A.07.24.02_Amendment_0002.pdf
PDF 204 KB Posted
- Solicitation number
- W912GB-17-R-0001
About this file
Amendment 0002 - Response to RFIs
View the file
Other files
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
DEPARTMENT OF THE ARMY
U.S. ARMY CORPS OF ENGINEERS, EUROPE DISTRICT
CONTRACTING DIVISION, BOX 7
KONRAD-ADENAUER RING 39
65197 WIESBADEN GERMANY
SUBJECT: W912GB-17-R-0001, AE Commissioning Services in Germany, Belgium, Romania, Poland, Public Announcement Amendment 0002
The subject Public Announcement is amended to include the following Request for Information Questions and Responses.
QUESTION ANSWER
1. In section 6 Selection Criteria, a) Specialized
Experience and Technical Competence, it calls for the project to be 90% complete in order for us to be able to use it in our project list. Since Design and Construction are separate contracts (most of the time), can we use projects who's design phase are 90% complete?
No, a firm may not submit a design build construction project where the design portion is at least 90% complete.
2. Will letters of commitment and past performance documentation (CPARS, PPIRS and PPQ's) be counted as part of the 75 page limit?
NO, letters of commitment, past performance questionnaires, letters of commendation or CPARS are NOT included in the 75 page limit.
3. Under section 8 Submission Requirements, it ask for two printed copies of the SF330 as well as an electronic copy?
Offerors shall only submit electronic copies of their proposal using the AMRDEC procedures listed in the announcement.
4. If a Prime responder to this solicitation has a subcontractor on the team who also performs other construction or system integration services through other contract vehicles, can the subcontractor avoid COI as long as they are used on a task order basis and not engaged in specific task orders where they were involved in the construction or plan to pursue construction or system integration work that would result from a commissioning task order?
Correct, there is only a COI if the contractor is involved in preparing the scope for the TO under the contract.
5. Would the Government consider experience on commissioning projects performed in the US relevant to this proposal?
Yes, but projects located in DE, BE, RO, PO will be considered more relevant.
6. May previously completed PPQs for a project be used if available rather requesting another PPQ for the same project?
YES, offerors may submit a PPQ used previously.
Note: Offerors may not reference the Government to a PPQ/CPARS submitted in a previous proposal. The PPQ/CPARS must be included in the current proposal package.
7. Section b) states: Professional Qualifications:
The Commissioning Firm, or proposed team, shall collectively possess certifications from the
Yes.
SUBJECT: W912GB-17-R-0001, AE Commissioning Services in Germany, Poland and Belgium, Public Announcement Amendment 0002
Associated Air Balance Council (AABC), the Building Commissioning Association (BCA), the National Environmental Balancing Bureau (NEBB), the Testing Adjusting and Balancing Bureau (TABB), the Association of Energy Engineers (AEE), or other national or international controlling bodies or associations or equivalents.
May the team have individual engineers with above certifications to meet this requirement?
8. Can you please clarify that the Proposal Shall be delivered NLT 21 February 2017 at 1600 HRS Central European Time utilizing the AMRDEC SAFE Application, https://safe.amrdec.army.mil/safe and no hard copies are required?
The proposal due date shall be submit NLT 21 February 2017 at 1600 hours Central European Time through AMRDEC. No hard copies are required.
9. Will or shall there be a single point of contact for project communication on top level for each country (on both sides)?
There should be a single point of contact for the Base IDC and a PM will be identified for both sides at the TO level.
10. Does USACE provide or use any special tool for project communication except DrChecks or e-mail?
These are the primary tools. RMS could be used during Construction Phase Services.
11. Which strategy shall be used to meet the standards:
a) the highest standard of all four countries b) separate standards for each country in accordance to the local standards c) a USACE standard, (e.g. for Europe), which is higher than local standards?
The most stringent of technical standards will be met in each case. For example, if local code requires 10m^3/h of fresh air to be delivered to a certain space and the US code requires 11 m^3/h then the US standards would be followed.
12. Who is responsible to claim the deviations or deficiencies (USACE or CA), see Attachment 3, p.
7, sec. 6.2.4 and p9, sec. 6.3?
Any deficiencies found by the CA shall be reported directly to USACE.
13. Which qualifications and certificates must third parties, esp. design and construction companies, possess? This information helps us to understand the skill level of the companies, which the CA must deal with.
The designers and construction companies will be qualified to design and or construct in the Host Nation.
14. Attachment 3, p.1, sec. 2.4: Do all technical stall need to be bi-lingual (speaking English and the language of the project Host Nation)?
No
15. In which language, will the design documents be delivered / produced? The language of the project Host Nation, English or both?
Typically, design documents are provided in both English and the Host Nation language.
16. In which language, will the commissioning documents (specifications, check lists, reports) be delivered / produced? The language of the project Host Nation, English or both?
Specifications and checklists will be produced in both English and Host Nation language. Reports are typically provided in English only unless otherwise specified.
https://safe.amrdec.army.mil/safe
17. Do the Air Leakage Tests for building envelopes belong to the contracted services provided by CA?
This will vary by task order.
18. The Commissioning Firm, or proposed team, shall collectively possess certifications from the Associated Air Balance Council (AABC), the Building Commissioning Association (BCA), the National Environmental Balancing Bureau (NEBB), the Testing Adjusting and Balancing Bureau (TABB), the Association of Energy Engineers (AEE), or other national or international controlling bodies or associations or equivalents.
(paragraph 6.B Professional Qualifications)
Commissioning TAB verification does not typically require a NEBB or TABB certified individuals. In paragraph 6.B Professional Qualification, in the list of firm or team certifications, both NEBB and TABB are included. Please clarify if these certifications are required for the firm or members of our team.
Any of the certifications listed fulfill the certification requirement.
19. The Commissioning Firm, or proposed team, shall collectively possess certifications from the Associated Air Balance Council (AABC), the Building Commissioning Association (BCA), the National Environmental Balancing Bureau (NEBB), the Testing Adjusting and Balancing Bureau (TABB), the Association of Energy Engineers (AEE), or other national or international controlling bodies or associations or equivalents. (paragraph 6.B Professional Qualifications)
Is the team required to possess ALL certifications listed in Professional Qualifications, or will possessing at least one (either by the firm or any member of our team) meet the requirement?
As stated in the synopsis The Commissioning Firm, or proposed team, shall collectively possess certifications.
20. In order to best demonstrate our team, roles and responsibilities for your program, may we use an 11x17 page for Section D folded to fit an 8.5x11 size?
Yes, an 11x17 page may be used for graphical representation of the team (organizational structure).
21. In order to best demonstrate our management plan and approach for your program, may we use an 11x17 page for a graphic representation in Section H folded to fit an 8.5x11 size?
Yes, an 11x17 page may be used for graphical representation of the team (organizational structure).
22. Typically, we would break out any cost information into a separate volume, however, since there is no cost proposal for this solicitation, do you intend for us to break Parts I and Parts II into two separate volumes?
NO, Parts I and II should not be broken into separate volumes.
If your intent is to receive our proposal in two volumes, where should attachments/appendices (such as the required Letters of Commitment and PPQs/CPARS) be included and how will they count against the page limit?
23. May we use smaller font than 11 pt for graphics and matrices?
Nothing less than 10 pt should be used for graphics.
24. With regards to qualifications of key personnel:
Should we provide full resumes for every name/discipline shown on the org chart, or would a full resume for the lead team member in each discipline paired with summary qualifications information (not a full Section E resume) on additional personnel shown on our organizational chart be acceptable to adhere to the page limitations?
Resumes are only needed for KEY personnel. Page utilization is their choice.
25. If we are including a project in Section F where we or another team on our firm performed as a subcontractor to a prime who is not on our team, will a final CPARS or ACASS be accepted if it was given to the firm performing as prime on the project.
CPARS will only be pulled for the DUNS associated with the prime and team members identified in the proposal.
26. For projects in Germany, Romania, Belgium and Poland, it is common to have one project be issued in two delivery or task orders: one for design phase commissioning and one for construction and post-acceptance phase commissioning. To provide you with information outlining our total project involvement from beginning to end, are we allowed to show this as one single project in Section F so long our involvement was continuous at the same location for the same project effort?
Yes, that will be acceptable.
27. Regarding PPQs and feedback from agencies in Poland, they are extremely reluctant to sign off on anything official showing any rating of our services, even if it is limited to a particular pursuit such as this, for fear of legal ramifications. Would you accept a reference letter form the client stating that the firm completed the work, given this issue?
Yes, you can provide the reference letter. It may have limited relevance though depending on the level of detail provided in the letter (i.e. may show you have done the work, but does not explain how well).
The proposal due date and time remain unchanged. Any firm submitting a proposal must acknowledge this amendment by submitting a copy of this signed letter with their proposal.
ERICA TAYLOR
Contracting Officer
| 2017-02-21T13:30:37+0100 | |
| TAYLOR.ERICA.J.1388326758 |
File details come from the government source that posted it. Updated .