W911RZ-18-Q-0019_Questions_and_Answers_Rev_1.pdf
PDF 110 KB Posted
- Solicitation number
- W911RZ-18-Q-0019
About this file
Questions and Answers 26 FEB 2018
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| HPOP_Solicitation_Amendment_2_SF30_022618.pdf | ||
| Combined_SS_HPOP_W911RZ-18-Q-0019_022618.pdf | ||
| HPOP_PWS_20180125_FINAL.pdf | ||
| Combined_SS_HPOP_W911RZ-18-Q-0019.pdf | ||
| Combined_SS_HPOP_W911RZ-18-Q-0019.docx | DOCX document | |
| HPOP_PWS_20180125_FINAL.docx | DOCX document |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
W911RZ-18-Q-0019 Questions and Answers
Question 1- I am seeking to know if there is a mandate for contractors to provide individual liability insurance for potential employees prior to submitting a proposal, or if insurance can be obtained upon being awarded the contract?
Answer 1 - Insurance can be obtained upon being awarded the contract.
Question 2- Combined SS HPOP document posted - is it final? With review margins & comments looks like the document is in the edit stage.
Answer 2– A corrected document was posted on Feb 8, 2018 on Change 1.
Question 3- Combined SS HPOP Pricing Schedule: CLIN001 During the 14 days Phase in 15-29 March- is Government expecting the entire Contractor Team (ATC and CSCS) or only Site Management Team (Lead and Alternate CSCS ) on the site?
Answer 3– Reference PWS para 1.16.11.1.1, the lead and alternate site managers are expected to be on site by the phase in start date.
Question 4- CLIN002, CLIN1001 How many Certified ATC need to be included in the Base and Option Period 1 ?
Answer 4– Based on the PWS (para 1.1, para 1.4.1, para 5.2.1), the contractor shall determine and propose the number of personnel required to perform the contract.
Question 5- CLIN003, CLIN1002 How many Certified CSCS need to be included in the Base Period and Option Period 1?
Answer 5 – Based on the PWS (para 1.1, para 1.4.2, para 5.2.2), the contractor shall determine and propose the number of personnel required to perform the contract.
Question 6- Where in the PWS the specific number of personnel (ATC, CSCS, Site Management) required is specified?
Answer 6– Based on the PWS (para 1.1, para 1.4.1, para 1.4.2, para 5.2.1, para 5.2.2), the contractor shall determine and propose the number of personnel required to perform the contract.
Question7 - In addition to the SAM registration what specific Representation clauses need to be included in the response? 252.209-7992 etc.?
Answer 7– 252.209-7992, 52.212-3 (See Addendum to 52.212-1 Instruction to Offerors)
Question 8- PWS: Para 1 –support services to five brigades/locations concurrently. Please identify five brigades or locations at the Ft. Carson Base requiring support services.
Answer8 - Five locations include: 1SBCT, 2IBCT, 3ABCT, 4CAB, and DIV HQ. Four non-direct reporting units (BN-size) will be covered by the BCT and CAB CSCSs. The DIV HQ/DIVARTY/4SB may be covered by one person.
Question 9 - Any routine data analysis/analytics expected from the CSCS Lead including reporting to Command level. Please include specific data capture need and reporting frequency.
Answer 9 - Specific data points to demonstrate improvement in Muscolo Skeletal Injury (MSKI) risk will be determined by the contractor. Data is expected to be presented during the Physical Resilience Work Group. Reporting frequency is monthly.
Question 10- PART 5.2.2 CSCS/Site Manager: 5.2.2.4 “must possess the Level 1 Sport Performance Coach Certification ---(USAW) “ this requirement in addition to the CSCS seems to be unnecessary and highly restrictive. In fact the current Incumbent may not comply with this qualification.
Answer 10- This certification covers complete technical progressions of the Snatch, Clean & Jerk and all associated movements including Power Snatch, Power Clean, Power Jerk, Squat variations, and pulling progressions. This is necessary for teaching progression and regression based on Soldier functionality and addressing potential injuries.
Question 11- Proposal Submittal Instructions: E-mail or hard copies submittal? Number? Any page limitation?
Answer 11- Email; N/A; No page limitation.
Question 12 - Will the Government accept PDF submission of proposals?
Answer 12– Yes.
Question 13- Can the Government confirm there are only 2 FTE needed for this contract, one Certified Athletic Trainer and one Certified Strength and Conditioning Specialist? If no, can the Government provide the number of each labor category and the metrics to calculate them?
Answer 13 – No. Based on the PWS (para 1.1, para 1.4.1, para 1.4.2, para 5.2.1, para 5.2.2), the contractor shall determine and propose the number of personnel required to perform the contract.
Question 14- Will the Government provide the incumbent contractors name, contract number, period of performance, and value of the current contract?
Answer 14– TTC of Huntington, Inc., W911RZ-15-P-0119, 30 SEP 2015-29 MAR 2018, $917,714.46.
Question 15 - Can the Government confirm the labor categories requested are mapped to a Certified Physical Therapist Assistant on the Wage Determination provided?
Answer 15 – Certified Physical Therapist Assistant equivalent wage information is provided for informational purposes only.
Question 16 - Is the Government looking for at least 5 CSCS and 1 Head/Site Manager Strength & Conditioning coaches?
Answer 16 - The government needs strength coaches at five locations concurrently. One of those locations includes the Division HQ where the Site Manager would support.
Question 17 - What’s the AT FTE count to support this contract?
Answer 17 - Based on the PWS, the contractor shall determine and propose the number of personnel required to perform the contract.
Question 18 - Is it the site CSCS lead coach/Site Manager role to manage the contract, supervise the 5 CSCS / ATs, interact with the government and NOT to be part of the daily service provided to the 5 brigades/locations?
Answer 18 - The Site Manager is expected to provide service to one of the 5 locations.
Question 19 - Is it the government’s intention to procure 5 CSCS and a head CSCS/Site Manager for a total of 6 CSCS?
Answer 19 - Based on the PWS (para 1.1, para 1.4.2, para 5.2.2), the contractor shall determine and propose the number of personnel required to perform the contract.
Question 20 - What’s the total number of FTEs required by this contract? How many CSCS and how many ATs?
Answer 20 - Based on the PWS (para 1.1, para 1.4.1, para 1.4.2, para 5.2.1, para 5.2.2), the contractor shall determine and propose the number of personnel required to perform the contract.
Question 21 - 5.2.1.5 states: Collect and analyze injury data. Does the government use any software or application for data collection and analysis?
Answer 21- The government has several systems that compile data from medical and unit entered sources, but does not use any application for injury specific data and analysis expected under this contract.
Question 22 - Is there a format for the technical response? Pages limit, margins, font size, etc.
Answer 22 – No specified format or limits.
Question 23 - How many soldiers/operators/people will each Certified Strength & Conditioning Specialists (CSCS) work with?
Answer 23 - Each strength coach will oversee the strength and conditioning programming for an entire brigade (about 4,000-5,000 Soldiers); he/she will rotate the size of specific groups they work with. A strength coach may provide support to another brigade in the event the assigned unit deploys and the rear detachment is not sufficient to support a 40-hour work week.
Question 24 - How many CSCSs have been traditionally utilized to fulfill this requirement?
Answer 24 - The requirements of this contract have changed. Past quantity is irrelevant.
Question 25 - How many ATs have been traditionally utilized to fulfill this requirement?
Answer 25 - The requirements of this contract have changed. Past quantity is irrelevant.
Question 26 - Are all positions currently filled?
Answer 26 – Yes.
Question 27 - How many hours can a CSCS expect to work in a week? Month? Year?
Answer 27 – Per the PWS (para 1.6.4), “The contractor will staff five (5) locations for an 8-hour period no earlier than 5:30AM (0530) and end no later than 6:00PM (1800) daily Monday through Friday (except federal holidays).” The standard work week is 40-hours/week. However, the expectation is that each strength coach will adapt their individual schedule to accommodate the unit’s training schedule in order to best accomplish the mission of supporting Soldier readiness and reducing injuries.
Question 28 - How many hours can a AT expect to work in a week? Month? Year?
Answer 28 – Per the PWS (para 1.6.4), “The contractor will staff five (5) locations for an 8-hour period no earlier than 5:30AM (0530) and end no later than 6:00PM (1800) daily Monday through Friday (except federal holidays).” The standard work week is 40-hours/week. However, the Athletic Trainer may need to adjust their normal schedule to accommodate special events in order to best accomplish the mission of supporting Soldier readiness and reducing injuries.
Question 29 - We understand that this contract has a high turnover rate. Can you provide the fill rate for the CSCSs and the ATs?
Answer 29 – The government does not have this information.
Question 30 - We currently have a CSCS on site working with other units and it is our understanding that this position sees tens of thousands of people to be trained however the CSCS is unable to monitor progress of the training programs set forth by the CSCS because the soldier does not come back on a daily or weekly schedule. Is this true? How often will the CSCS see a particular person/soldier to monitor progress of the training program?
Answer 30 – Per the PWS (para 5.2.3),Each CSCS will work with the Brigade Physical Therapists, Master Fitness Trainers, and Unit Fitness NCOs to oversee the training and progress of all Soldiers assigned to a brigade. It is up to the CSCS to determine how frequently he/she will/can follow up with the individual unit and Soldiers.
Question 31 - Please define Materials & other items? Does the Gov’t expect the Contractor to provide tape, bags for ice, bracing materials, stimulation equipment, ice machines, heating pads, tables to work on, dumbells, weights, etc etc etc for deliverables?
Answer 31 - The government will not furnish equipment or supplies to perform duties under this contract. However, the Athletic Trainers will be working with a Physical Therapist when conducting clinical work and the supplies necessary to provide care will be provided by the government. The contractor will have access to existing facilities and equipment.
Question 32 - What is the current system of record for Data being used? Will the system transfer to the next contract and if so who is responsible for it?
Answer 32 - There is no current system of data being used. All population level information is pulled from existing systems, but this is not specific enough to provide the granularity of information necessary to demonstrate measures of performance and measures of effectiveness.
Question 33 – Is the government seeking a S&C platform to create the programming that is mobile and able to follow the soldiers ?
Answer 33 – Per the The government is not specifically seeking the development of a program or application for individual Soldier use. The intent is to address musculoskeletal injury risk, non-deployability, and human performance optimization in whatever method best accomplishes that task.
Question 34 - Please Explain the Site Mgt position from a Deliverable perspective? The CLIN structure only has billing for Two services. Does the Unit want an on site Mgr for 40 Hours per week? Does the Gov’t want a second part time Program Mgr? Where is the CLIN structure?
Answer 34 – Per the PWS (para 1.1, para 1.6.4)The government shall not exercise any supervision or control over the contract service providers providing the services herein.” The Site Manager (or an alternate site manager) will be available for the 40-hour work week.
Question 35 - With 5 Locations Does the Govt want 5 S&C resources and 5 AT resources for Each location?
Answer 35 – Per PWS para 1.1, “…provide Certified Strength and Conditioning Specialist (CSCS) support services to five brigades/locations concurrently and Athletic Training (AT) support services to brigades/locations non-currently.” The number of personnel at each location is not specified.
Question 36 - – How will the continuity and maintenance of deliverables be managed due to an absence with regard to staffing on short notice for sick time and Vacation? There is a security risk to staff short notice and could present more cost to the Govt?
Answer 36 – It is the contractor’s responsibility to staff for unscheduled and scheduled absences.
Question 37 - Who is responsible for the Infection control program?
Answer 37 – The Directorate of Family and Morale, Welfare, and Recreation (DFMWR) is responsible for the oversight and management of the fitness facilities. Unit leadership are responsible for unit fitness facilities.
Question 38 - If a computer non furnished by the Govt is used what is the process and who is responsible for the files?
Answer 38 – Per the PWS (para 3.1, para 3.2),the contractor will have access to a government computer for the purpose of data management and official business. The contractor will be responsible for information and files on a non-government furnished device.
Question 39 – Ref. PWS para 4.1, please define all supplies, equipment?
Answer 39 - Anything the contractor would deem necessary to perform work under this contract, unless it is expressly stated that specific resources will be provided by the government.
Question 40 – Ref. PWS para 5.2.1.5, what Data is collected, how is it collected, where is it housed, how is it re produced?
Answer 40 - No granular injury data is currently being collected. Length and type of physical limited duty profile and medical readiness category (deployability) is currently accessible.
Question 41 – Ref. PWS para 5.2.1.6, where do supplies come from?
Answer 41 - The government will provide supplies for this program.
Question 42 – Ref. PWS para 5.2.1.7, how accessible is ALTHA?
Answer 42 - The contractor will have access to a medical network computer in the Division Surgeon section with AHLTA capabilities.
Question 43 – PWS para 5.2.2.1, The CLIN Structure only spoke of two Deliverables for Services. What is the Goverments intent for this postion? Is it to designate from within or have an outside Mgr also on site as a program Manager?
Answer 43 - The intent is to designate a primary and alternate from within.
Question 44 - When will the answers be posted on FBO given the 28Feb submission deadline?
Answer 44 – As soon as all answers are ready to post.
Question 45 - Are multiple bids for pricing accepted?
Answer 45 – No
Question 46 - Who has the current contract and what is its value?
Answer 46 – See answer # 14.
Question 47 - Is the current contractor hands on?
Answer 47 – Yes
Question 48 - The Govt requires the contractor to comply with all local state and federal tax & Workers Comp laws?
Answer 48 – Yes
Question 49 - - Is the data Platform currently in use HIPPA compliant? Does the Govt want to use a platform brought in as a data tool thru this contract and if so should that cost be spread out on both
CLINS?
Answer 49 - No robust injury data platform currently exists. The contractor would need to provide a system for tracking and monitoring data; any data collected needs to be compliant with HIPAA. . Cost should be captured across priced CLINs at the offerors discretion.
Question 50 - Section 4.1.2 states: All computers must meet government configuration requirements.
All computers will receive a new image to meet local network access requirements. The COR will provide configuration requirements once the contract is awarded. Could the government provide the computers configurations’ requirements?
Answer 50 - Yes, the government can provide this upon award of the contract.
Question 51 - How many soldiers/operators/people will the Athletic Trainers (ATs) work with?
Answer 51 – The Athletic Trainer(s) will support the division injury prevention, data collection, and education requirements. The Athletic Trainer(s) will have minimal interaction with soldiers/operators/people. The serve as an overall resource to the division and the site manager.
Question 52 - How many billable hours should we use for each person? 1920?
Answer 52 – Per the PWS (para 1.6.4), “The contractor will staff five (5) locations for an 8-hour period no earlier than 5:30AM (0530) and end no later than 6:00PM (1800) daily Monday through Friday (except federal holidays).” The standard work week is 40-hours/week.
Question 53 - 0 The Wage Determination No 2015-5417 applicable for the 4ID HPOP includes Executive Order (EO) 13658 effective January 1, 2018. Does the EO applicable to the resultant 4ID HPOP contract including the new Paid Sick Leave requirement. The Health & Welfare section of the Wage Determination references another (EO)13706 establishing Paid Sick Leave. Is the 4ID HPOP contract covered by the new EO 13706 and applicable Paid Sick Leave? Please clarify.
Answer 53 – Both referenced executive orders and paid sick leave are applicable to this solicitation. FAR clause 52.222-62, Paid Sick Leave Under Executive Order 13706, has been added to the solicitation.
Question 54 – Ref PWS Para 1.6.13, it is non-compliant and conflicts with the data rights provisions of the DFARS. What rights does the government intend to take in commercial computer software submitted for government use that was developed exclusively at private expense prior to contract execution?
Answer 54 - We are open to discuss this issue further. However, this particular clause only refers to documents, material, software, etc., produced or created under this contract.
Question 55 - Ref PWS Para 1.6.13, what is the Government’s position on signing end user license agreements regarding the RFP’s software requirements that restrict the Government’s rights pursuant to a software owner’s ownership rights and the applicable DFARS clauses?
Answer 55 – We are open to discuss this issue further. However, this particular clause only refers to documents, material, software, etc., produced or created under this contract.
Question 56 - Is there a URL you can direct me towards or document you could send me that will specify all necessary requirements we will need to cover when we submit our proposal?
Answer 56 – All proposal requirements are identified in the PWS and the solicitation.
File details come from the government source that posted it.