B09-_P1522Q0090_Amendment__2_Questions_and_Answers_0002.pdf

PDF 383 KB Posted

Attached to
CANYON DE CHELLY (CACH) REQUIRES THE REPLACEMENT O
Solicitation number
140P1522Q0090
Issued by

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Solicitation # 140P1522Q0090; Amendment# 2

General

1. Question: Just want to confirm we are replacing the guardrail post and (blocks) for the quantities designated on scope of work?

Answer: 420 is the count as of today. There are several missing from impact from accidents and hard to get an accurate count.

2. Question: Are we to replace or reuse the reflectors?

Answer: Replace. Some reflectors are missing.

3. Question: There is existing asphalt that will be affected at the post removal locations. Is this to be patched back with asphalt or filled to top with fill dirt materials?

Answer: Patch asphalt affected by the project

4. Question: What Gauge of guardrail is required 10 Gauge or 12 Gauge?

Answer: Guardrail shall conform to the AASHTO Standard. 10 Gauge with safety in mind.

5. Question: The existing guardrail is Corten and terminals painted forest brown. Please confirm this will be replaced like for like and not changed to galvanized. Please note the hardware will be galvanized.

Answer: Continue with Corton as to the forest brown park standard. Can we paint hardware to match? Do not re‐use Cor‐ten steel rail or hardware.

6. Question: traffic control will need to be in place, and we didn't see notes stating this.

Answer: Traffic control is part of the standard of work and should be addressed by contractor. This includes getting traffic plan and authorization from local municipality.

7. Question: We counted 6 total terminals. Please confirm.

Answer: Correct

8. Question: There is a note that states guardrail to be replaced with like kind if it meets current federal highway standards. Please note that all FHA projects we have recently completed have upgraded to a 31" tall Midwest Guardrail System (MGS) with a post

United States Department of the Interior

NATIONAL PARK SERVICE

INTERMOUNTAIN REGION

Arizona Major Acquisition Buying Office

1824 South Thompson Street, Suite 200

Flagstaff AZ 86001 removed at the guardrail splices. This changes the layout completely and all new post holes would need to be drilled. Please advise if this project would require an MGS system. Also, please note that other federal entities such as US Forest Service have not adopted the MGS guardrail to date and we still install the system currently in place at this site. We just want to be clear.

Answer: Refer to the ADOT standard C-10_03, C-10_04 Provide in this response.

9. Question: Will the NPS allow camping on lands near job site?

Answer: There is pay for camping available on park grounds. It is managed by Navajo Parks and Rec. If requested, I will talk to Navajo Parks and Rec about camping during for the duration of the project. It should be taken into consideration that camping will be a cost to the contractor and should account for the cost in the bid.

Checklist for quote submittal:

• Signed amendments

NO OTHER SOLICITATION CLAUSES OR DATES WILL BE CHANGED WITH THIS AMENDMENT.

B09- P1522Q0090 Amendment #2 Questions and Answers
C-10_03
C-10_04

File details come from the government source that posted it. Updated .