RFI-SP_BN_RC_W912LC-18-B-0001_(11Oct18).pdf
PDF 52 KB Posted
- Attached to
- Space Battalion Readiness Center
- Solicitation number
- W912LC-18-B-0001
About this file
Questions and Answers as of 11 October 2018.
View the file
Other files
Show all 19
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
QUESTIONS AND ANSWERS FOR
SOLICITATION W912LC-18-B-0001
COARNG-Space Battalion Readiness Center Project No. 080115 17 September 2018
Date: 2 October 2018
Question 1: The Company has applied for clearance using DD2345 to the Joint Certification Office but has not receive the final approval. Would the Government consider accepting the emailed confirmation of receipt & processing, and providing access to the documents for this project via AMRDEC or some other safe site?
Answer 1: The government is not offering the drawings and specs via AMRDEC/email. The pre-solicitation notice for this project was published on 05/15/2018, which identified the requirement to obtain export controlled authorization AND MPIN.
Question 2: Are you able to grant us access to download the plans and specifications? I entered a valid MPIN, but am not able to view the controlled documents. The DD2345 is approved. Please assist.
Answer 2. No. You are required to have an approved DD 2345 and MPIN. If you have both, the U.S./Canada Joint Certification Program (JCP) office reported to this office that once a company is certified with the JCP office (normally 7 to 12 business days), the company should contact FBO to have them add their JCP number to their FBO account. The FBO help desk (Federal Service Desk) reported to this office that companies need to make sure that they are registered and login as a Vendor to FBO. When the Vendor click's to open an export controlled package/document, they should be asked for their MPIN. After entering the MPIN, the export controlled package/document should be viewable/downloadable by Vendors that have gone through the JCP process. If a Vendor still has problems, the Vendor should check to make sure that their SAM registration and MPIN are valid and up-to-date. If problems still persist, the Vendor may call the FBO help desk at 866-606-8220 and ask for troubleshooting assistance.
Question 3: Is there a fax line that we may submit our DD Form 2345, Military Critical Data Agreement IOT submit our form for faster access to the Locked Documents on this solicitation.
Answer 3: Instructions to fill out and submit the DD2345 can be located from:
http://www.dla.mil/HQ/InformationOperations/Offers/Products/LogisticsApplicatio ns/JCP/SpecificDD2345Instructions.aspx
Question 4: Suggested change to section 26 32 13, Diesel Generator Sets, paragraph 2.01: Request to add GENERAC as an acceptable generator http://www.dla.mil/HQ/InformationOperations/Offers/Products/LogisticsApplications/JCP/SpecificDD2345Instructions.aspx http://www.dla.mil/HQ/InformationOperations/Offers/Products/LogisticsApplications/JCP/SpecificDD2345Instructions.aspx supplier?
Answer 4: GENERAC is added as an acceptable supplier. Amendment is forthcoming to reflect revision.
Question 5: Please provide list of alternate/approved lighting control systems that meet the intent of the controls system specified, i.e. Wattstopper, Encillium, etc.
Answer 5: Revise 26 09 43 - NETWORK LIGHTING CONTROLS, PART 2, paragraph 2.10 to include other manufacturers as acceptable:
PART 2 - PRODUCTS
2.01 MANUFACTURERS:
A. Subject to compliance with requirements, provide lighting control equipment from
a. Lutron Electronic, Inc.
B. Approved equals include the following:
1. Wattstopper
2. Crestron Electronics – Zum
3. Acuity Brands – nLight
B. Basis of Design Product: Vive by Lutron Electronic, Inc.
Amendment is forthcoming to reflect revision.
Question 6: Please confirm that the specified Lutron Vive control system specified has been coordinated and is compatible with specified lighting fixtures as shown on the fixture schedule.
Answer 6: Yes. The fixtures specified in the fixtures schedule have been coordinated with the Lutron Vive system. Lutron Vive can work with a variety of drivers, we have gone with the typical 0-10V driver throughout all dimming fixtures.
Amendment is forthcoming to reflect change.
Question 7: I can’t view the “interested vendors list”. Can you change this to Allow vendors to view interested vendors list?
Answer 7: We discovered that this feature cannot be changed on fbo.gov, after the notice is created. See pdf attached, titled: “
Date: 9 October 2018
Question 7: On Drawing C302, there is identified a Temporary/Permanent Stockpile area shown. Our question is, can all excess dirt be left in this area permanently.
Answer 7: All excess dirt can be left permanently in the Temporary/Permanent
Stockpile area that is shown on drawings C301 and C302.
Question 8: All Exterior Elevation Sheets, and details within the A set that show graphically the siding, show panels in the vertical alignment, specs state horizontal.
Please advise.
Answer 8: The metal wall panels on the Readiness Center and OLI 1 run horizontal and the wall panels run vertical on OLI 2, the Unheated Storage Building.
Question 9: We typically manufacture the manifold with HDPE pipe with all valves and circuit setters up to the separation shown on sheet M506 detail 6. However, on the same sheet Detail 4 and 5 show the lines changing over to black iron pipe above the valve and circuit setters and then teeing into the main lines. This section should also be HDPE pipe up to the main line including the horiz ontal lines running to the purge valves and isolation valves on the main lines. The best transition for us and the plumber would be the second isolation valve on the main line. They can bolt on their flange and go with iron pipe from that point on.
We do not have welding certificates for metal pipe for this section of manifold as shown. We have all fusion certificates for working with HDPE to manufacture this manifold in house. That is typical for all the installations on base now. Please advise.
Answer 9: Using HDPE pipe manifold is acceptable up to the separation shown on sheet M506 detail 6. HDPE pipe is also acceptable for use in details 4 and 5.
HDPE material must meet material and fabrication specifications.
Question 10: PLAN SHEET C501: Asphalt pavement detail shows a prime coat to be installed prior to paving, this is not commonly used in the industry anymore, can this be deleted?
Answer 10: Yes, the prime coat is not required and can be deleted. Tack coat is required between asphalt lifts and where asphalt meets concrete pavement.
Change Detail 3 on drawing C501 as follows: Delete “PRIME COAT” and its associated arrow. Amendment is forthcoming to reflect change.
Question 11: SPEC SECTION 32 12 17- 3.07 DENSITY: The density spec of 95% for the base and 97% on the surface might be ok with a Marshall mix design but is not achievable with CDOT Superpave mixes. Again if they approve CDOT specs or Superpave mix designs, they will need to adjust the density spec accordingly.
Answer 11: The contractor may choose the asphalt mix design that would be most beneficial to the overall project. It is the intent to use an approved CDOT mix design, but not required. Exact density specifications commensurate with the mix design will be submitted during the submittal process for review and approval action.
Question 12: will the Q & A answers to the previous bid of this project, that are still pertinent to the current bid be presumed to be correct and still acceptable to be use for this current bid? Or, should they all be asked again?
Answer 12: Specifications and Drawings have changed since the previous solicitation. This is a new solicitation; any questions pertaining to this solicitation number must be asked in accordance with section 00100, “Instruction to bidders”.
Question 13: Roofing Scope of Work: In Division 7 – Section 075323 – Ethylene-Propylene-Diene-Monomer (EPDM) Roofing, under Part 2 – Products part 2.2 EPDM Membrane Roofing, letter A, it specifies the membrane to be 60-mil thick. In contrast the roof plan on Sheet A251 – D of the Architectural set, under Roof System 2 – EPDM Roof Panel, it indicates a 90-mil Membrane of EPDM. Please clarify which thickness of membrane we are to use for our roofing bid.
Answer 13: 60-mil membrane. Change the note on Drawing A251 under Roof System 2 as follows: Delete “90 MIL EPDM” and add “60 MIL EPDM” in its place.
Amendment is forthcoming to reflect change.
Question 14: Roofing Scope of Work: In Division 7 – Section 075323 – Ethylene-Propylene-Diene-Monomer (EPDM) Roofing, under Part 3 – Execution part 3.6 Walkpads, letters A and B, it specifies the use of walkpads at all traffic concentrations point yet these point are not shown on roof plan on Sheet A251 – D of the Architectural set. Please in what locations we are to place these walkpads for our roofing bid.
Answer 14: Please see the attached sketch (titled “SP BN Walk-Pad Layout”) showing the location of the roof walk pads.
Question 15: Follow on question to #8 above- Please indicate what expansion drawing #A113-D is indicating. The label appears to be outside the walls of the structure, but don’t indicate what is referred to.
Answer 15: The word "EXPANSION" on Drawing A113-D refers to an area set aside by the owner for potential expansion of the facility in the future. There is no contract work associated with this.
| QUESTIONS AND ANSWERS FOR SOLICITATION W912LC-18-B-0001 |
| Question 2: Are you able to grant us access to download the plans and specifications? I entered a valid MPIN, but am not able to view the controlled documents. The DD2345 is approved. Please assist. |
File details come from the government source that posted it.