W91WFU-19-Q-0020_Q&A.docx

DOCX document 20 KB Posted

Attached to
Portable Communications Integration Platform
Solicitation number
W91WFU19Q0020
Issued by

View the file

Other files

File Type Posted
W91WFU-19-Q-0020.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

RFQ Ref #W91WFU-19-Q-0020 Q&A #1

1. With the minimum characteristics of the item descriptions, the Radio over Cellular Units states that you want access for 250 users. Can you confirm that this number of users is accurate?

ANSWER: Yes.

2. Each deployable unit contains a ruggedized command and control laptop kit. We have other Government entities purchase an additional ruggedized laptop for use outside of the unit to gain additional functionality. Is this something you would be interested and should be prices within our quote?

ANSWER: No.

3. Maintaining each partner network’s separate encryption standard is achievable up to the interface between the partner network’s device and the Portable Communications Integration Platform. Is there a requirement for encryption within the Portable Communications Integration Platform itself?

ANSWER: Yes, the requirement is for the encryption within the Portable Communications Integration Platform itself.

4. Is there a requirement for security within the Portable Communications Integration Platform to disallow, either permanently or on an as-needed basis, interoperability between selected pair of partner networks? If so, is the assumption that this security is implemented manually by the operator of the Dispatch Console?

ANSWER: Yes, the assumption that this security is implemented manually by the operator of the Dispatch Console.

5. What external device or network element is connected to the Wide Area Network (WAN) port?

ANSWER: Any transmission piece, for example a 4g router or satcom modems

6. Does the requirement for a Wide Area Network (WAN) port imply that the Portable Communications Integration Platform includes an integrated IP routing function?

ANSWER: Yes

7. Is the internal wireless router anticipated to use 802.11 specifications?

ANSWER: Yes also iee 802.15

8. Is the internal wireless router used to interconnect devices both within and outside of the Portable Communications Integration Platform?

ANSWER: Need clarification to provide an answer, please rephrase.

9. How many Local Area Network (LAN) ports are required for local devices to connect to the IP network?

ANSWER: 4 wan ports and 2 lan ports

10. Is the “universal communications platform” a SIP-based universal communications or unified capabilities (UC) session controller? If not, please explain the function of the universal communications platform.

ANSWER: Unable to specify as it is 3rd party proprietary software

11. Is the universal communications platform an existing device? If so, who is the manufacturer of that device?

ANSWER: UCP is an app released by Lockheed Martin

12. What are the service and application-level interface and protocols for interacting with the universal communications platform?

ANSWER: Unable to answer

13. Does the Radio Over Cellular Server appliance provide the cellular/LTE services—for example, a local cellular/LTE “bubble”---to which the smartphones connect? If so, is this net a private LTE layer, commercial LTE service? If not, is it a Wifi layer?

ANSWER: Yes a commercial lte bubble for smart devices to connect

14. Does the network provided by the Radio Over Cellular Server appliance have a connection to the PSTN or be operating in a disconnected environment?

ANSWER: No, cannot be operated in a disconnected environment

15. Does dispatch monitoring refer to audio monitoring of radio frequencies? As in, the “dispatcher” can listen to radio traffic on each assigned net. Or is this monitoring of participants or some data process like CAD?

ANSWER: Yes, monitor each net by dispatcher

16. Can dispatch communications with any radio net be accomplished through a “donor” radio or is this specific to a radio control system like P25?

ANSWER: Yes with donor radios

17. In regards to Other dispatchers, is this referring to an intercom system or a method of communicating with a separate location?

ANSWER: Yes, an intercom system

18. Is the dispatcher located at a forward operation center or operating from the rear (offsite, distant location)?

ANSWER: The dispatched can be located anywhere

19. What are the make and model of the 3 NATO standard and 1 Motorola compatible radios?

ANSWER: 117g, 117f, and Motorola 153

20. Are any certifications required, such as DISA APL?

ANSWER: DISA JITC

File details come from the government source that posted it.