

Permissions or licensing fee may be required for non-original compositions; NPS will arrange for written permission for use of original compositions in the exhibition.

Question 14: Where should the SF 1449 go?

Answer 14: A signed and dated SF 1449 should be submitted with signed and dated SF 30s acknowledged amendment (signed and dated).

Question 15: Can we include a preliminary schedule in our proposal and, if so, where (which volume) should it go?

Answer 15: Per the RFP page 35, VOLUME II

MANAGEMENT PLAN, the offeror shall provide a management plan which states how the offeror¿s proposed Project Manager manages project workflow, schedules, personnel, and maintains quality control.

Question 16: Will the exhibit fabricator receive

.dwg files of the design construction drawings following contract award?

Answer 16: NPS can provide drawings as DWG files.

Question 17: (AV-Multiple Exhibits) System control of exhibits does not seem to be specified. Should we account for some sort of power on (at the beginning of the day) and power off (at the end of the day) control capability?

Answer 17: Fabricator shall coordinate with NPS to provide a central system power on/off and separate audio speaker on/off controls.

Question 18: (AV-General) Are cleared installation staff required for any aspect of this project?

Answer 18: This building is open to the public.

Question 19: (AV-General) Is the AV low-voltage signal & network cabling to be run, terminated, and connected at the exhibit, via the existing electrical conduit provided by others? Who is providing the low-voltage network cable?

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

6 8

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

140P4321R0009/0003

Answer 19: Low voltage systems are by fabricator.

Question 20: (AV-General) Are all instances of

Hi-voltage AC power to be provided by others?

Answer 20: Line voltage systems are by NPS.

Question 21: (AV-General) Are AC Power & Heat

Load calculations and requirements for the AV elements to be provided by others?

Answer 21: Mechanical systems design is by NPS.

Power and heat calculations are based on specifications in design documents.

Question 22: (AV-General) Who is responsible for the content, media, software, control code, upload & management of the media files?

Answer 22: Fabricator is responsible for media production, post-production, and playback systems.

Question 23: (AV-General) Can an aspect ratio and video resolutions worksheet be provided?

Answer 23: Video hardware is specified in

Electronic Equipment Report.

Question 24: (AV-General) Is there going to be a

Content Management Solution (CMS), for updates and remote management?

Answer 24: A CMS should be included in the electronic media solutions.

Question 25: (AV-General) AV Racks/Cabinets are located within closets (Location TBD) or furniture, who will be responsible for HVAC, ventilation requirements, power & heat load calculations?

Answer 25: Mechanical systems design is by NPS.

Question 26: (AV-General) Who is responsible for the blocking/backing or structural elements related to the mounting of the AV equipment? Will a structural engineer need to stamp and approve drawings?

Answer 26: Fabricator is responsible for all

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

7 8

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

140P4321R0009/0003 display furniture and fittings.

Question 27: (AV-General) If needed is there a

Genie Lift available or a man lift?

Answer 27: Fabricator is responsible for all means and methods. NPS will not provide a lift.

Question 28: (AV-General) Who is responsible for the IT Network and Data requirements? Will there be a representative from the Exhibit to coordinate the IT/Data/Telecom?

Answer 28: Fabricator is responsible for all IT hardware inside exhibition space.

Question 29: (AV-General) Will TAA compliant digital media players be required if the device is on a network?

Answer 29: No exhibit components are to be connected to an internal DOI network.

Question 30: (Accessibility-General) Please verify if descriptive audio is required for static elements?

Answer 30: Audio description in English is part of fabrication contract. Fabricator is to ensure that all exhibits comply with ADA and ABA.

Question 31: (Electrical-General) Please verify the contractor is responsible for all hardwire connections to park supplied power.

Answer 31: Fabricator is responsible for connections to base-building power.

Question 32: (Graphics-General) Will the production support contractor provide FDA (output ready files) to the contractor?

Answer 32: Yes, the fabricator will receive output ready files for all graphics.

Question 33: Page 3 Existing conditions.

Statement that Park is removing the balcony and stairs and will provide plans as soon as possible. Will these plans be available for review during the request for proposal process?

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

8 8

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

140P4321R0009/0003

Answer 33: Base-building construction drawings will not be available at the time of proposal submission for this contract.

Legacy Doc #: NPS

Period of Performance: 11/01/2021 to 08/04/2023

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

File details come from the government source that posted it. Updated .