BAR_FMB_Q_and_A_2017-07-10.pdf

PDF 47 KB Posted

Attached to
Fabrication of Floating Mooring Bits Federal contract opportunity
Solicitation number
W912P5-17-T-0040
Issued by
Department of the Army Corps of Engineers Engineering District Nashville

About this file

W912P5-17-T-0040 Amendment 1 Questions and Answers

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Fabrication of Floating Mooring Bits, newest first.
File Type Posted
Revised_TPlans_W912P517T0040_2017-07-10.pdf PDF
Typical_floating_mooring_bitts_.pdf PDF
W912P517T004000001_Amendment.pdf PDF
FMB_Picture.jpg JPG image
W912P517T0040_final.pdf PDF
TPlans.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

BAR/L Floating Mooring Bitt Q&A

Date: 2017-07-10

1. If we are the successful bidder, will the drawings be available in AutoCAD. Note: there are dimensions not called out on the drawings provided.

Answer: CAD drawing in Microstation format (.dgn) will be provided to the successful bidder if requested. Dimensions not called out on the contract drawings can be provided to the successful bidder for reference.

2. The painting notes on Sheet Q9-34/4.1 state: “The inside paint system shall be manufacturer’s recommended marine grade paint system”. For the inside painting, does the government require a specific marine paint grade or is the contractor to select the choice of manufacturer and paint preparation and application process?

Answer: Please use the same painting system as the outside (exterior) surface of the floating mooring bitt. Two (2) coats shall be acceptable for the inside (interior) surface.

3. General Notes on Sheet Q9-34/3.2 state: “Welding shall be by electric arc welding process and conform to the applicable provisions of AWS D1.1”. Non-Destructive Testing (NDT) in not required under this code unless included in the project specifications. Does the government require weld NDT

Answer: NDT will be required for all welds.

4. Will the government provide off-loading services and equipment at the Destination?

Answer: Off-loading services and equipment shall be provided by the Government at the destination.

5. Does the USACE engineering department have a calculated weight for (1) Floating Mooring Bitt?

Answer: For reference, the calculated weight (included welding, painting, hardware, etc.)

for 1 floating mooring bitt is estimated to be 6200 lbs. It is the contractor's responsibility to figure out the floating mooring bitt weight prior to placing a bid.

6. Can you provide photos of existing?

Answer: The photo of existing bitts at Barkley Lock is not available. Attached please find a photo of a similar bitt at another project. This photo is for information only. The new floating mooring bitts shall be fabricated based on the contract drawings. Additional pictures can be provided to the successful bidder if requested.

7. Can you provide a solid model drawing of the proposed design?

Answer: Solid model drawings are not available. CAD files (Microstation format) can be provided to the contractor after the contract is awarded.

8. At the joint connections of the rolled plates, if the joint is beveled and spaced 1/16” apart to provide 100% weld penetration, does the joint need to be welded on the inside of the FMB?

Answer: 100% weld penetration is required. NDT will be required for all welds. Joint connection of the roller plates does not need to be welded on the inside of the floating mooring bitts (FMB).

9. At the Lower Check Post mounting, does the 3/4” plate have a bolt pattern like the Upper Bitt Top plate?

Answer: the ¾” plate at the lower check post mounting does not have a bolt pattern like the upper bitt top plate.

10. Does the hardware need to be treated with an anti-seize compound prior to assembly?

Answer: All hardware shall be treated with an anti-seize compound prior to assembly.

--- End of Section ---

File details come from the government source that posted it. Updated .