Questions_and_Answers_from_Industry.docx

DOCX document 15 KB Posted

Attached to
Construction of Barracks - Peacekeeping Operations Training Center (CEOPAZ), El Salvador
Solicitation number
W912CL19R0001
Issued by

About this file

Questions from industry with respective answers.

View the file

Other files

File Type Posted
TE_1_CEOPAZ_Barrack-A301_(5of31).dwg DWG drawing
Material_&_Equipment_List.XLSX XLSX spreadsheet
TE_1_CEOPAZ_Barrack-LS01_(20of31).dwg DWG drawing
TE_1_CEOPAZ_Barrack-S104_(27of31).dwg DWG drawing
TE_1_CEOPAZ_Barrack-A102_(2of31).dwg DWG drawing
TE_1_CEOPAZ_Barrack-S102_(25of31).dwg DWG drawing
TE_1_CEOPAZ_Barrack-C101_(11of31).dwg DWG drawing
TE_1_CEOPAZ_Barrack-A402_(7of31).dwg DWG drawing
TE_1_CEOPAZ_Barrack-C201_(13of31).dwg DWG drawing
TE_1_CEOPAZ_Barrack-E002_(16of31).dwg DWG drawing
TE_1_CEOPAZ_Barrack-E101_(18of31).dwg DWG drawing
TE_1_CEOPAZ_Barrack-S105_(28of31).dwg DWG drawing
TE_1_CEOPAZ_Barrack-C202_(14of31).dwg DWG drawing
TE_1_CEOPAZ_Barrack-E003_(17of31).dwg DWG drawing
TE_1_CEOPAZ_Barrack-S103_(26of31).dwg DWG drawing
TE_1_CEOPAZ_Barrack-A101_(1of31).dwg DWG drawing
TE_1_CEOPAZ_Barrack-X000_(29of31).dwg DWG drawing
TE_2_UFC_3-580-01.pdf PDF
TE_1_CEOPAZ_Barrack-X001_(30of31).dwg DWG drawing
TE_1_CEOPAZ_Barrack-X002_(31of31).dwg DWG drawing
TE_1_CEOPAZ_Barrack-A201_(4of31).dwg DWG drawing
TE_1_CEOPAZ_Barrack-A401_(6of31).dwg DWG drawing
TE_1_CEOPAZ_Barrack-A501_(8of31).dwg DWG drawing
TE_1_CEOPAZ_Barrack-A111_(3of31).dwg DWG drawing
TE_1_CEOPAZ_Barrack-E001_(15of31).dwg DWG drawing
TE_1_CEOPAZ_Barrack-P101_(22of31).dwg DWG drawing
TE_1_CEOPAZ_Barrack-M101_(21of31).dwg DWG drawing
TE_1_CEOPAZ_Barrack-E102_(19of31).dwg DWG drawing
TE_1_CEOPAZ_Barrack-A602_(10of31).dwg DWG drawing
Solicitation_Barracks_Upgrade_El_Salvador.docx DOCX document
TE_1_CEOPAZ_Barrack-C102_(12of31).dwg DWG drawing
TE_1_CEOPAZ_Barrack-A601_(9of31).dwg DWG drawing
TE_1_CEOPAZ_Barrack-S101_(24of31).dwg DWG drawing
TE_1_CEOPAZ_Barrack-S001_(23of31).dwg DWG drawing
SOW_SLV_GPOI_Barracks__-_180620.pdf PDF
Show all 35

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions and Answers from Industry

1. Drawing A101 Floor plan indicates that windows in bathroom 103 are type “D”, according to drawing A601 window type “D” it’s supposed to be installed at 1.00m height and measures should be 1.20m by 1.20m. Please confirm if this is correct since elevations on drawing A201 shows them smaller.

Answer: The windows for the bathroom shall be type “C” and information stated in drawing A601 is correct.

2. According to drawing C101 there is a requirement for a leach field that is shown to the East from the building however there is no space for locate it there, it will have to be relocated, please confirm.

Answers: Contractor shall recommend the location of the leach field.

3. SOW paragraph 5.10.4.1 indicates that windows shall resist a Cat 5 hurricane, this condition will never occur where the project is located and it will only increase projects cost, please confirm if this requirement should be comply and if so can a window shutter be consider instead of a Cat 5 hurricane window.

Answers: Windows shall be Cat 5 hurricane resistance and no shutter are allowed.

4. Can a locally available ceramic tile can be consider instead of what is being requested in paragraph 5.12.5.2?

Answer: Yes.

5. Confirm if it’s contractor responsibility to do electrical connection and if so confirm the location Answer: Contractor is responsible for the electrical connection and shall coordinate with the CEOPAZ facility engineer to arrange for the connection.

6. SOW paragraph 5.12.7.1 indicates that a metal shelf should be furnish, please provide dimensions of shelf and where it will be located.

Answers: Dimensions can be found under the general notes in drawings number A402 and S103. The COR will decide on the location before shelf is install.

7. SOW paragraph 5.15.3.1 indicates that a complete system of exterior lighting shall be provided, however drawings do not show any lamps in the exterior, please confirm if exterior lighting is require and the amounts.

Answer: Exterior lighting is required and the required amount shall be in accordance with the El Salvador electrical code.

8. SOW paragraph 5.15.3.6 indicates that this project may require communication system, drawings does not include this system, please clarify if it’s a requirement to include this system and if so please indicate where will it be required.

Answer: The communication is system is required and it shall be install in office #101.

9. Drawing M101 shows a mechanical plan with a AHU however it is not indicated in the SOW, please confirm if system should be included in the proposal.

Answer: System is required as also stated under paragraph 5.14.

10. Paragraph 5.15.3.3.4 indicates that a grounding system shall be designed, however there is no requirement for a lightning protection system, do we have to include one?

Answer: Yes.

11. Drawing S001 states that the building pad shall be cut to a minimum depth of 1.5m & filled w/an approved compacted structural fill, regarding to this requirement please specify if can waiver this requirement once having the geotechnical recommendations.

Answer: Yes, note that all soil requirements will be based upon soil studies.

12. Is the cost of the items in the material list only for the equipment and materials per activity or do we have to include in this items the cost of materials plus activity labor, administrative costs, utility, etc.

Answer: All costs related to a specific item shall be included in the price.

13. There are some activities that are not included in the material list, where and how can we include them in the proposal?

Answer: Items can be added to the Material & Equipment List document as stated on the “Notes” block on this document.

14. Can we substitute the material list for our company cost breakdown where we detail all of the activities and their cost, since this is a Firm Fixed Price for what it is specified in the SOW and Drawings?

Answer: Cost breakdown is not required to be submitted with the proposal.

File details come from the government source that posted it.