Q&A_for_Solicitation_Number_W91YTZ-17-R-0024.pdf
PDF 193 KB Posted
- Attached to
- Emergency Room Physicians
- Solicitation number
- W91YTZ-17-R-0024
- Issued by
-
Department of the Army Medical Command
About this file
Questions and Answers (Q&A) Solicitation Number: W91YTZ-17-R-0024 ER Physician
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| A.01.09_RFP_W91YTZ-17-R-0024_ER_Physicians_Final.docx | DOCX document |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Questions and Answers (Q&A) Solicitation Number: W91YTZ-17-R-0024 ER Physician
1. Can you please tell me if this is a new requirement? If not, who is the incumbent, and what is the contract number?
Answer: This is a new requirement.
2. How many physicians are needed?
Answer: As referenced in the RFP CLINS and PWS, 2 FTE Physicians are needed.
3. Shift times and length (schedule)
Answer: see paragraph 1.9.1.
4. List of Procedures they can be expected to be doing
Answer: See attachment #1
5. Facility's Bylaws in regards to Board Certification and other criteria needed to be privileged
Answer: see paragraph 1.12.2.- 1.12.4.11
6. State License needed?
Answer: See attachment #1
7. Malpractice insurance needed? Provided?
Answer: Contract providers are covered by TORT law
8. Housing on base or do I have to incorporate housing in my quote?
Answer: Contractors may lease housing on post if available.
9. Subspecialty support?
Answer: Yes. General surgery, OB/GYN, Urology, Ophthalmology, OMFS, Dental, Orthopedics, ENT. We have GI and Neurology that is available to admitted patients, but they cannot be consulted from ER. We have 24/7 Behavior Health coverage. We also have on call sexual assault examining nurses.
10. NP's available
Answer: YES
11. Average patient load per year?
Answer: Approximately 45-50,000 visits per year. Providers typically see 20-25 patients per 12 hour shift.
12. How many physicians are working at any given time?
Answer: typically 24 hour physician coverage (2x12 hour shifts). There is 48 hours of midlevel coverage per day (4x12 hour shifts)
13. Are all doctors shifts overlapped, or is there ever solo coverage (specifically overnight)?
Answer: Physicians work 0600-1800 or 1800-0600. Midlevel provider coverage in 12 hour shifts that start at 0800, 1000, 1200 and 1400. Single provider coverage from 0200-0800. See paragraph 1.9.1.
14. What does the support staff look like (how many PA’s, RN’s, etc)?
Answer: 4 NP/PAs per day. RN staffing up to 10 nurses during day shift, and down to 5 nurses during some night shift periods.
15. How many beds does the ER have?
Answer: 27 rooms, two of which are trauma/resuscitation bays. One room is multi-bed room for fast track use or occasional high volume incident (usually multiple heat injuries from hot weather training). There is one sexual assault room.
16. Please confirm that all life supports are required (BLS, ACLS, ATLS, PALS)?
Answer: YES
17. What level ER is it considered?
Answer: We are not a trauma center. We see a relatively high volume with predominantly lower to mid acuity patients. We do frequent ly see high acuity patients, however.
18. Will the ER be treating both military and civilian patients?
Answer: Primarily military service members and families (and some retirees). We do see/evaluate civilians but if they require inpatient care, then they will need to be transferred to civilian facility.
19. What is the annual volume at the ER?
Answer: See answer to #11.
20. What is the trauma level?
Answer: In process of becoming a level 3 trauma center.
21. Do they transfer high trauma and if so where are they transferred?
Answer: High level trauma is transferred to Nashville, either to Vanderbilt or Skyline.
22. How many permanent ER Docs on staff?
Answer: 9 total physicians (7 military, 2 civilian)
23. How many mid-levels in the ER?
Answer: Peak is 4 at a time (although sometimes military physicians will cover openings in midlevel schedule). Shifts are staggered by 2 hours (see question #13).
File details come from the government source that posted it. Updated .