Questions and Answers.pdf

PDF 200 KB Posted

Attached to
New Hogan Lake Storm Damage Repairs
Solicitation number
W9123824Q0048
Issued by

About this file

This document contains Questions and Answers related to the federal contract opportunity for New Hogan Lake Storm Damage Repairs, Solicitation Number W9123824Q0048.

The key details are:

  • The storm damage was primarily wind, rain, and hail occurring from December 2022 to March 2023, affecting 4 buildings - Observation Point Shelter, Project Headquarters, Sign Lab Building, and Northern Operations Building.
  • The work required includes roof repairs, exterior painting, window and gutter replacement, and weatherization, as detailed in the revised Performance Work Statement. No blueprints or schematics are available, and this is a Firm Fixed Price Service contract for repair and replacement only, with a budget available but no award amount or incumbent provided. Photos of the damage have been uploaded to SAM.gov, and contractors are not permitted to visit the site to provide estimates. The contract has a timeline and scheduling requirements as outlined in the PWS.

View the file

Other files

File Type Posted
New Hogan Storm Damage site pictures.pdf PDF
Sit visit Sign in Sheet.pdf PDF
Amendment 0002 with Revised PWS.pdf PDF
Amendment 0001.pdf PDF
Solicitation.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions and Answers New Hogan Storm Damage Repairs

W9123824Q0048

Question 1. What type of storm damage was experienced (e.g., wind, hail, flooding)?

Answer: Wind, rain, and hail damage was experienced during the heavy rainstorms of Dec 2022- March 2023.

Question 2. When did the storm damage occur, and have you already received any assessments or quotes that you can share?

Answer: The damage occurred approximately during the months of December 2022 - March 2023.

Question 3. Can you describe the extent of the damage and any specific areas that were affected?

Answer: Please see section II of the PWS for the description of the work needed.

Question 4. Can you please provide Roofing measurements?

Answer: Roofing measurements can be found at Section 2 para 1.1 Roof Repairs in the revised

PWS.

Question 5. If there is flooring that needs repair, can you provide those measurements as well?

Answer: There is no flooring needing repair.

Question 6. Are there only 3 structures requiring repair? Do you have building schematics or blueprints you can share?

Answer: No, 4 buildings are being repaired. Observation Point Shelter, Project Headquarters, Sign Lab Building and the Northern Operations Building. We have no blueprints/schematics to share.

Question 7. Are there any immediate safety concerns or emergency repairs that need to be addressed?

Answer: No.

Question 8. Have you already received any estimates or quotes for the repair work?

Answer. No.

Question 9. Are there any specific materials or features you would like to incorporate into the repair or replacement process?

Answer: Please see section II paragraph 1 of the revised PWS.

Question 10. Can you provide detailed information about the construction materials used in the building?

Answer: Construction material is typical to common wood structure, drywall, stucco, metal roof, and spray insulated roofing on all buildings being requested for repairs.

W9123824Q0048 Question 11. Are there any specific structural features or building codes that need to be considered during the repair process?

Answer: Nothing is being changed or modified except the requirement to bring Weep Screeds compliant with California Building Code R703.7.2.1. para 1.5

Question 12. Do you have a preferred timeline for completing the repairs, and are there any scheduling constraints to consider? Are there any days we would not be allowed to work?

Answer: Please see revised PWS Section 2. Paragraph 2.2.

Question 13. Are there any budget constraints or financial considerations that need to be taken into account?

Answer: Yes, there is a budget for this work.

Question 14. Have there been any previous renovations or modifications to the property that may impact the repair work?

Answer: No

Question 15. What type of contract will be awarded? Is this contract strictly for repair and replacement or ongoing maintenance as well?

Answer: Firm Fixed Price Service contract for Repair and replacement only.

Question 16. Can you provide internal square footage for all 3 buildings and which buildings will be getting interior paint? Jennifer mentioned you could provide photos of any existing damage or areas needing repairs?

Answer: Please see revised PWS, Section 2, paragraph 1.8. Pictures are provided in a PDF document.

Question 17. What material is the flat roof? What is the square footage or size of the roof?

Answer: Spray insulation type roofing with an elastomeric coating. Please see Section 2, paragraph 1 of the revised PWS for measurements.

Question 18. What's the length/size of the gutters being replaced?

Answer - 290 feet of gutters – Head Quarters Building

- 170 feet of gutters – Northern Operations Building

- 110 feet of gutters - Sign Lab Building

Question 19. What size windows (19) are being replaced? Are we using the old windows or buying new windows?

Answer: Windows vary in size please see revised PWS section 1, para 1.3.

Question 20. What is the size of the building (square footage) for exterior paint?

Answer – Please See revised PWS for measurements section 2. Paragraph 1.

Question 21. What is the size of the doors that will be weatherized?

Answer: Door Measurements have been incorporated into the Revised PWS. See para 1.9.

W9123824Q0048 Question 22. What material is the flat roof? What is the square footage or size of the roof?

Answer – Spray insulation type roofing with an elastomeric coating. Measurements may also be located in Revised PWS Section 1 paragraph 1.1. Roof Repairs.

Question 23. What size windows (10) are being replaced? Are we using the old windows or buying new windows?

Answer: The project will use current (old) and the measurements for all window is located on the Revised PWS at Para 1.3.1 – 1.3.3

Question 24. What is the size of the building (square footage) for exterior paint?

Answer: Refer to the revised performance work statement Section 2, paragraph 1.4 for the acrylic coating building measurements.

Question 25. Is there any way you could provide pictures, a sketch, or maybe the contractors could come look at the job? To give an estimate how much it would cost?

Answer. This is not construction, rather a service contract, estimate project value will not be provided. Pictures have been uploaded to SAM.gov

Question 26. Let me know if you have any ideas for the repairs to go as smooth as possible.

Answer. Please read the revised PWS.

Question 27. Does this contract have an incumbent, and what is the contract ID?

Answer. No, this is a new requirement.

Question 28. What is the award amount?

Answer. this action is currently under solicitation, no award has been made yet.

Question 29. Is this a funded contract?

Answer. Yes, funds are available for this requirement.

Question 30. If so, what is the maximum contract value ceiling?

Answer. N/A for this action

File details come from the government source that posted it. Updated .