Solicitation_Amendment_0001 _W91151-16-B-0025 _25_Aug_16.pdf

PDF 38 KB Posted

Attached to
Repair or Replace Culverts
Solicitation number
W91151-16-B-0025
Issued by

About this file

Solicitation Amendment 0001 W91151-16-B-0025 25 Aug 16

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

0010867621 AD002363P

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

30-105-04EXCEPTION TO SF 30

APPROVED BY OIRM 11-84

STANDARD FORM 30 (Rev. 10-83) Prescribed by GSA

FAR (48 CFR) 53.243

This amendment is issued to:

1. Provide the Government's response to questions received from industry.

2. Update Technical Exhibit B - Draw ings w ith Revised Draw ings in response to questions received from Industry.

3. Add Technical Exhibit C in response to questions received from Industry.

4. Extend the bid opening time from 7 September 2016, 10:00 AM CDT to 7 September 2016, 2:00PM CDT.

4. All other terms and conditions remain unchanged.

1. CONTRACT ID CODE PAGE OF PAGES

J 1 6

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)

16C. DATE SIGNED

BY 25-Aug-2016

16B. UNITED STATES OF AMERICA15C. DATE SIGNED15B. CONTRACTOR/OFFEROR

(Signature of Contracting Officer)(Signature of person authorized to sign)

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., Street, County, State and Zip Code) X W91151-16-B-0025

X 9B. DATED (SEE ITEM 11)

05-Aug-2016

10B. DATED (SEE ITEM 13)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

X The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offer X is extended, is not extended.

Offer must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended by one of the following methods:

(a) By completing Items 8 and 15, and returning copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;

or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN

REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE

CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(B).

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority)

E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to the issuing office.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

10A. MOD. OF CONTRACT/ORDER NO.

2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO.(If applicable)

6. ISSUED BY

3. EFFECTIVE DATE

25-Aug-2016

CODE

MISSION AND INSTALLATION CONTRACTING

MISSION CONTRACTING OFFICE (MCO)

BUILDING 1001, ROOM W103

1001 761ST TANK BATTALION AVE

FORT HOOD TX 76544-5025

W91151 7. ADMINISTERED BY (If other than item 6)

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.

CODE

See Item 6

FACILITY CODECODE

EMAIL:TEL:

W91151-16-B-0025

SECTION SF 30 BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

SUMMARY OF CHANGES

SECTION SF 30 - BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

The following have been added by full text:

RESPONSE TO RFI QUESTIONS

W91151-16-B-0025 RFI Response

1. Page G-102 General note #23 states ft. hood will approve the seed mix for revegetation. The 3 locations where work is to be performed are in the training areas and the existing vegetation is nothing more than common weeds in rock and cliché. Is the contractor expected to plant grass and water until established? The weeds will grow back in time.

Answer: See section 32 92 19 of the DPW Specifications for designated rural area seeding. See section 31 32 11 for landscape establishment.

2. Sheet C-101 Note 4 Can you provide more detail on what is required on temporary fencing?

Answer: See note 6 in general notes on sheet C-101.

3. Is orange construction fence acceptable for temporary fencing?

Answer: Temporary fence shall be 6’ chainlink. See note 6 in general notes on sheet C-101.

4. Sheet C-102 The pipe manufactures do not produce a 8’ x 2’ precast box section. Would a 8’ x 3’ precast box section be acceptable?

Answer: The box section must be J&G 8’x2’or equivalent . See details on sheet C-505.

5. Sheet C-102 The pipe manufacturer can precast a 8’ x 2’ section and then install a precast top on the section.

Would this be acceptable?

Answer: This is acceptable. The precast box section must follow section details on sheet C-505.

6. Sheet C-102 Can you provide a box culvert detail with wall thickness and reinforcing steel spacing/layout?

Answer: See details on sheet C-505.

7. Sheet C-102 Key Note 9 What material is the rock riprap to be grouted with?

Answer: See revised sheet C-504 and technical exhibit C.

8. Sheet C-102 Key Note 5 What material is the rock riprap to be grouted with?

Answer: See revise sheet C-504 and technical exhibit C.

9. Sheet C-102 When re-installing the fence, can we adjust the spacing of the post to be place on each side of the box or if a post falls on top of the box will it need to be attached to the box culvert?

Answer: Place the posts on either side of the box culvert and maintain a maximum spacing of 10’ between posts. Do not attach post to box culvert.

10. Sheet C-104 Key Note 2 What material is the rock riprap to be grouted with?

Answer: See revised sheet C-504 and technical exhibit C.

11. Sheet C-104 Can the road be closed and traffic diverted to the tank trail?

Answer: Road can be closed and tank trail can be used to divert traffic. See section 01 35 13 of DPW specifications for Traffic Control Plan requirements.

12. Sheet C-104 There was a fiber cable marker on the north side of Turkey Run? Can you provide a drawing with known lines?

Answer: A 12 strand fiber optic cable (FOC) runs along the north side of Turkey Run Road near the culvert. The exact location and depth of the FOC will be determined through a digging inspection (dig permit). Assume that the FOC lies above the culvert and that the FOC will need to be protected during construction.

13. Sheet C-104 Will an engineered trench safety plan be required?

Answer: See part section 3.5 of section 31 00 00 of DPW specifications.

14. Sheet C-105 Key Note 1 Says to seed graded area with Bermuda seeding and to refer to section on aggregate base. Is the area to be graded with base and then seeded, graded with base with topsoil on top and then seeded?

Answer: Grade the area with crushed aggregate base course, then apply 4” of top soil, then seed with designated rural area seeding per section 32 92 19 of DPW specifications. See revised key note 1 on sheet C-105.

15. Sheet C-105 Key Note 5 What material is the rock riprap to be grouted with?

Answer: See revised sheet C-504 and technical exhibit C.

16. There seems not to be enough time in the period of performance. After dig permits and traffic control plan there will be 60 days to complete the work. Will this be adjusted?

Answer: Period of performance will not be adjusted.

17. Is a storm water pollution plan required?

Answer: A SWPPP is only required if 1 acre or more of land is disturbed. Because the proposed construction is disturbing less than 1 acre, no SWPPP is required. If construction activities (i.e. mobilization to construction area) result in the additional disturbance that equal to 1 acre or more, a SWPPP will be required.

18. Is there any seeding or sod required to re-establish disturbed areas beyond what is noted in Key Note 1 on sheet C-105.

Answer: See revised keynote 1 on sheet C-105.

19. Spec section 01 32 01.00 10, para 3.6.1 discusses periodic schedule update meetings, it states: “…the contractor’s Project Manager and scheduler must attend….” Is a separate Project Scheduler required for this project?

Answer: The government does not dictate who the scheduler is. This could be a dual role with anyone except the QCM or a separate person.

20. Spec section 01 33 00, part 1 states: “The attached submittal register contains the required items the Contractor shall submit for Government approval”. The specification is 3201 pages and the submittal register is 147 pages.

Both include contain many items that do not pertain to the scope of this project. Is the government going to provide a submittal register and specifications tailored to this project in a separate attachment as stated in paragraph 1.7?

Answer: Specification 01 33 00, section 1.7 Submittal Register states, “Maintain and manage the submittal register, as the work progresses. Contractor is responsible for ensure all material and products used on the job site are identified and submitted to the government.” Also it states, “The original list provided by the government may not be all inclusive and additional submittals may be required.” The contractor is responsible for editing and providing the submittal register for review and approval to the government.

21. Spec section 01 33 00, para 1.10 states: “For any rejection of a submittal the QCM has 1 days to resubmit unless directed otherwise from the KO.” One day is not enough time to change, rebuild and resubmit any submittal. Is this an error in the specifications?

Answer: This is not an error. The contactor has 1 day to resubmit or request additional time from the KO.

22. The Spec’s and Submittal Register call for a SWPPP. Is a SWPPP required for this project?

Answer: A SWPPP is only required if 1 acre or more land is disturbed. Because the proposed construction is disturbing less than 1 acre, no SWPPP is required. If construction activities (i.e. mobilization to construction area) result in the additional disturbance of land that equal to 1 acre or more, a SWPPP will be required.

23. Spec section 01 35 13, para 1.5.4, Traffic Control Plan states; “The contractor shall submit for and obtain approval on Traffic Control Plan. Traffic Control plans shall be developed by a roadway design engineer or traffic engineer”.. Is a traffic control plan required for this project?

Answer: A traffic control plan is required.

24. Can traffic be diverted to the tank trails?

Answer: Traffic can be diverted to tank trails.

25. Spec section 01 45 01.00 20, para 3.1 3-Key Personal. Is a Full time Project Manager, Full time Superintendent and Full time Quality Control Manager required?

Answer: A dedicated superintendent is required to be on site at all times construction or any work is being performed on site. Project Manager and QCM is to be adequate.

26. Is a separate Superintendent required for each area?

Answer: Under one contract a superintendent may be permitted to manage multiple job sites within 15 minutes from each other.

27. Spec section 01 57 20.00 10, para 1.4 states: “-----Appointment of an Environmental Manager and the necessity of an Environmental Protection Plan shall be determined by the DPW Environmental Division.” Does this project require an Environmental Manger and Environmental Protection Plan?

Answer: Environmental Manager can be a dual role except with QCM. No plan is required

28. Spec section 31 00 00, para 3.5.2 states: “hire a professional geotechnical engineer to provide inspection of excavations -------“. Is a Geotechnical Engineer required for this project?

Answer: The proposed work requires shoring and a trench safety plan that is required to be submitted by a geotechnical engineer. The geotechnical engineer is required for inspection of excavations.

29. Scope of work requires removal of trees. The scope does NOT show replacing any trees. Are we required to replace any trees for this project?

Answer: No trees are required to be replaced.

30. Drawing sheet C-104 shows references to key note 7. The drawings do not show a key note 7. Please clarify Answer: See revised sheet C-104.

31. Is the trenching plan required to be prepared by a Competent Person (CP) or a Registered Professional Engineer

(RPE)?

Answer: A registered professional engineer is required to submit trenching plans per section 31 00 00.3.5.1 of the DPW specifications.

32. Sheet C-101 Note 4 Can you provide more detail on what is required on temporary fencing?

Answer: See response to question #2.

33. Is orange construction fence acceptable for temporary fencing?

Answer: See response to question #3.

34. Sheet C-102The pipe manufactures do not produce a 8’ x 2’ precast box section. Would a 8’ x 3’ precast box section be acceptable?

Answer: See response to question #4.

35. Sheet C-102 The pipe manufacturer can precast a 8’ x 2’ section and then install a precast top on the section.

Would this be acceptable?

Answer: See response to question #5.

36. Sheet C-102 Can you provide a box culvert detail with wall thickness and reinforcing steel spacing/layout?

Answer: See response to question #6.

37. Sheet C-102 Key Note 9 What material is the rock riprap to be grouted with?

Answer: See response to question #7.

38. Sheet C-102 Key Note 5 What material is the rock riprap to be grouted with?

Answer: See response to question #8.

39. Sheet C-102 When re-installing the fence, can we adjust the spacing of the post to be place on each side of the box or if a post falls on top of the box will it need to be attached to the box culvert?

Answer: See response to question #9.

40. Sheet C-104 Key Note 2 What material is the rock riprap to be grouted with?

Answer: See response to question #10.

41. Sheet C-104 Can the road be closed and traffic diverted to the tank trail?

Answer: See response to question #11.

42. Sheet C-104 There was a fiber cable marker on the north side of Turkey Run? Can you provide a drawing with known lines?

Answer: See response to question #12.

43. Sheet C-104 Will an engineered trench safety plan be required?

Answer: See response to question #13.

44. Sheet C-105 Key Note 1 Says to seed graded area with Bermuda seeding and to refer to section on aggregate base. Is the area to be graded with base and then seeded, graded with base with topsoil on top and then seeded?

Answer: See response to question #14.

45. Sheet C-105 Key Note 5 What material is the rock riprap to be grouted with?

Answer: See response to question #15.

46. There seems not to be enough time in the period of performance. After dig permits and traffic control plan there will be 60 days to complete the work. Will this be adjusted?

Answer: See response to question #16.

47. Is a storm water pollution plan required?

Answer: See response to question #17.

48. Is there any seeding or sod required to re-establish disturbed areas beyond what is noted in Key Note 1 on sheet C-105 Answer: See response to question #18.

SECTION 00010 - SOLICITATION CONTRACT FORM

The required response date/time has changed from 07-Sep-2016 10:00 AM to 07-Sep-2016 02:00 PM.

TABLE OF CONTENTS

The Table of Contents has changed from:

Exhibit/Attachment Table of Contents

DOCUMENT TYPE DESCRIPTION PAGES DATE

Exhibit 1 Technical Exhibit A -

Specifications

3313 11-JAN-2016

Exhibit 2 Technical Exhibit B - Drawings

13 30-JUN-2016

Attachment 3 Attachment 1 - Appendix A

111 11-JAN-2016

to:

Exhibit/Attachment Table of Contents

DOCUMENT TYPE DESCRIPTION PAGES DATE

Exhibit 1 Technical Exhibit A -

Specifications

3313 11-JAN-2016

Exhibit 4 Technical Exhibit C - Flexible Base Material

5 24-AUG-2016

Exhibit 5 Technical Exhibit B - Revised Drawings

14 24-AUG-2016

Attachment 3 Attachment 1 - Appendix A

111 11-JAN-2016

(End of Summary of Changes)

File details come from the government source that posted it. Updated .