Questions and Answers_9 September24.pdf
PDF 153 KB Posted
- Solicitation number
- 12639524Q0248
About this file
This document contains the Questions and Answers for Solicitation 12639524Q0248 related to the demolition and disposal of a trailer located at the Briscoe Apache Ranch in Webb County, Texas. The key details are:
The U.S. Department of Agriculture (USDA), Animal and Plant Health Inspection Service (APHIS), is seeking quotes to demolish and dispose of a trailer at the Briscoe Apache Ranch. This is a small business set-aside contract under NAICS code 238910 - Site Preparation Contractors, with a $19 Million size standard. The Government plans to award a single firm-fixed price construction contract. A site visit is scheduled for September 11, 2024, and the contractor must commence work within 10 calendar days of receiving the notice to proceed. The nearest landfill is approximately 60 miles away. The Davis-Bacon Act applies, and certified payroll is required. No demolition permit is needed. Relevant attachments include figures, the Statement of Work, and wage determinations.
View the file
Other files
Show all 12
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Questions and Answers Solicitation 12639524Q0248 Questions Received as of September 9th, 2024
Question 1: Do you have any pictures of the trailer, radio tower, etc in its present environment?
Answer 1: Please see Attachment 3- Figures.
Question 2: I wanted to know who the point of contact is for the site and their contact details in case we need directions?
Answer 2: Per FAR 52.236-27 (Attachment 2 Provisions, page 11) the contact for the site visit is Troy Trevino (Email: troy.trevino@usda.gov; Phone: 956-265-4708).
Question 3: Would you please provide a pin drop or exact address for this project?
Answer 3: On the day of the site visit (NEW DATE: September 11th, 2024), quoters can meet Troy Trevino at the intersection of Hwy 255 and Mines Road at 8:30 am (See “Site Visit Map Images” File). Troy will provide directions to the demolition site.
The “Site Visit Map Images” also contains an image with a pin for the location of the Farm (Figure 2, Page 2).
Per FAR 52.236-27 (Attachment 2 Provisions, page 11), please contact Troy Trevino to let him know if you will be attending the site visit.
Question 4: Since this is a mobile home, is a demolition permit required? If a permit is required, is there a development services office in Laredo to obtain the demolition permit?
a. I believe we talked about this before and the answer is no. I just wanted to confirm.
Answer 4: No demolition permit required. For the other tasks outlined in this Statement of Work, the Contractor is responsible for making sure that any permits required by state or local laws are obtained.
Question 5: Do you happen to have the dimensions of the antenna and/or pictures of where it attaches to the ground?
Answer 5: Tower is approximately 150’ tall and secured with guy wires. Attachment to the ground is shown in Attachment 3 Figure 20 (page 21).
Question 6: In Attachment 4 (Wage Determinations), are these strictly guidelines, or is certified payroll required for this project?
Answer 6: The Davis Bacon Act applies to this action.
Question 7: Is there a cost estimate, budget or ballpark figure for the project listed? Is there an actual start date for the project?
Answer 7: The estimated magnitude of this procurement is listed in the Instructions to Offerors (“Instructions to Offerors_12639524Q0248_Camp Trailer Demolition”, Page 2). Per the SF-1442 (Box 11) and the Statement of Work (Section 1.4), the Contractor must commence work within ten (10) calendar days after receiving the notice to proceed (“Attachment 1-SOW and SF1442-12639524Q0248-Trailer Demo”, page 1 and 6).
Question 8: Address to the nearest landfill?
Answer 8: The nearest landfill is:
City of Laredo Landfill 6912 Hwy 359 Laredo, TX. 78043
Question 9: Approximate distance from the work site to the nearest landfill?
Answer 9: The approximate distance of the nearest landfill is 60 miles
Question 10: What information is needed for our contractor to attend the site visit for this solicitation?
Answer 10: Per FAR 52.236-27 (Attachment 2 Provisions, page 11), Contractors need to let Troy Trevino (Email: troy.trevino@usda.gov; Phone: 956-265-4708) know if they will be attending the site visit.
Question 11: Has a new date been selected for the site visit yet?
Answer 11: Yes. The new date is scheduled for Wednesday, September 11th, 2024 at 9:00amCDT. Per the Instructions to Quoters and FAR 52. 236-27 (Attachment 2, Page 11), to attend the site visit contact Troy Trevino (Email: troy.trevino@usda.gov; Phone: 956-265-4708).
On the day of the site visit, Quoters can meet Troy Trevino at the intersection of Hwy 255 and Mines Road at 8:30 am (See “Site Visit Map Images” File). Troy will provide directions to the demolition site.
The “Site Visit Map Images” also contains an image with a pin for the location of the Farm (Figure 2, Page 2).
Per FAR 52.236-27 (Attachment 2 Provisions, page 11), please contact Troy Trevino to let him know if you will be attending the site visit.
mailto:troy.trevino@usda.gov
File details come from the government source that posted it. Updated .