Performance Lockers

Closed Solicitation Posted

Solicitation number
W912PB18Q3213
Agency
RCO Bavaria 409th CSB Expeditionary Contracting Command, Department of Defense
Responses due
Set-aside
No set-aside

Opportunity facts

Contract number
W912PB18P3278 Federal contract award
NAICS code
611620 Sports and Recreation Instruction
PSC
Not on record
Place of performance
7th Army Training Command G4, Class II Warehouse Bldg# 4224, Camp Kasserine Grafenwoehr, DE 92655 Grafenwoehr, 92655 Germany

Notice details come from SAM.gov. Updated .

Notice text

5 versions

Update #5 · Latest ·


Question 1 - Shall the vendor have a proven track record (to include pictures of installed product and contracts) of providing these solutions (containerized gyms) to the United States Army?


Answer 1- Not required the selection criteria as listed in the solicitation and solicitation amendment are for Price only


Award will be made on the basis of the lowest evaluated price of proposals meeting the acceptability standards for


non-price factors.


Question 2 - Shall the vendor have the products being proposed on current GSA schedule?


Answer 2- No this is a full and open competition.


Question 3- Lastly, shall all components and accessories be Buy American Act and Berry compliant?


Answer 3- The following DFARS clauses have been added into the solicitation:


252.225-7020 TRADE AGREEMENTS CERTIFICATE--BASIC (NOV 2014)


252.225-7021 TRADE AGREEMENTS--BASIC (DEC 2017)



These clauses are listed in full on FBO under the amended solicitation.

.

Update #4 ·


Question 1- "Would that information, see pdf., from Dirk Olschinski (FspNBw: 3451 2048 ) OTL - TTV ORG Luf I d TTVOrg FlgWaSys of the Luftwaffenkaserne Wahn meet the requirements?



Answer 1- I cannot answer this question until I have an English translated version, however this is acceptable to submit with your offer.


Question 2- would the US Army prefer the 10 or 20 Feet Trainings Container?


Answer 2- Either container is acceptable for offer / quote for as long as it supports the requirements listed in the Solicitation it is acceptable to submit 2 X different quotes as long as you consider the evaluation criteria listed in the solicitation.



Question 3- We don't have a NATO Certification but we have a Airworthiness calculation from the German Bundeswehr, which has done detailed Tests with our Product in the past.


Would this Airworthiness calculation be equivalent and sufficient for the Quote?



Answer 3 - That German Bundeswehr certification is acceptable and the US Government will accept your offer, the final contractor selection will be based on the criteria listed in the Solicitation.



inclusion of DFARS clauses 252.225-7020 and 252.225-7021 into the Solicitation amendment is pending and is applicable to this solicitation.

.

Update #3 ·


UPDATE FROM Questions on 31 AUG 2018.



1.- For the external functional training rig, shall it be attached to the outside, side walls of the container (for safety and stability purposes)?


Answer: It is acceptable for the external functional training rig to be attached to the outside, side walls of the container, although if vendors propose another solution which is stable and safe this is also acceptable.



2.- For the external functional training rig, shall the squat legs touch the ground (for safety and stability purposes)?


Answer: It is acceptable for the squat legs to touch the ground for safety and stability purposes, although if vendors propose another solution which is stable and safe this is also acceptable.



3. - Additionally, specific to the external training rig it says there shall be an assortment of pull up bars. In order to ensure all vendors are proposing similar solutions can you please confirm the below is what is being requested for the external training rig?



Answer: The following list of equipment is acceptable for Offer/Quote:



• 1, 12' Rope Climb Tower


• 2, 45 degree, 3 bar climbing wings


o 12, External Pull Up Stations


o 3, Squat Racks


o 3, J-Cup Sets


o 1, Medicine Ball Target


o 1, Dip Bar


o 1, Jump Platform


o 1, Wall Ball Target


o 1, Safety Squat Arm Set



4. - In regards to the accessory package being requested it is listed that there shall be an assortment of medicine balls, Olympic barbells and kettlebells. In order to ensure all vendors are responding with similar solutions can further clarification on QTYs and types of accessories be made available? Specific to a standard 10' Performance Training locker this the accessory package would come with each locker-can you confirm if this is the requirement?:


Answer: The following list of equipment is acceptable for Offer/Quote:


o 2 BATTLING ROPES


o 1 CLIMBING ROPE


o 1 MEDICINE BALL 14 LB


o 1 MEDICINE BALL 16 LB


o 2 MEDICINE BALLS 20 LB


o 1 KETTLEBELL 12 KG


o 2 KETTLEBELLS 16 KG


o 1 KETTLEBELL 20 KG


o 2 KETTLEBELLS 24 KG


o 4 OLYMPIC BARS


o 4 WARM-UP BAR


o 3, 5 LB BUMPER PLATES (PAIR) 3, 10 LB BUMPER PLATES (PAIR) 3, 15 LB BUMPER PLATES (PAIR) 3, 25 LB BUMPER PLATES (PAIR) 3,45 LB BUMPER PLATES (PAIR) 2, SANDBAGS o 1 FLAT BENCH o 4 LOCK JAW BAR COLLARS o 2 MOBILITY BANDS - LIGHT o 2 MOBILITY BANDS - HEAVY o 2 LACROSSE BALLS o 2 FOAM ROLLERS o 1 GYMNASTICS RINGS o 1 AGILITY CONES (SET OF 20) o 4 JUMP ROPES o 2 CHALK BAGS



- A NATO Air Portability Certificate is required. Will vendors that do not have this certification be deemed technically disqualified?


Answer: Each Fitness locker must be NATO certified Air Portable, item must be fully certified for air transport. All equipment must be fully secured to withstand forces from any direction during flight. A Letter of Certification and tie down plans for C17's, C130's, and Helicopter under-Slung method are available.

.

Update #2 ·

UPDATE on 23 AUG 2018 - response from a vendor question.
* It is acceptable to submit multiple quotes for the different sized performance lockers as long as they meet the specifications listed. The maximum size of performance locker acceptable is the 20 Foot container version..

Update #1 ·

Ten (10) Performance Locker's


Including shipping/handling, delivery/Offload Services and on-site professiona linstallation See Attached Requirement Specification sheet for details:
Ten (10) Fitness lockers-
Each fitness locker must be: mobile, self-contained, self-secured, deployable on board U.S. Military Aircraft, transportable, and movable with standard material handling equipment (MHE) such as a 10K Forklift or Palletized loading system (PLS) / Load Handling System (LHS). The fitness lockers must not exceed the following dimensions in size: twenty foot (20) container 20ft. X 20ft. X 8ft or equivalent in metric dimensions. Smaller Standard U.S. Military quad-con or tri-con versions are acceptable for quote/offer. Fitness lockers will require minimal manpower and limited or no special tools to set-up/tear-down and be able to support at least 40 personnel during physical fitness sessions.
Each Fitness Locker must include the following:


-NATO certified Air Portable: Item must be fully certified for air transport. All equipment must be fully secured to withstand forces from any direction during flight. A Letter of Certification and tie down plans for C17s, C130s and Helicopter under-Slung method are available.
-an assortment of medicine balls with a minimum weight of 10 lbs. (or equivalent in KG's).
-an assortment of Pull-up bar or bars
-an assortment of Olympic lifting bar or bars with an assortment of various weight plate sets including 5lb. , 10lb., 25lb., 35lb. and 45 lb. sets (or equivalent in KG's).
-an assortment of kettlebells with the following weights 26lb.,35lb., and 53lb., (or equivalent in KG's)


- Any additional equipment which is provided as part of a set fitness locker package is also acceptable for quote/offers.


- Fitness Lockers must include a warranty. 10-year on the external functional training rigging and a minimum of one year warranty of the accessories.


-Shipping and Handling included in the quote/offer to final destination:
Delivery to:
7th Army Training Command
G4, Class II Warehouse
BLDG# 4224, Camp Kasserine
Grafenwoehr, DE 92655

.

Attachments

On GovTribe

Work this opportunity on GovTribe

  • Track it in your pipeline
  • Find teaming partners
  • Similar opportunities
  • Ask GovTribe AI about this opportunity