W91SMC-18-B-6002_Questions_and_Answers_dated_20_Aug.pdf

PDF 77 KB Posted

Attached to
Sealcoat and Paint Base Roads
Solicitation number
W91SMC-18-B-6002
Issued by

About this file

Questions and Answers dated 20 Aug 18

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Contractor Questions through 20 Aug 2018 Project: Sealcoat & Paint Base Roads

Project Number: 201801784 Solicitation # W91SMC-18-B-6002

1. QUESTION: There are several boiler plate documents listing many scopes of work.

What is the exact scope of work for this job and exactly what specifications pertain?

ANSWER: There are no boiler plate documents. The statement of works are included within the solicitation. Contractors will need to follow the directions provided in order to see all documents.

2. QUESTION: There are several color coded pictures and no drawings. None tell you what the colors represent?

ANSWER: A legend has been added to the drawings that are on FBO.

3. QUESTION: Are there quantities anywhere?

ANSWER: The total estimated linear footage is included within the statement of work under paragraphs 2.1.B., 2.2A, 3.1.B, 3.2.A, 4.1.B, and 5.1.B. All of the information is available within FBO once the contractor follows the directions to gain access to the documents.

4. QUESTION: Are you answering each email’s questions?

ANSWER: The questions will be uploaded as a whole to www.fbo.gov as an amendment after the site visit.

5. QUESTION: Can you direct me to where I can find the Statement of Work dated 13 April 2018 (5 pages)?

ANSWER: The document was not included in the initial solicitation in err. The current Statement of Work has been added and is titled Statement of Work 13 Jul 18.

6. QUESTION: Is crack fill also part of the project? If so, what is the estimated linear feet required?

ANSWER: Yes. Please see the newly uploaded drawings that are part of this amendment. The newly shaded colors of “blank” will have only crack fill as part of option 1.

7. QUESTION: What is the total estimated square feet of the seal coat application?

ANSWER: The total estimated square feet of the seal coat application is included within the statement of work on page 1 paragraph 2.1 B) and is approximately 870,300 Square Feet.

8. QUESTION: What is the estimated linear feet of paint striping?

ANSWER: The approximate linear feet of striping is listed page 2 of the statement of work under paragraph 2.2.A and is approximately 60,000 linear feet. These measurements are approximate. Contractors are responsible for filed verifying all measurements.

9. QUESTION: What is the estimated volume of concrete required for the inspection lane?

ANSWER: The contractor is expected to complete their own figures on the estimated volume of concrete. The length and width of the inspection lane is 15feet wide by 60 feet length. The minimum depth should enough to ensure the soil and concrete can bear a 20 ton minimum weight. This information will be provided via a geotechnical report of soil and strength tests. This information can be found in the statement of work on page 2 and 3 paragraphs 4.1.B&C.

10. QUESTION: What is the estimated volume of concrete required for the sidewalk?

ANSWER: The contractor is expected to complete their own figures on the estimated volume of concrete. The length and width of the inspection lane sidewalk will be 5feet wide by 70 feet length located to the east side of the inspection lane. The minimum depth shall match that of the inspection lane.

11. QUESTION: Will a minimum of one lane need to be left open on all roadways?

ANSWER: Yes.

12. QUESTION: Can an entire parking lot be shut down when performing the sealcoating and painting?

13. QUESTION: There are some lots that don’t appear to have had cracks filled in some of the parking lots and road areas. Will those be seal coated and repainted?

ANSWER: No. Please see the newly updated table of contents and Statement of Work dated 13 July 2018.

14. QUESTION: Will excavation be necessary for the sidewalk next to the inspection lane?

15. QUESTION: What type of sealant should be used?

ANSWER: Any sealant will be considered acceptable as long as it meets applicable DOT requirements and is not hazardous after being evaluated by the 182nd Environmental office.

16. QUESTION: The length of the sidewalk that is going next to the inspection lane does not match the length of the inspection lane? What should the length both of the inspection lane and the sidewalk be?

ANSWER: The Statement of Work has been updated. The inspection lane shall be 60 feet and the sidewalk is 70 feet in length.

17. QUESTION: What Wage Determination is being used for the Davis Bacon Act?

ANSWER: The Wage Determination that is listed in the solicitation on page 12 of the solicitation is IL180020 through modification 3 dated 11 May 2018. The reference on page 12 states that the current wage determination will be added in section 0800. This was not previously present. This has now been added to the solicitation via amendment.

The most current wage determination will be added to the contract award.

18. QUESTION: How will the bids be evaluated?

ANSWER: The bids will be evaluated based on the total of the submitted base bid plus options. The lowest total bid will be the contractor selected for award.

19. QUESTION: What is the current bid opening date?

ANSWER: The bid opening date has been moved from 25 July 2018 at 1:00 PM CST to 15 August 2018 at 1:00 CST.

20. QUESTION: There is erosion around the storm drain in building 628’s parking lot near building 628’s southeast corner. Will the repair of the erosion around the storm drain need to be included within this bid.

ANSWER: No. Civil Engineering will complete a repair to this storm drain prior to the sealcoat and painting of that parking lot.

21. QUESTION: For CLIN0004, Option 3 Pour Concrete Sidewalk, will a preferred method be provided so that all bids are comparable and include the same work scope, including surveying, engineering or other related design work that would be necessary?

ANSWER: No. The government will not provide a preferred method for being able to provide a poured concrete sidewalk. The means and methods shall be provided by each contractor. The contractor shall provide what they think is the necessary method to be able to guarantee their materials and workmanship for up to one year from final acceptance.

22. QUESTION: Can you let us know the area size desired for the concrete inspection lane?

ANSWER: Refer to the measurements in the SOW for bidding purposes.

23. QUESTION: Will a government estimate on crack filling be available so we can supply a qualified cost?

ANSWER: The Government estimates 12785LF. However, please pay special attention to FAR clause 52.211-18 – Variation in Estimated Quantity which has been incorporated into the solicitation via Amendment 0003.

[END QUESTIONS AND ANSWERS]

File details come from the government source that posted it.