Government_Responses_to_Questions_11June15.pdf

PDF 107 KB Posted

Attached to
Armed Security Guard Services for Bagram and Jalalabad Airfield Flight Lines
Solicitation number
W91B4N-15-R-5003
Issued by

About this file

Questions and answers from the pre-solicitation.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Government Responses to Questions received from Synopsis Posting

1. I would just like to query is the relevant contractor to source their own off base accommodation and office space or is that accommodation and office space provided at Bagram and J'Bad?

Response: Contractor personnel are not required to go off base. Reference solicitation DFARS clause 5152.225-5908, Government Furnished Contractor Support.

2. What do the patrols consist of? For one shift, there are five different patrols going on at the same time for BAF?

Response: There are stationary and roaming patrols required at two different locations (BAF and Jalalabad)

3. Vehicle requirements, can we use Side-by-Sides (changing shifts at towers) in conjunction with full sized vehicles?

Response: ATVs are not permitted. Vehicles shall be full size.

4. Rotation requirements. Will the rotations be a normal deployment layout (12months – 2wks R/R) or will I have some room to maneuver the rotation lengths for my guys?

Response: Rotation requirements of contractor personnel is a management decision, and shall consider the minimum number of personnel required for each location

5. I know the solicitation mentioned the use of PX/DFAC’s/Lodging. What are the costs for the DFAC charging (single person) and what are costs for the lodging?

Response: Reference solicitation DFARS clause, 5152.225-5908

6. Is there a limit on the amount of personnel allowed to take?

Response: The Government has provided the number of personnel required in Attachment F, Manning Table for Bagram and Jalalabad locations. The number includes contingency for illnesses, etc. The decision to propose additional personnel (not less) to perform the requirements is a business decision of the offeror.

7. Is the requirement specifically for M4's or will a comparable spec rifles (i.e. AR-15) be acceptable. If M4's are required, do they need to have 3-round burst options?

Response: M16/M4 at minimum with or without a three round burst. Reference PWS Applicable Documents C USFOR-A FRAGO 15-032 ARMING PROCEDURES FOR DOD CONTRACTORS Attachment 2 for more information on authorized standard weapons.

8. Is the requirement specifically for M9 Beretta or will a similar spec 9mm pistol be acceptable?

Response: 9mm Beretta or equal reference PWS paragraph 1.3.5

9. Are there any requirements for optics for weapons?

Response: No

Government Responses to Questions received from Synopsis Posting

10. Is each employee required to have their own weapons or is swapping weapons between on and off duty personnel allowable?

Response: Hot swapping is not permitted. Each personnel shall have their own weapon.

Reference PWS paragraph 1.3.5

11. Will the government provide MILAIR shipping for weapons or is the contractor responsible for moving weapons from the United States to Afghanistan?

Response: Contractor shall provide shipping of all weapons and include as part of its firm-fixed price. Reference PWS paragraph 1.3.5

12. Will the contractor be required to attend pre-deployment training such as CRS or ARDO?

Response: Yes, is part of the mobilization requirements. Reference PWS Applicable Documents C USCENTCOM FRAGO 09-1451 MOD 2 contractor theater entrance requirements and USCENTCOM DEC 13 Mod twelve to USCENTCOM Individual Protection and Individual deployment policy.

13. Will the contractor have access to on-base in-country firing ranges?

Response: Reference PWS paragraph 3.2 The Government will provide range access for weapon qualification purposes only after expiration of initial weapon card has occurred.

14. Please confirm that all contractor employees are required to wear eye Protection while in OFF DUTY status.

Response: Yes, reference PWS paragraph 1.3.5.

15. Please provide specific guidance regarding contractor employee grooming standards to include facial hair. I was told that the company would provide grooming standards.

Response: Grooming standards shall be provided by the contractor and accepted by the COR in accordance with PWS Para 4.5

File details come from the government source that posted it. Updated .