OM-1st CIG Site Visit Questions Answers 29 JULY.pdf
PDF 216 KB Posted
- Attached to
- Operations and Maintenance Support-1st CIG
- Solicitation number
- W912HQ20R0008
View the file
Other files
Show all 17
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Answer to Questions for 1st CIG O&M – 29 JULY 2020 see changes to #6 and #11in highlight.
1. PWS Section 3.1.4 (b) Indoor Shooting Range: Does HECSA/USACE have their own recycling and waste program for expended ammunition, hazardous waste, brass and lead?
Answer: No
2. PWS Section 3.1.4 (b) Indoor Shooting Range: Is the shooting range accessible for equipment directly from 3246 building exterior, or will equipment have to travel through building?
Answer: Access is available directly from Bldg. 3246
3. PWS Section C.3.1.4 (b) Indoor Shooting Range: The PWS states the following: “The contractor will perform the cleaning and disposal of expensed ammo via Local, State, and, Federal Environmental Guidance.” What frequency/level of cleaning is expected by the federal government? Please provide greater clarification and details as to what is expected for cleaning.
Answer: At a minimum the contractor will perform the changing of Air Filters on HVAC System, and conduct daily range cleaning to include Squeegee, HEPA vacuum, and wet wiping of touchable surfaces. Also, provide monthly heavy range cleaning to include Squeegee, HEPA vacuum, and wet wiping of touchable surfaces. All surfaces throughout the range will be wet mopped/‘swiffered’ including floors, doors, etc. Twenty lead surface wipe samples will be taken throughout the range on a monthly basis during the heavy cleaning. Samples will ensure lead levels remain in compliance with OSHA regulations. Rubber trap will be groomed and re-raked as needed and disposal of expensed ammo in accordance with Local, State, and, Federal Environmental Guidance.
4. Solicitation Pricing Section – CLIN 0008 – Materials for all facilities: Can you please provide a definition for this CLIN as supplies and services are provided per building in CLINs 1-7?
Answer: These items will be billed monthly.
5. PWS – Section 1.1: The PWS states there are 14 buildings but the CLINs in the Solicitation Pricing Section list 13. Can you please clarify which is correct?
Answer: There are only eight (8) facilities, - Bldgs. 319, 1126, 1840, 2565, 2596, 3245, and 3246.
6. Does the Government have a page count limit for Factor 1 or Factor 2?
Answer: Factor 1 (Maximum 50 Pages); Factor 2 (Maximum 30 Pages)
7. Does the Government have a requirement for font size and style?
Answer: Minimum font size Times New Roman 11 pt.
8. Will the Government accept Past Performance of proposed subcontractors?
Answer: No Past Performance from Major Subcontractors will be used towards meeting the past performance / relevant experience requirements for this contract.
9. Will the Government be providing a new SF 1449 with the “Draft” watermark removed?
Answer: Yes
10. Will the Government please provide workload data for Service Calls?
Answer: Last year average 63 After Hours Calls; 2,113 Service Calls and Issued 63, 220 Preventative maintenance services tickets.
11. Is there a page limit for proposals?
Answer: Yes, Factor 1 (Maximum 50 Pages) Factor 2 (Maximum 30 Pages) and Factor 3 (No limit). Cover pages, table of content, list of figures, and tabs do not count towards page count limits. Minimum font size Times New Roman 11 pt. Key resumes: Key resumes do not count against the limit for Factor 1 if they are no more than 3 pages.
12. How many past performance questionnaires are required?
Answer: Minimum of 2 and Maximum of 5, for projects completed within (3) years from the solicitation release date.
13. Can you provide the incumbent contract # and contractor's name?
Answer: See the CBA, which is attached on Beta.Sam.
14. Will the Government please provide the required qualifications for the Stationary
Engineer Supervisor position listed on page 73? It is not detailed on p. 117.
Answer: Stationary Engineer Supervisor, Degree preferred, but not required if sufficient experience is documented with a minimum 5 years practical experience in the field for which proposed; District of Columbia, Maryland, and/or Virginia 1st, 2nd, or 3rd Class Stationary Engineer’s License
15. Attachments 1 and 2 appear to be missing from the RFP documents. Can the government please provide these two attachments?
Answer: Attachments 1, 2 and 3 are now removed from the PWS
16. Is the inventory list provided in the solicitation document “W912HQ20R0008.pdf” on pages 118-148 the same as the file, “1st CIG Buildings 3245-3246 Tech Exhibit Equipment Inventory.pdf”?
17. Is the inventory list provided in the solicitation document “W912HQ20R0008.pdf” on pages 149-157 of the solicitation the same as the attached inventory provided in document “1st+CIG+MASTER_Equipment_Inventory.xlsx”?
18. Are all the fire alarm components on these lists? If not, can you provide?
19. Is there an inventory for blinds and shades?
20. Are any of the inventory items under warranty?
21. For Buildings 3245-3246: the header for the second column is labeled, “Description, ID, Manufacturer, Model, Serial Number, Capacity, etc…” Do some of these contain the asset number (such as installed number 153. Is VAV-1-26 the inventory item?)
Answer: No, Asset Numbers are being created.
22. For Buildings 3245-3246: Is there another list with more information than what is shown here (in excel, if possible)?
Answer: No just the PDF document.
23. For buildings 3245-3246: Are there any other fields, such as type of equipment? (for example, item # 240 lists HX-1, Model Number: Sondex; and no other information.)
24. For Buildings 3245-3246: Are there room locations? (The VAV boxes, for example, do not have room numbers.)
Answer: The Government cannot provide at this time, prior to award.
25. For Buildings 3245-3246: Since we have to break out the price for 3245 and 3246 separately on the price list provided, can you please include the building number for the inventory items listed?
Answer: The Government cannot provide at this time, prior to award.
26. For Buildings 3245-3246: Without counts, pricing some services is difficult to accomplish. Can you provide counts where missing? (such as items #6, UPRIGHT SPRINKLERS – Entire building and #8 PENDENT CONCEALED SPRINKLERS –
ENTIRE BUILDING)
Answer: The Government cannot provide at this time.
27. For Buildings 3245-3246: Is the incoming contractor responsible for testing the water in the two plunge pools? Who supplies the testing chemicals? What is the testing frequency?
Answer: It’s the contractor’s responsibility for supplying all testing materials and equipment for the testing of the water and to develop the testing frequency for use.
28. For Buildings 3245-3246: During the site visit, a sizable commercial shredder with an outside dumpster was observed at Building 2596. Is the incumbent responsible for this equipment?
Answer: There is no Shredder sizable commercial shredder with an outside dumpster the Bldg. However, Bldg. 2596 does maintain a large shredder that the contractor is responsible for, but the outside dumpster is maintained by the recycling services.
29. Is repair/maintenance on gym exercise equipment included in the base price?
Answer: No, gym equipment is not part of this solicitation.
30. Elevators were listed on the inventory. Aren’t they excluded from the scope?
Answer: Yes, elevators are excluded.
31. Item #57 lists a 650 gal tank. What is it used for?
Answer: 650 gallon hot water tank to provide hot water to the Building
32. Item #247, water filtration system-what is it used for?
Answer: Used to support gray water
33. What maintenance and repair tasks are associated with the rolling gates items #254-257, and item #409?
Answer: All Maintenance and repairs for the smooth operations of the vehicle entrance and exit gates
34. Are there generators (none found)?
Answer: The Generators at Bldg 319, 3245 and 3246 are excluded from this Solicitation (Dominion Energy Equipment). Only Bldg. 2596’s generators are included
35. Computerized Maintenance Management (CMM): Has the equipment been tagged?
36. For 3245 & 3246: Have these systems been added to the CMMS?
37. For 3245 & 3246: Have maintenance schedules been set up in Maximo?
38. For 3245 & 3246: Is the equipment at this location tagged with bar codes?
39. For 3245 & 3246: Will the contractor be responsible for setting up Maximo for this location?
Answer: The Contractor will be responsible for Maximo at all locations
40. For 3245 & 3246: Have these assets been assigned numbers?
41. For 3245 & 3246: Can you provide the details about the BAS for these buildings?
Answer: For security purposes the Government cannot provide this information
42. For 3245 & 3246: Do these buildings have any security components that the contractor is responsible for?
Answer: High Security Locks for Doors
43. Will the Contractor have office space for this contract? If so, where?
Answer: Yes, Location to be provided upon award of contract.
44. Will contractor personnel have remote access to access the CMMS?
Answer: Government cannot answer at this time.
45. Are bar codes generated from the CMMS? Have all inventory items been tagged with bar codes?
Answer: Barcoding can be performed via the CMMS. Not all inventory has been Barcoded
46. What type of paper are bar code labels printed on?
Answer: Weather Resistance Paper
47. Can tours tasks be generated by the CMMS and recorded in the CMMS?
48. What capability, if any, does the CMMS have to meet PM and repair reporting?
Answer: The CMMS is capable of meeting PM and repair reporting providing the Contractor sets up the correct Perimeters in the CMMS Program.
49. Does the Government enter service calls into the CMMS? How are trouble calls received by the contractor?
Answer: No. trouble calls are received via email and call in
50. Are cell phones or iPads permitted in any of these buildings? How will bar codes be used in electronic devices?
51. Are as-built plans available onsite currently?
52. Does the Contractor bear the responsibility for the cost of printing plans in the base price?
Answer: What type of Plans?
53. Drawings: Are these records current and up to date?
54. Is manufacturer documentation & system information to update the CMMS and bar code tags for new equipment or systems provided by the installing contractor?
55. Records and Reports: In this section, is the requirement for sample shop drawings, product data, test reports and operations & maintenance data required when new equipment is contracted not for existing systems?
56. The CLIN numbers described in the PWS do not appear to match the CLIN numbers on the price sheet:
CLINs x001-x007 are for O&M services in different buildings.
0001 "Admin Facility Bldg 319 O&M Services for Administrative Facility Building 319" 0002 "Motorpool Bldg. 1126 FFP O&M Services for Motorpool Bldg. 1126" 0003 "Admin Facility 1840 FFP O&M Services for Administrative Facility Bldg. 1840" 0004 "Warehouse Facility Bldg. 2565 FFP O&M Services for Warehouse Facility Building 2565" 0005 "Admin Facility Bldg. 2596 FFP O&M Services for Administrative Facility Building 2596" 0006 "Admin Facility Bldg. 3245 FFP O&M Services for Administrative Facility Building 3245" 0007 "Admin Facility Bldg. 3246 FFP O&M Services for Administrative Facility Building 3246"
Answer: PWS shall now read as follows – “Venetian blind and shade replacement are included in the annual reoccurring O&M task order (CLIN’s X001 thru X008)”
57. Are the costs for labor, materials and subcontractors, for preventive maintenance and for repairs with a direct cost of less than $2,500 included on these CLINs? CLIN 0008;
Materials for all facilities FFP?
Answer: Yes, and all FFP Cost are included in CLINs X001 thru X008.
58. Which section of the PWS describes the use of CLINs X008? Are PM and covered repair materials reflected on this CLIN or is it used for another purpose?
Answer: Yes, and all FFP Cost are included in CLINs X001 thru X008
59. Do CLINs X001-X007 include no materials? Where are the cost of subcontracted services reflected? Will this CLIN be billed on a monthly basis, to cover all materials?
Answer: All FFP Cost are included in CLINs X001 thru X008. Yes, Billed Monthly
60. For CLINs X010 – X013: Are all after hours calls fully reimbursable, using the rates listed? Or is the Contractor responsible for $2,500 in direct costs before calls are reimbursable? Are these CLINS used for service calls? Minor work?
Answer: Yes, labor is reimbursable for after hour calls. Based on nature of call the Contractor is responsible for $2,500 in direct costs before calls are reimbursable.
61. Does CLIN X009 relate to the PWS description at p. 76, “After Regular Working Hours”? If not, what section of the PWS relates to CLIN X009? Are bidders to price all labor, subs, material costs for “emergency after hour calls” covered under this CLIN?
Answer: No, it is a filler number.
62. There does not appear to be a section C.3.1.2.1. What section of the PWS does CLIN 0014 refer to? Is this CLIN for labor and material? Material only? Regular or after hours? How does this CLIN relate to the hourly rates on CLINs X010-X013?
Answer: Answer: X014 covers all FFP materials; a separate task Order Will be issued for all work over $2,500.00.
63. Which section of the PWS relates to CLINs X015-X016? How are these CLINs invoiced?
Answer: It’s up the Contractor to determine its own rates for emergency calls and or Task Order/ Minor Repairs
64. Is the contractor responsible for service calls for existing deficiencies up to the $2,500 direct labor and materials cost? Or, are service calls that predate the start date fully reimbursable?
Answer: No, the contractor will not be responsible for service calls for existing deficiencies up to the $2,500 direct labor and materials cost.
65. Will the contractor be permitted to identify existing deficiencies during the phase in for full reimbursement? Or will the contractor be responsible up to the $2,500 threshold for existing deficiencies?
Answer: Yes, they can identify existing deficiencies.
66. Will the contractor be responsible for the cost of all minor repairs? Is there a CLIN for minor repairs?
Answer: There will be a separate CLIN for task Order Work.
67. Is a bid bond required for this proposal?
Answer; Yes, a performance bond is required (vice bid bond).
68. Please confirm that payment and performance bonds are required for this contract.
Answer: Yes, the contractor responsible for service calls for existing deficiencies up to the $2,500 direct labor and materials cost; bonds are addressed in FAR 52.228-16, Performance and Payment Bonds – Other than Construction.
69. Does “in conjunction with service work, recurring work and other fixed-price services” indicate that touch-up painting is included when painting is required during the performance of covered services? Or is repainting all exterior and interior areas included in “fixed-price services?”
Answer: performance of covered services
70. Are painting services reimbursable when the direct cost of materials and labor exceed $2,500?
Answer: Yes, it would be treated as task order work.
71. Gutters and downspouts: Is quarterly listed to represent the typical requirement? Or is this a quarterly task? If gutters and downspouts are clogged and must be cleaned out more frequently than quarterly, is that reimbursable?
72. Indoor shooting range: Do these systems serve the range?
73. Indoor shooting range: Are there any other systems that serve the range? Such as air filtering systems in the space? Prefilters?
Answer: Yes, the range has air own air filtration system
74. Indoor shooting range: Who is responsible for cleaning the surfaces in the range?
Answer: the contractor will be responsible for cleaning the surfaces in the range.
75. Indoor shooting range: Is the contractor responsible for repairs and replacing finishes in the range that are damaged by range mishaps? Or is the contractor’s responsibility limited to normal wear and tear?
Answer: The contractor’s responsibility is limited to normal wear and tear. Any major damaged will be repaired via a task order.
76. Indoor shooting range: Please provide detailed information to reflect the standard usage of the range.
Answer: Government cannot answer at this time.
77. Are matching replacement floor and carpet tiles, ceiling tiles, vinyl wall coverings and other finishes readily available? Are any on hand?
Answer: these items are available via local vendor but none are on site.
78. Are replacement parts, hardware and slats available for blinds and shades?
79. Since replacement is included in the base price, can you provide an inventory and dimensions of blinds and shades and specs on acceptable replacements?
Answer: The Government cannot provide at this time
80. Can you provide an inventory of interior accessories and specs on acceptable replacements?
Answer: The Government cannot provide at this time
81. Some fixtures appear on the equipment list, but they do not appear to indicate if they are battery operated. Are there battery-operated fixtures? If so, are replacing batteries the responsibility of the O&M contractor or the custodial contractor? Can you provide any information on where battery-operated fixtures are and approximate counts?
Answer: These are the responsibility of the O&M Contractor.
82. Does the repair limit of $2,500 in direct parts and labor costs cover architectural, structural and finishes repairs?
83. Is the removal of graffiti and other intentional acts the responsibility of the contractor in the base price (without reimbursement for repairs with less than $2,500 in direct labor and material costs)? Is there any limit to the numbers of times graffiti must be removed?
84. Is removal of vegetation the responsibility of the contractor in the base price? Vegetation removal isn’t in the scope for the landscaping contractor?
85. Does the contractor have liability (without reimbursement for repairs with less than $2,500 in direct labor and material costs) for repairs needed from damage:
caused intentionally by others?
caused by other contractors?
caused by vandalism or abuse?
caused by weather, natural disasters or other conditions usually covered by ‘force majeure’ clause?
Answer: No, the contractor would be reimbursed for these services providing prior approval for the contracting Officer.
86. Are the key personnel staff members listed minimum staffing requirements? This is the same list as the HECSA O&M contract. P. 96, are these the minimum staffing requirement?
87. Are there current staff members meeting these qualifications?
88. Are there current staff members meeting these qualifications?
Answer: Government Cannot Answer
89. We understand there a CBA with the local 99 for this location: please provide.
Answer: Government will provide a Copy
90. Can you provide the position titles and length of service at this location for the incumbent staff members so we can estimate the cost of benefits under the CBA?
Answer: Government Cannot Answer
91. What are the requirements for the rainwater harvesting system? (There is no Model number “skid” listed on the website.) Is it in operational condition?
Answer: High-dro-Pure Rainwater Harvesting System, Model #: 511453-010, S#: 17006 and fully Operational
92. Can you describe the maintenance and chemical requirements for this rainwater harvesting system? Blue water additive was mentioned during the visit.
Answer: The rain water system is self-maintained. The contractor will inspect roof, gutters, tank inlets and outlets, and screens every 6 months. Add Blue DYE every 90 day.
93. Will the contractor be responsible for the diagnosis of design issues (i.e. it was mentioned that the toilet water was not blue as it should be)?
94. What does the rainwater harvesting system serve?
Answer: Gray water for the rest rooms
95. Is there a cistern for this rainwater harvesting system?
Answer: Yes located underground next to the bldg.
96. Is there a Collective Bargaining Agreement (CBA) in place?
Answer: The current CBA is attached to the solicitation and is in effect until 30 June 2021. Note that the Service Contract Act (SCA) Wage Determination is also attached.
File details come from the government source that posted it. Updated .