RFQ 05GA0A22Q0023 Construction Q A AMEND 00001.pdf
PDF 232 KB Posted
- Attached to
- SOLICITATION - GAO IDIQ CONSTRUCTION SERVICES
- Solicitation number
- 05GA0A22Q0023
- Issued by
-
Government Accountability Office
About this file
This document summarizes questions and answers regarding a solicitation for indefinite-delivery, indefinite-quantity construction services contracts with the Government Accountability Office. The solicitation seeks multiple awardees to provide construction and tenant fit-out services primarily for the GAO headquarters in Washington, D.C. and field offices located elsewhere. Key details include that pricing will be negotiated on individual task orders rather than at the contract level, resumes and past performance questionnaires are excluded from the page limit for submissions, and the period of performance will be one base year plus four option years.
View the file
Other files
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Government Accountability Office Construction Services
Solicitation RFQ #: 05GA0A22Q0023 May 2022
QUESTIONS and ANSWERS
AMENDMENT 00001
NOTE: QUOTATIONS DUE DATE: Request submission of your Quotation as soon as possible, but no later than Friday May 20, 2022 at 1:00 PM EST via email to Ada Williams at williamsa2@gao.gov as detailed in the Instructions to Quotation Section of this document.
NOTE: The amended Q & A are listed below in yellow highlight.
1. QUESTION: Is this project still open for bids? GAO IDIQ CONSTRUCTION SERVICES
CONTRACT?
ANSWER: Yes
2. QUESTION: The RFQ indicates that pricing will be evaluated per FAR 8.4 (Federal Supply Schedules). Is a GSA Schedule required to submit qualifications for this contract?
ANSWER: No, GSA Schedule is not required to submit qualifications for this contract.
SAM record is required to submit a quote.
3. QUESTION: If not, what pricing will be submitted (GCs and Fee, or hourly wages)?
ANSWER: Pricing is not required for this proposal. However, pricing will be requested after award when each IDIQ task order is issued.
4. QUESTION: Finally, will pricing be submitted on May 16, 2022 with the balance of the proposal or will there be a Step 2?
ANSWER: No. Please refer to Questions 2 & 3 above.
5. QUESTION: RFI: For Factor 1-Professional Qualifications, (7) Cost Estimator, it says "Certified AACE, ICEC, PCEA, or equivalent; provide licensure/certification number and date".
Please confirm if a certification from the American Society of Professional Estimators set by the National ASPE Educational Board is an acceptable certification?
ANSWER: Yes
6. QUESTION: Is there an incumbent contractor currently performing these services? If so, could I please find out the contractor name and contract number? Any information is greatly appreciated.
ANSWER: No
7. QUESTION: Two Modifications were released on March 22, 2022 via sam.gov, however, the purpose was unclear. Could you please clarify the reason of the posting?
ANSWER: The title was edited to include ‘solicitation’.
8. QUESTION: Volume I, SF-1442, page 1 of 44, box 13b, requires an offer guarantee.
Question: Please confirm a bid bond is required. If so, please provide the amount and percentage (i.e. $3,000,000/20%).
ANSWER: No, the RFQ has been amended.
9. QUESTION: Volume I, page 8 of 44, “AND”, item #3, Company History/Track Record/Organizational Chart. Information and criteria response specific to item #3 is not found.
Factor #1, Part A, includes language “….must be shown on the organizational chart.” Question:
Please clarify the requirements of Item #3, Company History/Track Record/Organizational Chart, including page limitation, description of the requirements of the Subparts, and evaluation criteria.
ANSWER: Under L2. CONTENT OF SUBMITTAL, numbers 1 – 5 are not included in the page limitation.
10. QUESTION: Volume I, page 13 of 44, note #1, Interviews with Highest Ranked Construction Firm, Note:. Note references Volume II as a requirement of the submission and failure to provide will disqualify consideration for award. Question: Please provide required information for Volume II.
ANSWER: Disregard reference to Volume II. Solicitation has been amended.
11. QUESTION: Volume I, page 12 of 44, Factor #3 – Work Management. Question: What is the page limitation for Factor #3?
ANSWER: The entire Volume I page limitation is 30 pages.
12. QUESTION: Volume I, page 12 of 44, Factor #4 – Capacity to Accomplish the Work.
Question: What is the page limitation for Factor #4?
ANSWER: See Answer to Question #11 above.
13. QUESTION: Volume I, page 11 of 44, Factor #1, Part A, item #6, Safety Manager.
Question: Is a specific OSHA certification and/or level required? Please verify (i.e. OSHA 30, OSHA 500, OSHA 510).
ANSWER: OSHA 30.
14. QUESTION: RFI : In the solicitation, page 6 of 44, Section L1. Instructions to Vendors, it states "GAO intends to make multiple IDIQ awards for Construction Services, Time and Materials Hourly Rate award to the responsive and responsible contractors whose quotation will represent the Best Value to the Government." Also, on page 14 of 44 of the solicitation, Clauses Special Clauses, it states rates will be negotiated for each 12-month period of the contract.
14a. Question 1: Will the Government please provide a format or template for how the Offeror is to provide pricing for time and materials hourly rates for the overall contract. We understand Section 1 Continuation Sheet of the SF1442, but it's unclear what is required.
ANSWER: After Contractors are selected by this solicitation, future task orders will be awarded based on lowest price technical acceptable criteria or best value. There will be no T&M contract. Solicitation has been edited to reflect this.
14b. Question 2: Will the Government please clarify what positions (Program Manager, Project Manager, Superintendent etc.) and materials are expected to be quoted relating to pricing for time and materials for the overall contract.
ANSWER: The Contractor is to demonstrate roles and responsibilities of those positions for government to review. There will be no T&M pricing required for the quotes. The Solicitation document has been amended.
15. QUESTION: SF1442 box 13.a states Sealed offers in original and 2 copies to perform the work required are due at the place specified in item 8. Page 5 of 44, “QUOTATIONS DUE DATE” requests submission of Quotation via email. Please confirm the bid submission can be emailed.
ANSWER: Yes, bid submission can be emailed as stated under ‘Section 1 Basis for Award.’ The Solicitation document has been amended.
16. QUESTION: A Volume II is mentioned on Page 7 of 44, but only the contents of Volume I are discussed. Please confirm if there is a Volume II to this solicitation, and if so what are its contents ANSWER: Please refer to the Answer for Question 10 above.
17. QUESTION: Page 7 of 44, Section L.2.2., “All files shall be compatible with Microsoft Office Products”. Please confirm Offerors can submit their proposals as PDFs.
ANSWER: Yes. However, all spreadsheet must be in MS-Excel.
18. QUESTION: Section 3, Pages 42-44 of 44, Attachment 6 The Scope of Work only discusses in detail the work in the Headquarters in DC. Please identify in detail the scope of work for the field offices located outside of DC.
ANSWER: It often will be tenant fit-out, including MEP.
19. QUESTION: A price proposal is not identified in the solicitation, but on Section 1 – Continuation Sheet there are Supplies and Services listed, does the Offeror need to supply pricing for these? If so, please clarify pricing requirements.
ANSWER: No. Only during construction task order RFQ.
20. QUESTION: The SF 1442 identifies that an offer guarantee is required but is not elaborated in the solicitation. Please confirm if an offer guarantee is required with the solicitation and if so, to what amount should Offerors make the offer guarantee.
ANSWER: An offer guarantee is explained in section 4, Contract Administration, of the attachment 6.
21. QUESTION: Volume 1, Section M, Technical Factors Factor #1 Part A.7 – Please confirm a Cost Estimator with adequate experience certified in RS Means estimating is acceptable.
ANSWER: Yes, He/she must be familiar with current market cost and past similar projects.
22. QUESTION: Professional Qualification requirements for (2) Construction Manager and (4) Scheduler state to “Provide licensure/certification.” Can GAO clarify which licensure/certification(s) are required? Factor #1 – Professional Qualifications Page: 11 of 44.
ANSWER: Provide certification if he/she has taken any training course and certified from any professional organizations.
23. RFI: Per amendment 1, page 7 of 45 of the solicitation, item #9 says resumes are not included within the page restriction (30 pages). On page 11 of 45 of the solicitation, Factor 1 Professional Qualifications, Part A Resumes of Key Personnel, says each resume shall not exceed one page in length and is included in the 30 page limit. Please confirm if resumes are excluded from the 30 page limit. ANSWER: Resumes are NOT included in the 30 page limitation.
24. RFI: Per amendment 1, page 8 of 45 of the solicitation states Items 1-5 are not included in the 30 page limit. Page 8 of 45 also states Factor 5 Past Performance is included in the 30 page limit. Each PPQ is 8 pages long. 3 PPQ = 24 pages. There is no way to provide Factors 1-4, and Factor 6 within the 30 page limit. Will the Government please consider removing Factor 5 Past Performance from the 30 Page limit. ANSWER: The Past Performance Questionnaires (PPQ) are NOT include in the page limitation of 30. The PPQ should be sent DIRECTLY to williamsa2@gao.gov by the Vendor’s references, as stated in the RFQ
– (see Section h. Past Performance Questionnaire). Factor 5: Past Performance IS provided by the vendor and IS included in the 30 page limitation.
25. I understand that the deadline for RFIs has already passed. But it has been brought to our attention that some contracting officers are not willing to fill out the requested PPQ as they have either already filled out previous ones or there is an issued CPAR. Would the Government accept either a previously issued PPQ or CPAR in lieu of the attached PPQ form? ANSWER:
The Government will ONLY accept the completed Past Performance Questionnaire (PPQ) Form that is attached in the RFQ or the most recently CPAR within the past year.
mailto:williamsa2@gao.gov
File details come from the government source that posted it. Updated .