B09-_P1522Q0031_Amendment_Questions_and_Answers_0001.pdf

PDF 4 MB Posted

Attached to
SAGUARO NATIONAL PARK (SAGU) REQUIRES CULVERT CLEA
Solicitation number
140P1522Q0031
Issued by

View the file

Other files

File Type Posted
Sol_140P1522Q0031_Amd_0001.pdf PDF
Sol_140P1522Q0031.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Solicitation # 140P1522Q0031; Amendment# 1 Questions and Government Responses from Site Visit held on March 25th, 2022.

General

1. Question: Can you please clarify the size of rip rap outlet and inlet aprons, including thickness?

Answer: Solicitation Scope of Work, Section 6.2.C. Example: A 30” culvert would require a 30” radius of rip rap around the whole culvert. Thickness = a single layer of placed riprap.

2. Question: Please clarify slope armoring size.

Answer: Solicitation Scope of Work, Section 6.2.C. Example: A 30” culvert would require a 30” radius of rip rap around the whole culvert.

3. Question: Will the contractor need to pull a county right of way permit?

Answer: Solicitation Scope of Work, Section 6.4.C

4. Question: Can single lanes be closed utilizing flaggers?

Answer: Yes

5. Question: What is the construction boundary limits for access to the pipes?

Answer: Solicitation Scope of Work 8.4.B. Boundary limits may encroach into the areas adjacent to culverts as deemed necessary by the contractor and approved by the COR.

6. Question: How shall the contractor handle clearing and tree removal?

Answer: Solicitation Scope of Work 8.4.B. Tree removal shall be judged on a case-by-case basis and approved or by the COR

7. Question: The specification states all bid options are for cleaning only; the only armoring will be rip-rap and not replacement of culvert treatments. I noticed on the walk-through today, some of the treatments are in bad shape and I wanted to confirm the scope is to leave them as is. (See attached pictures, 2 total)

Answer: Confirmed. This project does not address replacement of any culverts or culvert parts.

United States Department of the Interior

NATIONAL PARK SERVICE

INTERMOUNTAIN REGION

Arizona Major Acquisition Buying Office

1824 South Thompson Street, Suite 200

Flagstaff AZ 86001

8. Question: Are we cleaning and armoring with rip-rap only the influent end of culvert or are we cleaning and armoring with rip-rap both the influent and the effluent ends of culverts?

Answer: Both

9. Question: Will you be providing water or will we have to bring it in?

Answer: Solicitation Scope of Work section 8.12

10. Question: If you are providing water where is the location and type of hookup

Answer: Solicitation Scope of Work section 8.12

11. Question: Will we have to vacuum up what we wash out of eth culverts or can we let it run down stream?

Answer: Material located inside the culverts may be washed downstream if utilizing water to clean culverts. Any material removed from outside the culvert will need to be placed outside of the wash channels.

12. Question: If we have to vacuum up where will we be able to dump?

Answer: Solicitation Scope of Work 6.1.B. The easiest place to dump recovered material would be on the effluent end of the culverts that need additional material before armoring.

THE REQUEST FOR QUOTE (RFQ) DATE CHANGES WITH THIS AMENDMENT FROM THE

ORIGINAL DATE OF 4/6/2022 1:00pm MS TO 4/08/2022 1:00PM Arizona Time ; TO ALLOW FOR

REVIEW OF THIS AMENDMENT.

B09- P1522Q0031 Amendment Questions and Answers
IMG_1010
IMG_1015

File details come from the government source that posted it. Updated .