Amendment_1_Questions_and_Answers.pdf
PDF 156 KB Posted
- Attached to
- Case Management for SD National Guard Federal contract opportunity
- Solicitation number
- W912MM-21-Q-0023
About this file
This document contains an amendment to a solicitation and questions and answers related to a federal contract opportunity for case management services for the South Dakota Army National Guard. The amendment provides answers to twenty-nine questions submitted by potential offerors prior to the revised deadline of July 13, 2021. Key details include: the current contract holder is Compass Medical under contract number W912MM-19-P-0063; the requirement is for case management staff including two registered nurses and four support personnel; resumes are not required for key personnel; facility clearance will be necessary; and offers are due by July 19, 2021. Pricing should be broken down by contracted position in the CLIN structure provided.
View the file
Other files for this federal contract opportunity
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| W912MM-21-Q-0023 Case Manaement.pdf |
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT
Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.
15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)
30-105-04EXCEPTION TO SF 30
APPROVED BY OIRM 11-84
STANDARD FORM 30 (Rev. 10-83) Prescribed by GSA
FAR (48 CFR) 53.243
The purpose of this amendment is to provide answ ers to questions asked.
See attached Questions and Answ ers.
Questions deadline ended on 13July2021.
1. CONTRACT ID CODE PAGE OF PAGES
S 1 4
16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)
16C. DATE SIGNED
BY 14-Jul-2021
16B. UNITED STATES OF AMERICA15C. DATE SIGNED15B. CONTRACTOR/OFFEROR
(Signature of Contracting Officer)(Signature of person authorized to sign)
8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., Street, County, State and Zip Code) X W912MM21Q0023
X 9B. DATED (SEE ITEM 11)
01-Jul-2021
10B. DATED (SEE ITEM 13)
9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.
11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS
X The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offer is extended, X is not extended.
Offer must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended by one of the following methods:
(a) By completing Items 8 and 15, and returning 1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;
or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN
REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.
12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)
13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.
IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.
A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE
CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.
B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(B).
C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:
D. OTHER (Specify type of modification and authority)
E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to the issuing office.
14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)
10A. MOD. OF CONTRACT/ORDER NO.
2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO.(If applicable)
6. ISSUED BY
3. EFFECTIVE DATE
14-Jul-2021
CODE
USPFO SD PURCHASING & CONTRACTING
2823 WEST MAIN STREET
RAPID CITY SD 57702-8186
W912MM 7. ADMINISTERED BY (If other than item 6)
4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.
CODE
See Item 6
FACILITY CODECODE
EMAIL:TEL:
W912MM21Q0023
SECTION SF 30 BLOCK 14 CONTINUATION PAGE
SUMMARY OF CHANGES
SECTION SF 30 - BLOCK 14 CONTINUATION PAGE
The following have been added by full text:
AMENDMENT 1 QUESTIONS & ANSWER
W912MM-21-Q-0023
Case Management
QUESTIONS & ANSWERS
Question 1: Is this a new requirement or contract renewal? If re-compete, what is the current contract number and who is the incumbent?
Answer 1: The current contract is W912MM-19-P-0063 and the incumbent is Compass Medical.
Question 2: How many licensed professionals are currently supporting this program?
Answer 2: 2 RNs.
Question 3: Are you still using Admin Assistants?
Answer 3: 2 Assistants to the Case Managers and 2 Medical Records Techs.
Question 4: Do you require an OH doctor to oversee the program, or is an NP or PA sufficient?
Answer 4: No, program managed by Case managers (RN’s) with oversight from Deputy State Surgeon.
Question 5: Do you currently have a contracted medical facility that you are using?
Answer 5: Contractors work in the JFHQ building and travel to PHA locations as required.
Question 6: Are you receiving any support from your local MTF? How involved is the State Surgeon in this program? Is he available during the week for consultation with the PM should the need arise?
Answer 6: We do not have a local MTF that supports the PHA missions. The Contractors work in the office of the State Surgeon with full State Surgeon support. The Deputy State Surgeon is an RN and provides oversight for Case Management activities.
Question 7: Is your Deputy State Surgeon a licensed, medical professional?
Answer 7: The DSS is an RN.
Question 8: What is the ratio of Service Members to CMs?
Answer 8: Our State is divided into 4 MACOMs. 1 CM has 1 large MACOM, and the other CM has the other 3 MACOMs for approximately equal SM. Our State Strength is approximately 2900 SM.
Question 9: What is the G1's involvement? Is the full time medical team assisting the G1 with Worker Comp issues?
Answer 9: The Office of the State Surgeon includes the DSS, HSS and Behavioral Health. We are organized under the G1. The G1 does not manage Federal Technician Workers Comp.
Question 10: Will the Government be changing the Solicitation Number upon RFP release?
Answer 10: No
Question 11: When does the Government plan to release the RFP?
Answer 11: The RFQ was released 01JULY2021 and is located in beta.SAM.
Question 12: Will the Government be making the award for this requirement in FY21?
Answer 12: Yes Question 13: Regarding Past Performance - Under the instructions for proposal submission (Paragraph 3.4, Table 1), the solicitation states that Volume is to contain past performance citations up to 4 pages per reference, not to exceed 16 pages. However, on page 53 of 90, Factor 2 (Past Performance) states “Offeror shall provide two (2) references for Past Performance in the last two years that indicates a minimum level of satisfactory service for similar type requirements". Can the government please clarify if the requirement is for up to two past performance citations or up to four past performance citations?
Answer 13: Offeror shall provide two (2) references for Past Performance in the last two years.
Question 14: Regarding Proposal Submission Date - SAM.gov and the SF 1449 (Block 8) state the offer due date is July 19, 2021 at 12:00 p.m Mountain Time. However, on page 83 of 90, the proposal instructions indicate a due date of July 23, 2021. Can the Government please confirm the correct due date of the proposal submission?
Answer 14: July 19, 2021 is the RFQ due date
Question 15: Regarding the Deadline for Questions - On page 34 of 90 of The solicitation the deadline for questions is listed as June 25, 2021 at 11:00 a.m. Mountain Time. As this opportunity was released through SAM.gov on July 1, 2021, can the government please provide a due date for questions that is within the proposal period?
Answer 15: Question will be submitted in writing NLT 13July2021
Question 16: Regarding the Incumbent Contract - On page 4 of 90 of the solicitation, under Section 1 (Background), the Government states the current contract was originally awarded August 2009 to Skyline Ultd (with 49% subcontract to Sterling Medical). As this seems to be an inordinate amount of time for a contract period of performance, can the government please provide the current contract number and also verify if the current contract was indeed awarded almost 12 years ago?
Answer 16: Current contract is W912MM-19-P-0063 to Compass Medical.
Question 17: Can you please provide the questionnaire referred to in 6.2.4 (last bullet) of the solicitation?
Answer 17: The questionnaire just needs to address the information covered in 6.2.4.1 under 6.2.4 and be sent to P&C (shawn.h.harwood.mil@mail.mil). P&C will then contact the references for questions.
Question 18: What have been the average yearly travel costs associated with this contract?
Answer 18: Travel costs are reimbursed by Government.
Question 19: What have been the average yearly uniform allowance costs associated with this contract?
Answer 19: No uniform requirement.
Question 20: We understand this work to have an incumbent (W912MM19P0063). How many incumbent contractor employees are currently supporting this effort? Is there a labor category breakdown that the government can provide?
Answer 20: 6 personnel, 2 Case Managers (RN’s) and 4 supporting personnel (medical entry and QC)
Question 21: Who is considered Key Personnel? Are resumes expected for Key Personnel?
Answer 21: Refer to page 11 of the RFQ (2.1.6 Key Personnel).
Resumes are not requested.
Question 22: Would an extension to submit be considered?
Answer 22: Not likely.
Question 23: Please reference page 5 of 90 on W912MM-21-Q0023, section 1.4.4.1 Telework & page 9 0f 90, section 1.4.7 Special Qualification. Will the government accept case worker nurses outside the state of South Dakota for telework if they are registered in the state they are to provide services?
Answer 23: Contracted employees will work out of Bldg 420 on Camp Rapid in South Dakota. Telework will only be authorized during times of national emergency or incidents of national significance.
Question 24: Please reference page 9 of 90 on W912MM-21-Q0023, section 1.4.5.12. Will the government please confirm if Facility Clearance is not required for this contract? If it is, will the government supply the security level?
Answer 24: Facility Clearance will be necessary to work on Camp Rapid. The vendor will be responsible for ensuring employees complete necessary security requirements listed in RFQ.
Question 25: Please reference page 14 of 90 on W912MM-21-Q0023, section 5.33. Will the government please provide a copy or the link for the SDARNG dress code?
Answer 25: Business casual as is in standard industry is acceptable.
Question 26: Please reference page 21 of 90 on W912MM-21-Q0023 Technical Exhibit 3, line 4. Please confirm is this is the amount of Case providers needed for the contract? If yes, please provide amount of FTE needed for each areas (e.g. Nurse Case Worker, Administration, etc.)?
Answer 26: The estimated workload data on page 21 is information given so that the offeror can use their expertise to decide on how many FTE are needed to perform in each area and provide a quote based off of that data.
Question 27: Please reference page 52 of 90 on W912MM-21-Q0023, Factor 1 Technical Proposal, section a.
Please identify current amount of FTE support this program.
Answer 27: Staffing levels on the current contract are 2 Case Managers, 4 Case Coordinators.
However, it is up to the offeror to determine the needed personnel based on your expertise utilizing the information in the RFQ.
Question 28: Please reference page 52 of 90 on W912MM-21-Q0023, Factor 2 Past Performance, first line “Offer shall provide two (2) references for past performance and page 85 of 90, Table 1 Proposal Organization Table, line
3. Factor 2 Past Performance – Up to 4 pages per reference: not to exceed 16 pages. A limit of 4 pages per past performance would mean up to 4 past performance. Please clarify how many past performance.
Answer 28: Two references for past performance.
Question 29: Can you provide a pricing template clarifying the type of breakdown you expect for the rates?
Answer 29: The pricing breakdown will be as it is in the CLINs in the RFQ.
You can also break it down further for each position that you would be hiring the contracted employees for.
(End of Summary of Changes)
File details come from the government source that posted it. Updated .