Amendment 0001-_W912C324Q0003_RepairsB676_20240801.pdf

PDF 162 KB Posted

Attached to
AMENDMENT 0001-General Repairs BLDG. 676 at Fort Buchanan, PR
Solicitation number
W912C324Q0003
Issued by

About this file

This document is an amendment to a Request for Quote (RFQ) solicitation for general repairs to Building 676 at Fort Buchanan, Puerto Rico. The purpose of the amendment is to provide answers to questions submitted by potential offerors. The key details include:

The solicitation number is W912C324Q0003 and it is a 100% small business set-aside with a NAICS code of 236220 (Commercial and Institutional Building Construction). The magnitude of the requirement is between $100,000 and $250,000. The solicitation was issued on or about July 8, 2024 with a closing date of on or about August 12, 2024. The contracting agency is the Department of the Army Materiel Command Mission and Installation Contracting Command (MICC) at Fort Buchanan. The amendment provides responses to 38 questions from offerors covering topics such as existing flooring, fire alarm system, mold remediation, permits, utilities, and construction logistics. Offerors are required to acknowledge receipt of the amendment prior to the proposal due date.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

0012132193

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

30-105-04EXCEPTION TO SF 30

APPROVED BY OIRM 11-84

STANDARD FORM 30 (Rev. 10-83) Prescribed by GSA

FAR (48 CFR) 53.243

a) The purpose of this amendment is to incorporate the answ ers to submitted questions (Q&A).

b) The date and time for receipt of quote remains unchanged

c) All other terms and conditions remain unchanged.

1. CONTRACT ID CODE PAGE OF PAGES

J 1 6

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)

16C. DATE SIGNED

BY 01-Aug-2024

16B. UNITED STATES OF AMERICA15C. DATE SIGNED15B. CONTRACTOR/OFFEROR

(Signature of Contracting Officer)(Signature of person authorized to sign)

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., Street, County, State and Zip Code) X W912C324Q0003

X 9B. DATED (SEE ITEM 11)

11-Jul-2024

10B. DATED (SEE ITEM 13)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

X The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offer is extended, X is not extended.

Offer must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended by one of the following methods:

(a) By completing Items 8 and 15, and returning 1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;

or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN

REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE

CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(B).

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority)

E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to the issuing office.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

10A. MOD. OF CONTRACT/ORDER NO.

2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO.(If applicable)

6. ISSUED BY

3. EFFECTIVE DATE

01-Aug-2024

CODE

MICC - FT BUCHANAN

FT BUCHANAN

DIRECTORATE OF CONTRACTING

34 SOUTH GATE RD, STE 1104

FORT BUCHANAN PR 00934-4206

W912C3 7. ADMINISTERED BY (If other than item 6)

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.

CODE

See Item 6

FACILITY CODECODE

EMAIL:TEL:

W912C324Q0003

SECTION SF 30 BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

SUMMARY OF CHANGES

(End of Summary of Changes)

The following items are applicable to this modification:

CONTINUATION

Questions and Answers Solicitation W912C324Q0003

General Repairs Building 676, FT. Buchanan

Question 1. Vinyl flooring is a sheet roll type, can you provide a submittal for the existing vinyl flooring?

Answer 1: THE EXISTING FLOORING MATERIAL IS:

ARMSTRONG FLOORING

HOMOGENOUS SHEET FLOORING

MODELS:

H5434 mosaic blue

H5305 natural grey

Question 2. Who is the fire alarm / fire protection preferred vendor for the site?

Answer 2. Fort Buchanan currently has a contract in place with a local Contractor for Fire Alarm/Fire Protection Services. The Contractor’s information will be provided to the Contractor that receives the award.

Question 3. Is there a Good Faith Survey of the building identifying lead, asbestos and any existing hazardous condition?

Answer 3. No Asbestos Containing Material or Lead Paint are present in the building.

Question 4. There is existing mold and moisture on some rooms, do we need to include an allowance for mold remediation?

Answer 4. No allowance shall be included for mod remediation.

Question 5. Will the building be partially occupied during construction or completely vacant?

Answer 5. Building will be empty (See Section 01 11 00- Summary of Work, Occupancy of Premises)

Question 6. Is there a location identified for a dumpster?

Answer 6. No. Location for the waste receptacle will be in the vicinity of the work site. The exact location will be discussed with the general contractor after contract award

Question 7. Who is the waste management company for the site?

Answer 7. Refuse collection on post is done via contract, however, contractor is free to select at will.

Question 8. Can the existing restroom be use by construction employees or temporary sanitary facilities should be provided?

Answer 8. No. Portable toilets are required as per contract.

Question 9. Is there a specific document for the Price Schedule CLIN’s?

Answer 9. Yes. See the solicitation for the Price CLIN Section where Contractor has to add pricing

Question 10. Will the floor waxing be only in the specific area of the parts replaced by the vinyl tiles or in the entire area of that space?

Answer 10. Contractor shall include cleaning and waxing for all vinyl floor.

Question 11. Vinyl flooring will also be difficult to get a color match, have you considered any other alternatives for this issue?

Answer 11. Refer to Answer 1/Question 1.

Question 12. Drawings- we've noticed that the drawings are not in scale. They are currently sized for 11 x 8.5 paper, but when printed, they do not appear correctly scaled. Could you please assist in appropriately scaled drawings?

Answer 12. Drawings were verified and are correct to scaled and have correct measurements.

Question 13. Supervision - In SECTION 01 30 00 ADMINISTRATIVE REQUIREMENTS, under 1.6.1 Superintendent Qualifications mentions the following: For projects where the superintendent is permitted to also serve as the Quality Control (QC) Manager as established in Section01 45 00 QUALITY CONTROL; the superintendent must have qualifications in accordance with that section. Could you please confirm whether the Superintendent can also fulfill the role of the Quality Control Manager for this project?

Answer 13. Yes. Due to the magnitude of this project, the Government will accept the superintendent also functions as the Quality Control Manager.

Question 14. Record Drawings – In SECTION CLOSEOUT SUBMITTALS 05/19, CHG 1: 08/21, under 1.4 Record Drawings mentions the following: The Government will provide pdf and or program files at the preconstruction conference that contains one set of "as-designed" electronic CAD files in the specified software and format revised to reflect all amendments and the final contract PDF drawings. The CAD files are provided to enable preparation of as-built or as-constructed drawings. If discrepancies exist between the CAD files and the contract PDF drawings, correct the CAD files to show the contract PDF drawings. Could you please confirm whether the Contractor is required to submit Record Drawings in both PDF and CAD formats? If so, what is the minimum required CAD version?

Answer 14. For this project the Government will accept “As-Built” Drawings be submitted as a Red line hard copy or PDF.

Question 15. Negative Lead- Based or Containment - In SETION DIVISION 01 GENERAL REQUIREMENTS, under 3.5.2 Could the Government confirm if there is any lead-based or containment material in the project area?

Has the Government conducted a lead report for Building 676? Could the Government provide a copy of the lead report? If the Government has not conducted a lead report for the project areas, whose responsibility will it be to take samples for lead testing: the Government or the contractor?

Answer 15. Refer to Answer 3/Question 3.

Question 16. Negative Asbestos Report - Could the Government confirm if there is any asbestos containment material in the project area? Has the Government conducted an asbestos report for Building 676? Could the Government provide a copy of the asbestos report? If the Government has not conducted an asbestos report for the project areas, whose responsibility will it be to take samples for asbestos testing: the Government or the contractor?

Answer 16. Refer to Answer 3/Question 3.

Question 17. Permits- Which of the following permits are required for this project? a. Construction Permit? b.

Categorical Exclusion? c. Consolidated Permit? d. Air Quality Permit?

Answer 17. Contractor needs to comply with all the Permits specifically referred to in the Statement of Work.

Question 18. Construction Taxes- For construction tax purposes, in which county is Building 676 located?

Answer 18. BAYAMON.

Question 19. Portable Toilet- Could the contractor use the toilet facilities in Building 676, or do we need to provide portable toilets?

Answer 19. Refer to Answer 8/Question 8.

Question 20. Storage Area- Could the storage container for this project be placed in the parking area of Building 676?

Answer 20. Yes, The exact location will be discussed with the Contractor after award.

Question 21. Office trailer- Do we need to provide an office trailer for this project, or can we use the project area as office space? Could the office trailer for this project be placed in the parking area of Building 676?

Answer 21. Office trailer will not be permitted. Contractor can use available office area at project site.

Question 22. Waste Container - Do we need to provide a waste container for the project, or will the government provide one?

Answer 22. Refer to Answer 6/Question 6.

Question 23. Existing Flooring - SECTION 09 65 00 RESILIENT FLOORING, under 2.1 VINYL COMPOSITION TILE specifies the following: Conform to ASTM F1066 Composition 1, asbestos free, 12-inch square and 1/8 inch thick. Provide color and pattern uniformly distributed throughout the thickness of the tile. On drawing A-102 Note 7 specifies the following: Use tiles equal or similar to existing. The existing floor appears to be a seamless clean room floor. Could the government provide specifications for the new floor of similar type, as the existing floor is not vinyl composition tile?

Answer 23. Refer to Answer 1/Question 1.

Question 24. Existing Flooring - Since seamless floors have welded seams, could the government indicate in the drawings the location of the nearest floor seam to the demolished walls in the Kennel room?

Answer 24. See Drawing Sheet A-101 (Existing Floor Plan) ad Sheet A-103 (Floor Plan-Finishes)

Question 25. Alternatively, could the government confirm the square footage the Contractor should assume for pricing purposes?

Answer 25. See existing floor plan dimension at Sheet A-101

Question 26. Period of Performance – Long Lead Item – Could the government confirm if the project period of performance can be extended by 60 days? Seamless floors are not stock materials and typically have a lead time of 12 weeks (approximately 84 calendar days).

Answer 26. No extension of time will be added. Vinyl flooring has a delivery of 4 to 6 weeks as reported by local supplier.

Question 27. Mold Remediation – On drawing A-101 note 9 specifies: Remove and dispose of 4’height of drywall and insulation affected by water and humidity. During the site visit, it appears that there is black mold present on the drywall affected by water and humidity. Does this material need to be removed as part of mold remediation?

Answer 27. Include only impacted drywall as indicated in Note 9/Drawing A-101.

Question 28. Concrete Sidewalk – Could the government confirm if the new concrete sidewalk will be located where the existing concrete sidewalk transitions from the parking lot?

Answer 28. See exterior site plan – new and work key notes 1,2 on Sheet C-101.

Question 29. Building Roof Height – All provided drawings are section cuts. Could the government confirm the building height from finished floor to roof?

Answer 29. The height of the building from the finish floor to the ceiling is 10'-0"on the low side and 17'-0" at the highest point.

Question 30. Building Roof Material – Could the government confirm the building's roof material for new acoustical anchoring purposes and new gypsum wall reinforcements?

Answer 30. Hanger wire shall be support to roof metal purlins or structure elements.

Question 31. New Acoustical Ceiling Anchoring – Does the government permit the use of screw guns for anchoring the acoustical ceiling?

Answer 31. Screw guns is permitted, powder guns is NOT permitted.

Question 32. Fire Alarm – Does the government have a maintenance fire alarm contract with a subcontractor for Building 676? What is the name of the company, and who is the point of contact? Must the Contractor use the same subcontractor to uninstall and reinstall any existing fire alarm equipment? Must the Contractor use the same subcontractor to install any new fire alarm equipment?

Answer 32. See Statement of Work Section 1.2.2 work to be done (v) Mechanical Demolition and New Work/Installation (7) Fire Protection Demolition and New Work.

Question 33. New Gypsum Walls Interior Insulation – Could the government provide the insulation specifications for the interior of the new gypsum walls, including the R-value and thickness?

Answer 33. See Sheet A-102, New Work Key Notes 12.13.

Question 34. New Acoustical Ceiling Tiles 2’ x 4’ –On Section INSTALL NEW ACOUSTIC TILES ON EXISTING GRID SYSTEM under specifies the following: Contractor shall install new 2’ x 4’ ceiling tiles on existing tee grid system. Ceiling tiles shall be textured simulate the look of 2’ x 2’. Could the government confirm if Armstrong Cortega AC2767 Second Look tiles comply with specify description or confirm existing acoustical ceiling framing type?

Answer 34. Existing ceiling grid system is USG 15/16”, Material approve shall follow the submittal procedure.

Question 35. Wire Shelving – Could the government provide wire shelving specifications section or provide a similar to?

Answer 35. Similar or equal to ULINE MODEL H-6827

Question 36. Drywall – Does new drywall have to be mold resistant for all areas that new drywall has to be installed or just for the new bathroom, or neither?

Answer 36. Contract shall use mold-resistant drywall panels

Question 37. Existing Floor – On drawing A-102 Note 6 specifies: Clean and Wax entire Floor. During Site Visit it was identifying that existing floor was flooded and has some water stains that will need the floor to be polished to have a better finish. Could the government confirm if the entire floor will require cleaning, polishing, and waxing, or just cleaning and waxing?

Answer 37. Follow as directed by Note 6 on Drawing A-102

Question 38. Existing A/C – Could the government confirm if the existing A/C unit is wall-mounted or mounted on a floor base.

Answer 38. The existing air handling unit (AHU-1) is mounted on a base anchored to the ground.

File details come from the government source that posted it. Updated .