Tee-shirts, men & women

Awarded Award Notice Posted

Solicitation number
SPMYM118Q0116
Agency
Land and Maritime Defense Logistics Agency, Department of Defense
Awarded
to B G Enterprises LLC
Set-aside
Total Small Business

Opportunity facts

Contract number
SPMYM118P2847 Federal contract award
NAICS code
315220 Men's and Boys' Cut and Sew Apparel Manufacturing
PSC
Not on record
Place of performance
Norfolk Naval Shipyard Portsmouth, Virginia 23709, United States

Notice details come from SAM.gov. Updated .

Notice text

7 versions

Update #7 · Latest ·

Awarded Vendors: B G Enterprises LLC. Contract Award Dollar Amount: $84,370.00. Contract Award Date: 2018-09-25.

Update #6 ·

THE PURPOSE OF THIS AMENDMENT IS TO PROVIDE QUESTIONS & ANSWERS NUMBER 4, AS DEPICTED BELOW:
QUESTION 1: Can you advise how the government pays for goods and services? Does it pay up front and in full, can it make a down payment, or pay only after delivery?

ANSWER 1: The Government pays after total delivery and acceptance of the product. Payment is not made upfront. There are no down payments. Payment is made electronically via online processing and approving of transactional documents through WAWF (Wide Area Work Flow). The solicitation contains WAWF clauses included by reference and full-text for more information. NOTE: To do business with the U.S. Government, as a minimum, vendors must have an active CAGE Code, DUNS numbers, and Tax Number.


QUESTION 2: Is freight included in the quote or can it be To Be Determined (TBD)?


ANSWER 2: Vendors may propose FOB Destination, which signifies that freight will be included in the price of the Tee-Shirt (thus no separate freight charge), OR, vendors may propose FOB Origin, in which the estimated freight (shipping) charge is included as a separate line on the quotation. The FOB Origin freight estimate will be included in a contract clause towards the end of the document, not as a contract line item number. Invoiced shipping charges may not exceed the FOB Origin estimated charges in the contract.


QUESTION 3: The logo may lose some detail when it is shrunk to the dimension required for the chest. After award, will the selected contractor be able to discuss with the customer recommended changes to optimize the logo on the left chest?


ANSWER 3: Yes, as long as it does not change the specifications in the contract.


QUESTION 4: Will the colors of the logo change based on the color of the shirt?


ANSWER 4: There is only one logo, which was provided as an attachment to the solicitation.


QUESTION 5: The logo looks like 3 colors if on a white shirt - correct?


ANSWER 5: That is a technical question based on your fabrication processes. The logo must look like the logo provided in the solicitation.


QUESTION 6: Can a unisex t-shirt be used for the entire order of ladies/men's?


ANSWER 6: No.


QUESTION 7: If no, can the unisex t-shirt be used for the ladies size 4X, as there is no ladies t-shirt available above 3X?


QUESTION 7: If there are no lady/woman size t-shirts above 3X, the offeror may propose a unisex style for size 4X.

.

Update #5 ·

THE PURPOSE OF THIS AMENDMENT IS TO PROVIDE QUESTIONS & ANSWERS NUMBER 3, AS DEPICTED BELOW:
QUESTION 1: What are the packing instructions, i.e. poly bag, individually folded; how may to a case/box etc.?
ANSWER 1: Pack product for delivery according to generally accepted industry standards.


QUESTION 2: Besides neck label and care instruction, are there any other tags or labels required?
ANSWER 2: Federal and Industry standard neck label and care instructions are required.


QUESTION 3: Is there an RFID requirement?
ANSWER 3: RFID (Radio-frequency identification) technology is not required for this solicitation.


.

Update #4 ·

THE PURPOSE OF THIS AMENDMENT IS TO PROVIDE QUESTIONS & ANSWERS NUMBER 2, AS DEPICTED BELOW:
QUESTION 1: Would you accept 5.5 oz to 6.1oz? Also will you accept a unisex piece?

ANSWER 1: The tee-shirt sample and the tee-shirt proposed in the quotation shall be in accordance with the solicitation specifications reflected in ITEM NO 0001 description and clause 52.212-2 EVALUATION-COMMERCIAL ITEMS.

.

Update #3 ·

THE PURPOSE OF THIS AMENDMENT IS TO PROVIDE QUESTIONS & ANSWERS NUMBER 1, AS DEPICTED BELOW:
QUESTION 1: Do you want the same logo printed on both the chest and back?


ANSWER 1: Yes. Please refer to the ITEM NO 0001 description on Page 5 of 36 of the solicitation attached to the FEDBIZOPPS announcement. The ITEM NO 0001 description stipulates the locations and dimensions of the logo. NOTE: THE LOGO IS NOT REQUIRED ON THE SAMPLE.


QUESTION 2: Do you have a preferred T-Shirt brand/style?


ANSWER 2: There is no preferred brand. The neck shall be a standard round style (not a scoop or V-neck style).


QUESTION 3: The instructions say Made in USA label. Does this mean the shirt must be made in USA, or is it based on the Buy American Act?


ANSWER 3: The product, including the sample, must possess a Made in USA label based on applicable Buy American Act stipulations. Solicitation SPMYM118Q0116 (an attachment to the FEDBIZOPPS solicitation announcement) Page 7 of 36, depicts the following three Buy American Act related clauses:


252.225-7001 Buy American And Balance Of Payments Program-- Basic DEC 2017
252.225-7002 Qualifying Country Sources As Subcontractors DEC 2017
252.225-7036 Buy American--Free Trade Agreements--Balance of Payments Program-Basic DEC 2017


QUESTION 4: Can you give me a breakdown of the quantities for the Men's 2XL, 3XL, 4XL, 5XL?


ANSWER 4: Please refer to the ITEM NO 0001 description on Page 5 of 36 of the solicitation attached to the FEDBIZOPPS announcement. The ITEM NO 0001 description stipulates the general breakdown of the quantities required for both the men's and women's sizes. The exact size breakdown will be provided to the selected vendor at contract award.


QUESTION 5: Can you give me a breakdown of the quantities for the Women's 2XL, 3XL, 4XL, 5XL?


ANSWER 5: Please refer to the ITEM NO 0001 description on Page 5 of 36 of the solicitation attached to the FEDBIZOPPS announcement. The ITEM NO 0001 description stipulates the general breakdown of the quantities required for both the men's and women's sizes. The exact size breakdown will be provided to the selected vendor at contract award.


QUESTION 6: Can you tell me the colors you anticipate for each quantity broken out by size?


ANSWER 6: The colors will be: MENS - Ash, Red, Kelly Green, Royal, Black, Navy, Burgundy, Lime, and Purple; WOMENS - Hot Pink, Teal, Purple, Black, Navy, Lime, Yellow, Red, and Royal. The exact breakdown of colors will be provided to the selected vendor at contract award.


QUESTION 7: What color would you like the sample?


ANSWER 7: The sample can be any color, including white or black.


QUESTION 8: May I know how many samples you want to receive?


ANSWER 8: Only one sample, men or women, any size.


.

Update #2 ·

**** SOLICITATION FOLLOWS *****


The Defense Logistics Agency (DLA), DLA Maritime Norfolk, Contracting Division, Norfolk Naval Shipyard, intends to negotiate a Firm Fixed Price contract to procure clothing apparel. The North American Industry Classification System (NAICS) code is 315220 (Men's and Boys' Cut and Sew Apparel Manufacturing). Items are to be delivered to the Norfolk Naval Shipyard (NNSY), Portsmouth, VA. There will be two (2) Contract Line Item Number (CLIN), as described below.



CLIN 0001: TEE SHIRT, MEN'S & WOMEN'S, SHORT SLEEVE, NNSY LOGO, QTY 1 LOT (13,000 TEE-SHIRTS)



The procurement will be processed in accordance with Federal Acquisition Regulation (FAR) Part 12 Acquisition of Commercial Items and FAR Part 13 Simplified Acquisition Procedures. The solicitation number is SPMYM118Q0116 and is expected to be posted on or around 23 AUGUST 2018.



QUESTIONS shall be emailed no later than 29 AUGUST 2018 to theodore.nigro@dla.mil and regina.flowers@dla.mil.



QUOTES will be due by 31 AUGUST 2018, 12:30 PM EST, and shall be emailed to the attention of Theodore Nigro at theodore.nigro@dla.mil and regina.flowers@dla.mil.



PRODUCT SAMPLES are due by 31 AUGUST 2018 and will be physically mailed to the following address:



DLA Maritime


Norfolk Naval Shipyard


Contracting Division, Bldg. 1500, 2nd Floor


Attention: Theodore Nigro


580 Mahoney Street


Portsmouth, VA 23709



Please ensure that the solicitation number is included on the shipping package for the samples and in the subject line of all email correspondence. Emails without subject lines will not be read because of security issues. Vendors must be responsive to all evaluation factors for their bids to be considered viable.



Per 52.212-2 - Evaluation - Commercial Items (OCT 2014), the Government will award a contract resulting from this solicitation to the responsible offeror whose offer conforming to the solicitation will be most advantageous to the Government, price and other factors considered. The following factors shall be used to evaluate offers:



(i) Technical capability of the item offered meets the Government requirement


(ii) Price


(iii) Past Performance: Supplier Performance Risk System (SPRS) and Federal Awardee Performance and Integrity Information System (FAPPIS) will be reviewed to determine vendor responsibility



The relative order of importance of the evaluation factors are in descending order of importance.



Vendors are hereby notified that the solicitation and any subsequent amendments to the solicitation will only be available by downloading the documents at https://www.fbo.gov (Federal Business Opportunities). By submitting a quote, the vendor will be self-certifying that neither it nor its principal corporate officials and owners are currently suspended, debarred, or otherwise ineligible to receive contracts from any Federal agency.

.

Update #1 ·



The Defense Logistics Agency (DLA), DLA Maritime Norfolk, Contracting Division, Norfolk Naval Shipyard, intends to negotiate a Firm Fixed Price contract to procure clothing apparel. The North American Industry Classification System (NAICS) code is 315220 (Men's and Boys' Cut and Sew Apparel Manufacturing). Items are to be delivered to the Norfolk Naval Shipyard (NNSY), Portsmouth, VA. There will be two (2) Contract Line Item Number (CLIN), as described below.



CLIN 0001: TEE SHIRT, MEN'S & WOMEN'S, SHORT SLEEVE, NNSY LOGO, QTY 1 LOT (13,000 TEE-SHIRTS)



The procurement will be processed in accordance with Federal Acquisition Regulation (FAR) Part 12 Acquisition of Commercial Items and FAR Part 13 Simplified Acquisition Procedures. The solicitation number is SPMYM118Q0116 and is expected to be posted on or around 23 AUGUST 2018.



QUESTIONS shall be emailed no later than 29 AUGUST 2018 to theodore.nigro@dla.mil and regina.flowers@dla.mil.



QUOTES will be due by 31 AUGUST 2018, 12:30 PM EST, and shall be emailed to the attention of Theodore Nigro at theodore.nigro@dla.mil and regina.flowers@dla.mil.



PRODUCT SAMPLES are due by 31 AUGUST 2018 and will be physically mailed to the following address:



DLA Maritime


Norfolk Naval Shipyard


Contracting Division, Bldg. 1500, 2nd Floor


Attention: Theodore Nigro


580 Mahoney Street


Portsmouth, VA 23709



Please ensure that the solicitation number is included on the shipping package for the samples and in the subject line of all email correspondence. Emails without subject lines will not be read because of security issues. Vendors must be responsive to all evaluation factors for their bids to be considered viable.



Per 52.212-2 - Evaluation - Commercial Items (OCT 2014), the Government will award a contract resulting from this solicitation to the responsible offeror whose offer conforming to the solicitation will be most advantageous to the Government, price and other factors considered. The following factors shall be used to evaluate offers:



(i) Technical capability of the item offered meets the Government requirement


(ii) Price


(iii) Past Performance: Supplier Performance Risk System (SPRS) and Federal Awardee Performance and Integrity Information System (FAPPIS) will be reviewed to determine vendor responsibility



The relative order of importance of the evaluation factors are in descending order of importance.



Vendors are hereby notified that the solicitation and any subsequent amendments to the solicitation will only be available by downloading the documents at https://www.fbo.gov (Federal Business Opportunities). By submitting a quote, the vendor will be self-certifying that neither it nor its principal corporate officials and owners are currently suspended, debarred, or otherwise ineligible to receive contracts from any Federal agency.

.

Attachments

Files attached to this notice, newest first
File Type Posted
SPMYM118Q0116.pdf PDF
ATTACHMENT_2_-_LOGO_NNSY.jpg JPG image

On GovTribe

Work this opportunity on GovTribe

  • Track it in your pipeline
  • Find teaming partners
  • Similar opportunities
  • Ask GovTribe AI about this opportunity