Attachment_III_Questions_from_Industry.doc
DOC document 38 KB Posted
- Solicitation number
- W912PB-16-B-8107
About this file
Attachment III Questions from Industry
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Solicitation_incl_amendment.pdf | ||
| Amendment_0001.pdf | ||
| Exhibit_A_-_E_-_28_Sep_16.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| Amendment_instructions.docx | DOCX document | |
| Attachment_I_-_Specification_28_Sep.docx | DOCX document | |
| 06_-_Exhibit_A_-_E_-_13_Jul_16.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| 05_-_Attachment_II_-_Totals.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| 03_-_Solicitation.pdf | ||
| 02_-_Bid_Label.docx | DOCX document | |
| 01_-_Cover_letter_to_IFB.pdf | ||
| 04_-_Attachment_I_-_Specification_19_Jul.docx | DOCX document |
Show all 11
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
W912PB-16-B-8107
Amendment 0001
Attachment III
QUESTIONS FROM INDUSTRY
Question # 1:
In reference to Attachment I, Specification, page 22, Item No. A/B/C/D/E 003 “Perform clearance of explosive ordnances and scrap metal…” “…Work shall be performed by the following team and equipment: 1 technical supervisor, 1 team leader, 5 clearing workers/detection specialists, 1clearing worker/machine operator with excavator”.
a. According to information received from a company performing removal of explosive ordnances, an advance planning time between 3-6 months are needed to perform the clearance of explosive ordnance. However this time frame does not correspond to the requirement of FAR 52.211-10 “Commencement, Prosecution, and Completion of Work (Apr 1984)” stated on page 7 of the solicitation. How will such a case be handled?
b. The presence of so many people is not allowed on the specified area of <2,500m2 due to safety reasons. How should this be handled?
c. Is the specified quantity in the Exhibits A through E for one single project or for several smaller projects?
Answer # 1:
a. The last paragraph of FAR 52.211-10, page 7 of the solicitation reads: “Exact performance dates will be established on each individual Task Order issued against this contract. If the required material for the Task Order is not on hand and delivery date will exceed the above stated rate of work, the contractor shall immediately inform the COR of the expected delivery date.” FAR 52.211-10 is amended by adding the following sentence to that paragraph: “The same applies if a certain work require a longer lead time or preparation time.”
b. The following sentence was added to the item description: “The final decision regarding the team size rests with the technical supervisor due to safety reasons.”
c. The quantities stated in Exhibits A through E are estimated quantities for each year. Paragraph 4.a. of the General Information on page 3 of the Solicitation states “The stated quantities of each line item in Exhibits A, B, C, D and E are ESTIMATES only and may not reach those indicated. The estimated quantities will be used only for evaluation purposes…“ Question # 2:
In reference to Attachment I, Specification, page 43, items No. A/B/C/D/E 102 – 106 “ xx W LED street light, install as pole top and bracket-mounted light fixture for pole heads of 46/60/76 mm, average shelf life of the LEDs 100000 h, average shelf life of electronic 100000 h, IP 67, aluminum die-casting, dimmable.” Is a manufacturer specified?
Answer #2:
A manufacturer is not specified.
Question # 3:
In reference to Attachment I, Specification, pages 85-86, item No. A/B/C/D/E 326 “Prepare a schematic diagram and an installation plan of the installed system (dimensions of the system: 550 x 950 x 205 mm) and put 3 copies of each in DIN A4 size in a plan bag in the distribution cabinet.” Is there a requirement to use a certain software?
Answer # 3:
Attachment I, Specification, Paragraph 12 “As-Built Drawings” of the General Preamble states “…For the scope of work described in the specification, as-built drawings must be delivered in the format of CAD Software Microstation, version 8 (DGN-file).”
Question # 4:
In reference to Attachment I, Specification, pages 85-86, items No. A/B/C/D/E 327 - 328 “Prepare and provide an as-built drawing ….” Is there a requirement to use a certain software ?
Answer # 4:
See Answer # 3 above.
Question # 5:
In reference to Attachment I, Specification, page 97, item No. A/B/C/D/E 377 “Review the structural analysis / design of the roof, including the data collection at the site. Prepare a report and submit the report and the test results to the COR prior to the final inspection.” How should a price be calculated for one job, if the size and the type of roof is unknown?
Answer # 5:
Specification Item A/B/C/D/E 377 is deleted from the solicitation.
Question # 6:
In reference to Attachment I, Specification, page 98, Item No. A/B/C/D/E 381 “Deliver, install and connect ready for operation meter cabinet, 3 meter panels, height approximately 950 mm, width approximately 800 mm, upper connection space main line branch terminal BGVA2, lower connection space bus bar system 4 poles, SLS switch, wiring H07V-K 10 sqmm, 5 poles.” This size and composition is no longer available. In addition BGV A2 does not longer exist, since it is replaced by “DGUV Vorschrift 2”.
Answer # 6:
Item No A/B/C/D/E 381 is changed as follows:
- “Height approximately 950 mm” is replaced by “height approximately 1100 mm”
- “BGVA2” has been deleted.
Question # 7:
In reference to Attachment I, Specification, pages 53 - 60, Item No. A/B/C/D/E 151 - 204 “delivery and installation of various cables”. Since the cables include copper the prices vary and it is impossible to enter a price for 5 years in advance? Or is there a price escalation clause included?
Answer # 7:
See Item No A/B/C/D/E 314 which is an addition for lines and cables with a copper price of more than 150 Euro/100 kg”.
Question # 8:
In reference to Exhibits A through E, Exhibit Line Items A/B/C/D/E 314: A unit price of €1.00 is already inserted by the Government. Does this mean that this is a “Government inserted price” and the offeror shall not insert anything?
Answer # 8:
Yes, it is a Government inserted price and depending on the copper volume of the cables ordered in a task order for a specific project, this item will be calculated and added to the the task order.
File details come from the government source that posted it. Updated .