Amendement_2.pdf

PDF 388 KB Posted

Attached to
New Bedford Hurricane Barrier Fender Replacement
Solicitation number
W912WJ-16-B-0012
Issued by

About this file

Amendment 2

View the file

Other files

File Type Posted
Bid_Abstract_-signed.pdf PDF
Bid_Abstract_.pdf PDF
Amendment_1.pdf PDF
Drawings1.pdf PDF
Solicitation_W912WJ-16-B-0012.pdf PDF
Drawings2.pdf PDF
Specs.pdf PDF
Drawing3.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

30-105-04EXCEPTION TO SF 30

APPROVED BY OIRM 11-84

STANDARD FORM 30 (Rev. 10-83)

Prescribed by GSA

FAR (48 CFR) 53.243

Amendment is necessary to post submitted Requests for Information.

Sealed Bid opening has been changed to 9 August 2016 2:00 PM located at 696 Virgina Rd, Concord MA 01742

All other aspects remain unchanged.

1. CONTRACT ID CODE PAGE OF PAGES

J 1 6

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)

16C. DATE SIGNED

BY 02-Aug-2016

16B. UNITED STATES OF AMERICA15C. DATE SIGNED15B. CONTRACTOR/OFFEROR

(Signature of Contracting Officer)(Signature of person authorized to sign)

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., Street, County, State and Zip Code) X W912WJ-16-B-0012

X 9B. DATED (SEE ITEM 11)

06-Jul-2016

10B. DATED (SEE ITEM 13)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

X The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offer X is extended, is not extended.

Offer must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended by one of the following methods:

(a) By completing Items 8 and 15, and returning 1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;

or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE

RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN

REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE

CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(B).

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority)

E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to the issuing office.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

10A. MOD. OF CONTRACT/ORDER NO.

2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO.(If applicable)

6. ISSUED BY

3. EFFECTIVE DATE

02-Aug-2016

CODE

U S ARMY ENGR DISTRICT, NEW ENGLAND

696 VIRGINIA RD

CONCORD MA 01742-2751

W912WJ 7. ADMINISTERED BY (If other than item 6)

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.

CODE

See Item 6

FACILITY CODECODE

EMAIL:TEL:

W912WJ-16-B-0012

SECTION SF 30 BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

SUMMARY OF CHANGES

SECTION SF 30 - BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

The following have been added by full text:

REQUEST FOR INFORMATION

QUESTIONS

1) Refer to spec section 01 11 00-1.1. What is the anticipated amount of "debris removal"?

Answer: The amount of debris cannot be determined without actually looking under the water but it should be very little to none. Some drift wood or other marine debris could be present, trapped within the fenders.

2) Refer to spec section 01 11 00-1.5.2/1.8.1. a) What is the anticipated number of times Ktr will be required to "move plant and/or personnel" for vessel traffic and/or gate operations?

Answer: the number of times the contractor will be required to move his plant and/or personnel cannot be quantified and depends upon boat traffic and weather conditions. However, it is estimated that 95% of boat traffic will be of sufficient size so as to not impede the contractor’s operations.

3) Where may the Ktr "park" his marine plant during off hours?

Answer: As per Spec Section 01 11 00, Paragraph 1.8.1 (1), “the Contractor will not be permitted to keep his marine plant in the Navigation Channel when he is not working.” There is no docking facility on Federal property. Therefore, the contractor is responsible for locating a suitable docking facility among the commercial properties in the vicinity.

4) What is the expected level of effort for vessel "traffic control"?

Answer: As per Spec Section 01 11 00, Paragraph 1.8.3 Radio Monitoring “The Contractor’s floating plant or other craft working in or adjacent to the harbor channel shall, at all times, monitor and transmit radio calls on VHF marine channels 13 and 16.”

5) Refer to spec section 01 33 29-3.1. Please identify the sustainability goals of this project.

Answer: As per Spec Section 01 33 20, Paragraph 1.4, the goals are clearly listed in paragraph 1.4.1., and are to document construction debris diverted from landfills as a percentage of all construction debris on the project, and to have a Construction Waste Management Plan and all dumpster haul tickets.

6) Refer to spec section 01 35 26-1.6.1.2. a) Please confirm that this project calls for an onsite QC/SSHO and PS (project superintendent), i.e., only 2ea people?

Answer: Spec section 01 35 26 paragraph 1.6.1.2 states the following: "The Contractor Quality Control Manager can be the SSHO on this project but neither may serve as Project Superintendent."

Therefore, the contractor must provide a minimum of two people onsite: one Site Superintendent and one QC/SSHO.

7) Can the 2ea required onsite personnel be reduced to 1ea?

Answer: As indicated in specification section 01 35 26 paragraph 1.6.1.2, the contractor must provide a minimum of two people onsite, one to fill the role of Site Superintendent and one individual who may be assigned two roles, that of QC and also SSHO.

8) Refer to spec section 01 35 26-1.9.1. Is a safety bulletin board required for this project?

Answer: YES, In accordance with spec section 01 35 26, paragraph 1.9.1 as well as EM 385-1-1, Section 01.A.07.

9) Refer to spec section 01 35 26-1.13. Could you please outline the current Hot Work procedures and length/duration of the approved permit that would be in effect?

Answer: Spec section 01 35 26, paragraph 1.13.1 states that the contractor shall obtain a written permit prior to performing "Hot Work" (i.e. welding or cutting) or operating other flame-producing/spark producing devices, from the local fire department.

Therefore, the contractor needs to consult with the New Bedford Fire Department in order to determine the hot work procedures and the length of the approval process.

9) Refer to spec section 01 45 01. Is the RMS to be used on this project?

Answer: Yes. As per Spec Section 01 45 01, Paragraph 1.1, “The Contractor must use the Government-furnished Construction Contractor Module of RMS, referred to as QCS, to record, maintain, and submit various information throughout the contract period.”

10) Refer to 01 50 00-1.5. a) Is it possible to have a laydown/storage/staging area adjacent to site such as the asphalt area or grass area to the south of the project (off of the asphalt roadway leading up to the ramp going to the east gate)?

Answer: Contractor laydown/storage/staging areas may not include the Fort Phoenix property.

Contractor may use the grassed area to the north of the asphalt roadway leading up to the east gate, or the asphalt roadway on either side. As per Spec Section 01 50 00, Paragraph 3.6, TRAFFIC PROVISIONS, “During construction the contractor shall provide access as necessary to maintain traffic”

11) There is also a fenced in area on the south; is this available for Ktr use?

Answer : No, this is the Fort Phoenix area.

12) What are the vehicular parking Requirements/restrictions, if any?

Answer : As per Spec Section 01 50 00 TEMPORARY CONSTRUCTION FACILITIES AND CONTROLS, Paragraph 3.1 Employee Parking, “Contractor employee parking shall not interfere with existing and established parking requirements of the installation.” Also, as per Paragraph 3.6 of the same Section, “The Contractor shall protect traffic on all affected roads during the construction period…” The Contractor may park on the existing helipad area on the west side, or anywhere along the length of the roadway along the dike on either side, as long as he positions his equipment and vehicles such that vehicular traffic can still pass through to reach the barrier, and such that he maintains his equipment and vehicles on Federal property. Limits of the Federal property will be delineated during the Pre-Con conference.

13) Will the main gate off Gifford St (by the information bulletin board) be opened during work hours for vehicular traffic of Ktr plant/equipment and deliveries and/or services?

Answer : Yes, the main gate off of Gifford Street will be opened during work hours.

14) Refer to spec section 01 50 00-3.2. Please confirm that the Government will NOT be providing any utilities for Ktr use (e.g., water and electricity)?

Answer: That is correct. As per Spec Section 01 50 00, paragraph 3.2 AVAILABILITY AND USE OF UTILITY SERVICES, “Water and electricity required in the prosecution of the work shall be furnished by the Contractor at his own expense. The Government will not supply water and electricity.”

15) Refer to spec section 01 57 20-1.7. Is the EPP and Dirt and Dust control plans applicable to this project?

Answer: Yes.

16) Refer to spec section 01 57 20-3.1. What are the required permits for this project?

Answer: The government is not aware of any other required permits for this project other than perhaps the Hot Work permit, but it is up to the contractor to determine if there are other required permits for this project.

17) Refer to spec section 01 74 19-1.5. Is the WMP applicable to this project?

Answer: Yes.

18) Refer to spec section 02 13 32-1.4. Is it our understanding that it was not possible for Ktrs to field measure the existing timbers.

Answer: It is possible to measure existing timbers. As per Spec Section 02 13 32, Paragraph 1.4 RESPONSIBILITY FOR ERRORS, “The Contractor shall be responsible for making all field measurements before fabrication.”

19) Using the provided as-built, for bidding purposes, can we presume the 38ea timbers to be 17'-6"?

Answer: For bidding purposes, see Information drawing NBF-1-1146, the detail in the lower left hand corner that shows the dimension of the original timber fenders as 17’ 7 ¼ “ long except for the end fender, which is 17 feet even.

20) Since this project will occur in 2017 as noted in the online Synopsis, what amount should be carried for material escalation? This project will occur in 2017 as noted in the online Synopsis, what amount should be carried for material escalation?

Answer: The amount for material escalation is at the discretion of the contractor.

21) Refer to spec section 02 13 32-2.1.2/2.1.3/2.1.4. Please coordinate material requirements with detail D7/S501 for bolts washers and nuts.

Answer: See Spec Section 02 13 32, paragraphs 2.1.2 through 2.1 4 for material requirements for all bolts, washers and nuts. Washer and nut material requirements are not shown on Plan Sheet S-501.

22) Refer to spec section 02 49 00-1.5. a) What is the anticipated duration of the ACOE certified diving inspector?

Answer: The duration of the ACOE diving inspector’s presence is at the government’s discretion.

23) Will he be onsite at all times?

Answer: The ACOE inspector will work with the contractor’s schedule and will not dictate nor impede his schedule.

24) If daily, will he be following the Ktr's schedule?

Answer: The ACOE inspector will work with the contractor’s schedule and will not dictate nor impede his schedule.

25) Refer to detail D7/S501. a) What is the condition of the existing 8-1/2"x3/8" plates?

Answer: The condition of the existing plates varies. Replacement of the plates is not included in this project.

26) Should an allowance be carried for the potential of replacements?

Answer: No. Bid as shown. If additional replacements are deemed necessary, the contract will be modified after award

27) Has the ACOE confirmed with the DOR the ability of the plates to hold 2x the weight of the existing timbers (the composite weighs 2x as much)?

Answer: Yes, the ACOE has confirmed with the DOR all required design strengths

28) Are the existing rubber fendering replacements part of this project?

Answer: No, the existing rubber fendering was only for timber fenders. Replacement of the rubber fendering is NOT part of this project. Rubber fendering is attached to the timber fenders and shall be disposed of along with the timber fenders

29) Should an allowance be carried for the oversized bolt holes in the plates?

Answer: The number of oversized bolt holes is minimal compared to the total.

30) Refer to spec section 01 11 00-1.1. Regarding the removal of the existing fenders, do they contain any contaminated materials?

Answer: The existing fenders are pressure treated Coastal Douglas Fir Select Structural grade or Southern Yellow Pine No. 1 Dense timber that has been treated in accordance with AWPA U1-10 for AWPA Use Category 5A (UC5A). This treatment consists of wood preservatives that include creosote, chromated copper arsenate (CCA) and ammoniacal copper zinc arsenate (ACZA).

31) If so, how are they to be disposed of?

Answer: In accordance with all Federal, State and local regulations.

32) If not, what exactly are they made of?

Answer: The existing timbers to be disposed of are made of either Coastal Douglas Fir Select

Structural grade, or Southern Yellow Pine No. 1 Dense grade. They have been treated with preservative in accordance with AWPA U1-10 for AWPA Use Category 5A (UC5A). This treatment consists of wood preservatives that include creosote, chromated copper arsenate (CCA) and ammoniacal copper zinc arsenate (ACZA).

This Amendment adds new information to the contract documents.

Bidders – be sure to acknowledge all Amendments when submitting your bid.

(End of Summary of Changes)

File details come from the government source that posted it. Updated .