W912CL-16-Q-0627_Q A_as_of_25_August_2016.docx

DOCX document 16 KB Posted

Attached to
Multinational Forces - South Document Translation
Solicitation number
W912CL-16-Q-0627
Issued by

About this file

Prospective Offeror Questions and Government Answers as of 25 August 2016

View the file

Other files

File Type Posted
W912CL-16-Q-0627_COMBO_Amended_02.docx DOCX document
W912CL-16-Q-0627_Q A_as_of_29_August_2016.docx DOCX document
W912CL-16-Q-0627_COMBO_Amended_01.docx DOCX document
W912CL-16-Q-0627_COMBO.docx DOCX document

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Question number

Question
Answer
1.
Can companies from outside the US submit quotes for this requirement?
In accordance with the RFQ and PWS, this is a small business set aside under the applicable NAICS code. As such, non-US businesses performing outside of the US and its territories would not be eligible to be a prime contractor

The SBA, for most industries, defines a "small business" either in terms of the average number of employees over the past 12 months, or average annual receipts over the past three years. In addition, SBA defines a U.S. small business as a concern that:

•Is organized for profit

•Has a place of business in the US

•Operates primarily within the U.S. or makes a significant contribution to the U.S. economy through payment of taxes or use of American products, materials or labor

•Is independently owned and operated

•Is not dominant in its field on a national basis

2.
Will there be any in-person meetings at our location?
There are no in-person meetings mentioned in the PWS, nor are we planning on conducting any at this time.
3.
Can we perform the tasks (related to RFQ) outside USA? (like, from India or Canada)

See question 1.

4.
Can we submit the quotes via email?
Yes, in accordance with the RFQ, quotes must be submitted by email.
5.
In what format (PDF, Word, Excel, other) will I receive the document to be translated (in Word format would be preferable) ?
The document is in MS Word format.
6.
How many pages are contained in the document?

There are approximately 1,100 pages in the document.

7.
How many total words are in the document?
There are approximately 350,000 words in the document.
8.
Work will be at the contractor facility. Is there any anticipated travel to SOUTHCOM or other location for this project?
None is anticipated.
9.
Paragraph 1.7 states the contractor qualifications for translator proficiency. LEXA Global translators oftentimes are prior military, having been trained at DLI for Foreign Area Office positions or like myself, 28 years of active duty in Army Civil Affairs; however the translator I have in mind for this proposal is an experience translator who previously worked for United Nation entities. She has a thorough knowledge of military terminology related to Peace, Security and Military Operations in general. I just want to make certain that someone with her level of proficiency and expertise would be acceptable.
State Department Language Proficiency Definitions are listed at the following link:

https://careers.state.gov/gateway/lang_prof_def.html

In addition, the PWS stipulates that “the translators must have experience working with US Embassies, US Army South, US Southern Command or other US Federal Agency, in civil-military affairs, and must possess thorough knowledge of military terminology related to Security and Military Operations in general.”

Also, provision 52-212-2 instructs offerors to “submit professional certifications for all translators to perform work on this requirement showing that they meet the U.S. Department of State Foreign Affairs Handbook Volume 3 Handbook 2 - Foreign Service National Handbook Level 5 Professional Translator/Interpreter and submit documentation required experience in accordance with PWS paragraph 1.7.”

10.
Is there an incumbent for this RFQ?

No, this is a one-time service.

11.
With regard to Paragraph 1.6.6.3 (Background Checks). Is a background check required to be submitted with the quote?
No, there is no requirement to submit a backround check with the quote.
12.
How does the past performance weigh in the evaluation process if my company has minimal past performance information?

In accordance with FAR 15.305(a)(2)(iv), “In the case of an offeror without a record of relevant past performance or for whom information on past performance is not available, the offeror may not be evaluated favorably or unfavorably on past performance.”

13.
I see no SF 1449; is there some other form/format for submitting our quote?
Submit a copy of the Word version of the RFQ attached in FBO with appropriate information filled in (to include applicable clauses and provisions.
14.
The RFQ states a response date of 1 Sep in sec I.D. and

2 Sep in section II. D. What is the correct proposal due date?

The due date is 2 September.

15.
Is this an existing or new contract? If existing, what have been the biggest challenges for

fulfilling services under this contract, and what are the challenges that you anticipate?

See Q&A 10

16.
Will formatting/layout/desktop publishing (DTP) services in graphic design programs such as

Adobe InDesign, Framemaker, Quark Xpress, MS Publisher, etc. be required?

The translated document shall be formatted identically to the original (MS Word). Offerors may use any other additional tools or programs to assist, as long as the final version is an editable MS Word document in accordance with the PWS.

17.
Please confirm that translators must qualify under USCIS employment eligibility.
Work performed in the US must be in accordance with all applicable labor laws, to include US Customs and Immigration policies.
18.
Does the Government prefer Latin American or Castilian (Spain) Spanish?
The target audience for the document is Latin American partner nation militaries, so the document should reflect that.
19.
Could you please confirm the type of background investigation required for translators? For

example, would the equivalent to a NACI suffice?

Yes, a NACI or equivalent would be sufficient.

20.
Do the translators need to be US citizens.
There is no requirement for translators to be US citizens.
21.
Please confirm payment will only be made after proof of completion has been made by the COR.
Yes, payment will only be made after the work has been completed.
22.
Do you have any payment exceptions for small business? Waiting 85 days to get paid will add costs to the price proposal.
This is a 100% small business set aside, so no exceptions will be made.
23.
Who will provide feedback and please confirm turnaround to implement changes.
The designated COR will provide feedback. In accordance with paragraph 1.5 of the PWS, the contractor has 5 days to implement changes.
24.
Would you consider doing an 8(a) set aside?

No, the Government will not be doing an 8(a) set-aside for this requirement.

25.
Would preferred terminology, style guide be available?
The Government will only be providing the SOP document in English. In accordance with the RFQ, offerors shall have the requisite experience and certification

File details come from the government source that posted it. Updated .