Governments Response To Questions Ref W912QG23R0004.pdf
PDF 116 KB Posted
- Attached to
- Medical Records Review Services
- Solicitation number
- W912QG23R0004
About this file
This document contains the government's responses to questions from potential offerors regarding solicitation number W912QG23R0004 for medical records review services from the Department of the Army South Carolina Army National Guard. The incumbent contractor is Emergency Medicine Specialists PA under contract number W912QG19C0001 for $558,000. The estimated annual workload is provided in the performance work statement technical exhibit 3. Licenses and labor categories required are also specified in the performance work statement. Offerors are instructed to submit fixed pricing for 12 month periods to allow for monthly invoicing. The submission deadline was extended by one day.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Approved Word Doc Version of Combined Synopsis_Solicitation W912QG23R0004.docx | DOCX document | |
| Revised FY23 MRR PWS ver 2 16 May 2023.docx | DOCX document | |
| W912QG23R0004 Provisions_Clauses.docx | DOCX document |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Government’s Reponses to Questions for Combined Synopsis/Solicitation W912QG23R0004 Medical Records Review
***It is highly advisable that potential offerors read the entire solicitation and all attachments thoroughly especially the PWS to understand the requirements.
1. Please provide name of incumbent contractor, contract number and dollar amount?
Answer: Emergency Medicine Specialists PA
W912QG19C0001
$558,000.00
2. How many MD/ OD does the Government anticipate to place in a full time position? Is there MD/DO currently working on this contract?
Answer: The Government does not dictate how many people a contractor needs to employ to fulfill a requirement or whether they are full time or parttime. This is determined by the contractor after reading the requirements in the PWS. Estimated Workload is provided in PWS Technical Exhibit 3.
3. Are there any part-time positions available?
Answer: See Answer to Question 2.
4. How many hours do you anticipate on this contract annually?
Answer: Estimated Workload is provided in PWS Technical Exhibit 3..
5. How many personnel work on this contract currently?
Answer: One.
6. Does the customer need any assistants to work with the MD?
Answer: The Government does not dictate the makeup of the contractor’s workforce, that question is for each contractor to decide..
7. What types of licensures are required and what are the titles of the staff with licenses (RN?
LVN? SW?)?
Answer: Refer to PWS paragraphs 1.4.7 & subparagraphs, and 5.1.1.
8. What are the labor categories and FTE count of each labor category?
Answer: Please see answers to Questions 2 and 4 above.
9. Is this effort fully staffed, if not what labor categories need to be staffed?
Answer: Please see answers to Questions 2 and 4 above.
10. Is travel/ODC required?
Answer: There is no additional travel/ODCs provided, quoted price shall include contractor’s travel to place of performance and any other travel contractor anticipates it will have to make to perform this requirement.
11. Is there a weekend requirement, if so how often?
Answer: Refer to paragraph 1.4.1 in PWS.
12. Is there a ‘lead’ or program/project manager on-site, if so does that individual require a license?
Answer: Please see answers to Questions 2, 4, and 7 above.
13. Based on the NAICS code of 621111, is/are physician(s) required for this effort?
Answer: Please see answer to Question 7 above.
14. Are recent PPQs acceptable if there are no CPARS?
Answer: Refer to para 7.0 of the Contract Opportunity notice in SAM.GOV, 52.212-1 and 52.212-2.
15. Will an excel Pricing Spreadsheet be distributed for offerers to submit their pricing on? Or should offerers be instructed to use the table to submit their final pricing?
Answer: This is a Firm Fixed Priced requirement, utilize the format show in para 1.11 of the Contract Opportunity notice in SAM.GOV..
16. Regarding the quantities listed as "12 each" for each option period, can the government confirm and clarify what the unit of measurement is? Will it be 12 months each or 12 cases each?
Answer: The each represents Months to allow the contractor to invoice the Government as the end of every month.
17. Will the government allow offerers to submit past performance requirements where they have been a subcontractor, and not a prime, on a contract?
Answer: No, refer to para 7.1 of the Contract Opportunity notice in SAM.GOV.
18. In Section 7.3.4, the government states "At least one of the past performance references that the offeror submits shall include recent and relevant performance of the same or similar requirements as those described in PWS section(s) 1.4.7.2 and 1.4.7.3.” Will the government clarify what they would consider sufficient enough to meet this requirement?
Answer: Refer to paragraphs 7.3.2 and 7.3.3 of the solicitation that define what recent and relevant mean.
19. In the PWS, the government has estimated a workload of ~14 cases/month (on average 171/year). For Firm Fixed Pricing compliance, will the government change the quanities to # of cases per year OR # of cases per month to allow for proper price forecasting?
Answer: No, the Technical Exhibit 3 of the PWS allows for proper price forecasting.
20.Will the contractor(s) working on this contract require medical privileges and/or credentialing? And will the contractor(s) need to have a minimum number of hours of patient care in the past year to qualify for the position?
Answer: Please see answer to Question 7.
21. Will an SF1449 be provided for contractors to submit with their proposal response?
Answer: No, submit pricing proposal response in accordance with Proposal Submission Instructions.
22. What are the file size restrictions for the electronic submissions?
Answer: The max size for attachments in our email system is 20megabytes.
23. We respectfully request a 4 business day extension on the proposal response date.
Answer: Only a one day extension is being granted due to the Government not being able to access SAM.gov on 18 July 2023 in order to post the responses to offerors questions in a timely manner.
24. Provide some guidance on how to acquire a contract as I do not fully understand the whole process, for instance; do I need to have a business that is making a certain amount of money to bid for this contract or will my medical credentials be enough. Thanks for your time, and I hope to hear from you soon.
Answer: Please refer to the below website. This will guide you to two organizations which can assist you with the guidance you require; PTAC and/or APEX Accelerators.
https://www.aptac-us.org/
(End of Questions) https://www.aptac-us.org/
File details come from the government source that posted it. Updated .