Questions_and_Answers__Redwood_City_8-8-2016.pdf
PDF 78 KB Posted
- Solicitation number
- W912P7-16-B-0004
About this file
Questions and Answers Redwood City 8-8-2016
View the file
Other files
Show all 34
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
REDWOOD CITY HARBOR CHANNEL MAINTENANCE DREDGING
PROJECT, SAN MATEO COUNTY, CALIFORNIA
AS OF: 8 August 2016 Page 1 of 7
QUESTIONS & RESPONSES
SOLICITATION NUMBER W912P7-16-B-0004
The intent of this section is to provide questions & comments received from interested parties on the above solicitation, and our responses to those questions and comments. It is possible that the information below does not reflect 100% of the questions and responses. The questions and comments do not necessarily represent questions received from any particular contractor.
Questions and responses are provided for information only and are not made part of the solicitation. Only a formal amendment (SF30) to the solicitation changes the solicitation.
Changes to any previous responses in this document will be struck-through and new, updated responses will be provided as appropriate.
No. RFP Section Question Response
With regard to before-dredge surveys the contract specifications include the following language:
a. 1.1.4 Anticipated Dredge Quantities in Section 01 22 00.00 10 states, “After the Before- Dredge survey has been performed for each reach, the Contractor will be responsible for all shoaling during the execution of the dredging in each reach and this should be reflected in the Contractor’s bid proposal.”
b. 3.2 Quantity Surveys in Section 01 22 00.00 10 states, “f. The Government will conduct before-dredge surveys in order to identify and designate areas of shoaling to be dredged within the overall dredging pay areas.”
c. 3.2 Quantity Surveys in Section 01 22 00.00 10 states, “h. …All survey requests must be submitted a minimum of three calendar days prior to the date on which the survey is required.”
i. Before-Dredge surveys will be performed for each individual reach when requested by the Contractor.
ii. The Contractor can edit the survey request form to specify Before-Dredge or After- Dredge surveys.
d. 3.2 Quantity Surveys in Section 01 22 00.00 10 states, “j. The Contractor is responsible for requesting Government before-dredge and after-dredge surveys of all work areas. All Contractor requests for Government surveys shall be made by submission of a Hydrographic Survey Request Form (see 01 32 23, HYDROGRAPHIC SURVEY, Attachment 2).”
i. Does the USACE intend to collect one BD survey of all reaches prior to the commencement of dredging or will separate BD surveys be run for each reach prior to dredging in that reach?
ii. The form referenced in item d above applies only to the request for an AD survey for reach acceptance. Will the USACE provide a form to request BD surveys?
AS OF: 8 August 2016 Page 2 of 7
QUESTIONS & RESPONSES
SOLICITATION NUMBER W912P7-16-B-0004
2 3.2 Quantity Surveys of Section 01 22 00.00 10 states, “c. …No adjustments will be made for infill material from any cause during construction in any reach. See Section 35 20 23.82, DREDGING AND CHANNEL CLEARING, regarding estimation of non-payable material.”
a. Can the USACE provide Section 35 20 23.82 as it is not currently included in the contract documents.
See amendment for updates. All paid dredge prisms are defined in Section 35 20 23 Dredging, Para. 1.5 Dredge Prisms and Quantities.
3 Can the USACE provide dredging history of the
Redwood City Harbor Channel that includes the required and overdepth pay quantities for each event as well as the required and overdepth elevations?
See attached table for Recent Redwood City Dredging History.
4 The contract documents refer to FAR 52.212-11, Variation in Estimated Quantities in the following locations:
a. 52.211-5001 Variations in Estimated Quantities, Subdivided Items (Mar 1995)— EFARS in Section 00 72 00 states, “(b) Where the actual quantity of work performed for Items Nos. 0002AA, 0002AB, 003AA, 0003AB is less than 85% of quantity of the first sub-item listed under such item, the contractor will be paid at the contract unit price for that sub-item for the actual quantity of work performed and, in addition, an equitable adjustment shall be made in accordance with the clause FAR 52.212-11, Variation in Estimated Quantities.
No question was asked.
AS OF: 8 August 2016 Page 3 of 7
QUESTIONS & RESPONSES
SOLICITATION NUMBER W912P7-16-B-0004
With regard to Solicitation W912P7-16-B-0004
- Redwood City Harbor Channel Maintenance Dredging Project, San Mateo County, California, please clarify the following issue:
If dredging were to continue beyond November 30, 2016, and there was a need to dispose of the dredge sediments at an upland disposal site would the materials being dredged from Reaches 1-5A be considered "Cover" or "Non- Cover."
If dredging were to continue beyond November 30, 2016, and there was a need to dispose of the dredge sediments at an upland disposal site would the materials being dredged from Reaches 5B be considered "Cover" or "Non- Cover."
The material in Reaches 1-5A is considered suitable for cover at all of the currently permitted upland sites.
The material in Reach 5B is considered suitable as non-cover.
Please let confirm that it is acceptable to use the SF24 with the 7/31/16 expiration date for the 8/1 bid referenced above.
OMB Control Number: 9000-0045 Expiration Date: 7/31/2019
3.2.4.2 Reaches in Section 35 20 23 states, “The
project area has been divided into reaches as presented in the project plans. The Contractor shall not dredge in a reach without the written approval of the Contracting Officer Representative. Written requests to begin dredging in a reach shall be initiated by the Contractor and shall include a copy of the request for Reach Acceptance Survey for the previous reach, if there is a previous reach.”
a. Should weather or sea conditions, such as those defined in 3.6.2. a. of Section 35 20 24, prevent disposal activities at SF-DODS while dredging is ongoing in Reach 5B, would the USACE consider allowing the Contractor to dredge in another reach with disposal at SF-11 to prevent significant weather delays?
Dredged material from Reach 5B is not suitable for in-bay disposal at SF-11.
AS OF: 8 August 2016 Page 4 of 7
QUESTIONS & RESPONSES
SOLICITATION NUMBER W912P7-16-B-0004
AS OF: 8 August 2016 Page 5 of 7
QUESTIONS & RESPONSES
AS OF: 8 August 2016 Page 6 of 7
AS OF: 8 August 2016 Page 7 of 7
File details come from the government source that posted it. Updated .