Attachment 5 - Questions and Answers.pdf

PDF 389 KB Posted

Attached to
Healthcare Environmental Cleaning at Guthrie Army Health Clinic, Fort Drum, New York
Solicitation number
W81K04-22-R-0010
Issued by

View the file

Other files

Show all 11

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

ATTACHMENT 5

QUESTION AND ANSWER TEMPLATE

Offerors who determine that the technical requirements of this RFP require clarifications in order to permit submittal of a responsive proposal shall submit all questions in writing to the maximum extent possible within 14 calendar days prior to the proposal submission date (Block 8, SF 1449). Submit the questions via email to the Contract

Specialist, Mr. Joe Watson at joe.e.watson2.civ@mail.mil and the Contracting Officer, Quinella M. Purks at quinella.m.purks.civ@mail.mil. The Government will issue the RFP Questions and answers on https://sam.gov and amend the RFP as necessary to clarify RFP requirements.

Page and Paragraph Offeror’s Questions Governments Response

Question (1): p. 91, para. 3.5.1, 3.5.2.7

p. 90, para. 4.1.2

p. 133, para. 8.

Dispenser

Main Topic: Supplies Dispensers

Question: Can the government provide photos of the dispenser types in use at GACH (Toilet Paper, Paper

Towel, Toilet Seat Cover, Soap, and Sanitizer)?

There are no photos to provide. The dispensers description are:

-Purell TFX touch free foam dispenser 1200mL

-GOJO LTX-12 touch free foam hand soap 1200mL

-Standard dispensers for toilet paper, seat covers and multifold paper towels.

Question (2): Pg. 85

Lock-In Area

Pg. 94, para. 4.3.10

Vacuum Cleaners

Pg. 177 Attachment 6, Contract Information

Pg. 184 paragraph

D.2.b.(6)(c)(1)

Pg. 185 D.2.c.(3)(b)

Exhibit D

Main Topic – Type I Services

Description/Concern: Type I and operating and

L&D units are not included in the RFP and are not listed in Exhibit D;

There are multiple requests for Type I services, procedures samples, and capabilities throughout the

RFP:

Page 85 of the RFP says, “Lock-In areas are generally limited to operating rooms and labor/delivery areas

(Type I Service Areas)”

Paragraph 4.3.10 says, “Vacuum filters used in Type I

Service Areas shall be cleaned daily”

Attachment 6: Reference Customer Information Sheet asks whether contractors have Type I experience

Page 184 requests a sample healthcare procedures manual including a sampling of Type I areas.

And Page 185 asks for “1) Type 1 (Surgery Areas)” in the Reference Customer Information Sheet.”

Question: Could the Government please clarify whether Type I Services are required for this opportunity?

1449 has been corrected to remove

Type I Services. See Amendment

0001.

Question (3): Pg. 185

D.2.c.(3)(b)

Main Topic – Type I Services

Sub-Topic – Sample Procedures Manual

Description/Concern: The RFP states: “…include a sampling of three specific task procedures of the offeror’s choosing for Types I, II, IV, and VI only…”

Type I services are not included in the contract.

Question: What additional information is required in the manual sample (if there are no Type I areas)?

1449 has been corrected to remove

Type I Services. See Amendment

0001.

Question (4): Pg. 95 paragraph 5.5.1.2

Pg. 96 paragraph 5.6.1

& 5.6.1.1

Pg. 185 D.2.c.(3)(b)

Exhibit D

Main Topic – Type II Services

Description/Concern: The RFP repeatedly mentions nurseries, intensive care units, and emergency rooms;

however, Exhibit D only lists two “Isolation Holding” rooms as Type II Service Areas at GAHC.

Question: Could the Government please clarify whether there are additional Type II Service Areas beyond two isolation rooms?

There are no additional Type II

Service Areas.

Question (5): Pg 133

Exterior Glass

Main Topic – Exterior Glass Cleaning

Description/Concern: Exterior Glass has 3 headings to include; Building, Quantity, and Location. The location sometimes provides a description at times.

There are several cases where the location is listed simply as “1st floor,” and others where mor information is given. i.e. 10205 is listed 3 times with a locations of 1st floor, Wall Windows, and Store Front.

Question: Will the Government clarify the type of exterior glass for each building?

No, there is no other description that is available.

Question (6): Pg 133

Exterior Glass

Will the government provide total SF of exterior windows to be cleaned?

No, this information is not available or tracked.

Question (7): Pg 103

Para. 5.14.1

Main Topic – Linen Transport

Description/Concern: PWS states: “The contractor shall collect soiled linen from areas as indicated by the schedule in Exhibit G and transport to a designated area.”

Question: Do all facilities have docks for loading/unloading of linen carts?

No, the only building with a loading dock is 11050.

Question (8): Pg. 164 of Solicitation

Attachment 4

Main Topic – Full Time Equivalent

Sub-Topic – Non-SCLS

Description/Concern: Attachment 4 indicates the

USG directed FTE for Non-SCLS 1,920 Productive

Hours for all periods. The base ordering period is 11

Months and the remaining periods are 12 Months.

Question: Would the USG confirm the Attachment 4

Non-SCLS FTE calculation for base period.

Attachment 4, Non-CLS productive hours changed from 1920 to 1760 for the base period. See Amendment

0001.

Question (9): Pg. 75 of Main Topic – Holidays

Solicitation

Para. 1.8 Holidays

CBA Provided

Agreement

Sub-Topic – Conflict - Solicitation vs CBA

Description/Concern: The Solicitation list 11

Holidays, however the provided CBA and Addendum includes 10 Holidays.

The extra Holiday listed within the Solicitation will impact the “All-in” hourly labor rate, productive hours and FTE Calculation.

Question:

a) Does the USG directed FTE hours include 10 or 11

Holidays?

b) Does the USG directed FTE hours include

Juneteenth as a productive (Working) or Non-

Productive (Non-working) day?

c) Is the CBA going to be updated to reflect “Legal

Federal Holidays”?

a) It includes 11 holidays.

b) Non-productive (Non-working) day.

c) As the CBA is revised it will either be provided via an amendment if before award or by the Administrative Contracting

Officer after award.

Question (10):

Attachment 4

Type IV Service

Main Topic – Facilities

Sub-Topic – Incorrect facilities

Description/Concern:

1) The following building are listed under TYPE IV

Services but have no allocation within Attachment D:

Bldg. 26, Bldg. 10519

2) Building 10590 has type 4 required areas, however not included within attachment 4, Type IV Service.

Question: Will the USG allow the bidders to change/Add/Delete building numbers as required for each type?

Bldg 26 and Bldg 10519 from Type

IV services on Attachment 4, and add Bldg 10590 to Type IV services. See Amendment 0001.

Question (11): Pg. 46-

47 of Solicitation

Pg. 164-174 of

Solicitation, Attachment 4

CBA Agreement

Main Topic – Full Time Equivalent Calculation

Sub-Topic – Sick Leave

Description/Concern: The USG has directed the bidders to calculate Productive Hours based on 1,672

Hours for base year, 1,829 for year 2 and 1,821 for years 3-5.

The CBA provides for one (1) hour for every 30 hours worked, 56 hrs max carryover. Per the CBA, the accrual year is a 12-month period beginning on

January 1.

Executive Order (EO) 13706 – Contractor must provide with one (1) of paid sick leave for every thirty

(30) hours worked up to 56 hours of paid sick leave per year from ate of hire.

Employee Sick leave days will require coverage at duty station(s).

Question(s):

a). Within the USG calculation of a Full Time

Equivalent, what was the average annual sick time per employee?

b). With a “carry-over clause”, how many sick hours should the bidders assume to be carried over from the current incumbent contractor?

c). With accrual year starting annually on January 1, can the USG provide the average remaining sick time for the period of award 1 Sept. 2022 thru 31 Dec.

2022?

d). Utilizing the CBA, calculating the accumulated sick hours for SCLS employees from 01-Jan-2022 thru Base Period Start 01-Sept-2022, a typical full time 40-hour week employee will have accrued 46.4

Sick Hours. Without knowing employee hire date(s), it is impossible to calculate the remaining sick hours to be included for the period 01-Sept-2022 thru 31-

December-2022. How many Sick hours did the USG assume in the FTE Calculation within the base period for the following CBA Sick leave periods:

01-Sept 2022 thru 31-December-2022?

01-Jan 2023 thru 31-July 2023?

a.) The Government utilized the

CBA to come up with the average annual sick time per employee.

b.) This information would be provided by the incumbent to the eventual awardee during Phase-in.

c.) This information would be provided by the incumbent to the eventual awardee during Phase-in.

d.) The Government did not use particular dates in coming up with the average sick time. As stated in

Answer A.) The Government utilized the CBA to come up with the average annual sick time per employee.

Question (12): Pg. 164 of Solicitation, Attachment 4

CBA Agreement

Main Topic – Full Time Equivalent Calculation

Sub-Topic – Funeral Leave

Description/Concern: The USG has directed the bidders to calculate Productive Hours based on 1,672

Hours for base year, 1,829 for year 2 and 1,821 for years 3 thru 5.

The CBA provides for up to three (3) days for immediate family (to include domestic partner, Mother & father in law); 1 additional day when traveling more than 8 hours.

These days will require coverage at duty stations.

Question(s):

a). Within the USG calculation of a Full Time

Equivalent, what was the average annual bereavement time per employee?

a.) The Government utilized the

CBA to come up with the average annual bereavement time per employee.

Question (13):

Solicitation - All

Main Topic – Lowest-price, technically acceptable source selection

Sub-Topic – Employee Taxes Paid Under Current

Contract

Description/Concern: Under the current contract the incumbent will have paid for and met the maximum premium cost State Unemployment Insurance (SUI) and Federal Unemployment Tax (FUI) for FY 2022.

The SUI is based on employees’ first $11,800 of payroll and FUI is based on employees’ first $7,000 of payroll.

Question: As this is a Lowest-Price Source selection, will the USG consider having the bidders provide these costs on a “Non-cost evaluated clin?

No, this is a Firm-Fixed-Priced contract. All indirect costs should be included in your price.

Question (14): Pg 25 of

Solicitation

Attachment 3 Pricing

Main Topic –

Attachment 3 Pricing Versus Exhibit C & D

Sub-Topic –

A) Verification of 10% Ladder Adjustment/Range

B) Mid-Point of mid-range /expected award range

Description/Concern:

A) The Mid-Point Range calculates to 9.75%. All other higher and lower ladder ranges calculate to 10%.

Please see Table below.

B) The calculated Mid-Point of the Mid-Range does not align with Exhibit C, Exhibit D or the actual

Building Square footage shown on each Clin Bid

Sheet.

Please see Table below.

Question:

A) Although this appears to be in conformance to the solicitation statement – Will the USG confirm the mid-range is a variation of 9.74% versus all other ranges of 10%?

B) Could the USG clarify the mid-point of Mid-Range versus the Exhibit C&D square footage variance?

The government utilized our own formula to come up with the step-ladder ranges. The square feet for each building is within the mid-range. Exhibit C is a summary of the square feet for each building and

Exhibit D is a detailed summary of each building and room.

Question (15): Exhibit

J – Collective

Bargaining Agreement

We have noticed a few different locations that referenced the Collective Bargaining Agreement as a reference. To what extend has it been included in the solicitation? Please indicate the proper manpower pricing requirements for this project; Davis Bacon, Collective Bargaining Agreement, Other.

Exhibit J is included as a part of this solicitation and is to be used by

Offerors in determining wages, vacation time, holidays, sick time, etc., for their employees.

Question (16): Page

184; b.(6)(c)(1)

Supplement C-1, Sample Healthcare

Environmental

Cleaning Procedures

Manual

The requirement for this section states “For regularly scheduled services in patient and non-patient care areas, the healthcare environmental cleaning procedures manual shall illustrate the proposed method of cleaning to include a sampling of three specific task procedures of the offeror’s choosing for Types I, II, IV, and VI only. Please clarify why the Government requires samples for Type I Service since there is no requirement for Type I cleaning found in

Section 5? Type I is shown as “RESERVED”.

Question (17): Page

23,CLIN 0027

The POP states, "01 Sep 2021 - 31 Jul 2027," this appears to be incorrect?

1449 has been corrected to update

POP. See Amendment 0001.

Question (18): Page

34, FAR Clause

52.216-19

In Paragraph (b)(2), the solicitation states, "Any order for a combination in items in excess of

$15,200,000.00;" however, the according, "Description of Services,' Page 25, Paragraph 3, the maximum value of all orders will not exceed

$13,800,000.00. Would the government please confirm the not to exceed amount?

1449 has been corrected to revise the amount in FAR Clause 52.216-

19 from $15,200,000.00 to

$13,800,000.00. See Amendment

0001.

Question (19): Page

74, Paragraph PWS

1.4

In PWS 1.4, the solicitation states, "The estimated SF quantity for GAHC and auxiliary facilities is 310,581 SF." However, Attachment

4, Staffing Charts, Pages 164 - 176, the gross square feet is "284,484." Would the government please confirm the SF quantities for the PWS and

Staffing Charts?

1449 has been corrected to adjust the square footage. See Amendment

0001.

Question (20): Page

77, Paragraph PWS

1.10.3

In PWS 1.10.3, the solicitation states, "The contractor shall utilize only female CSPs in the

Women's Health Center and Mother-Baby Units to include patient rooms…" In reviewing Exhibit

D, it does not appear there are either "Mother-

Baby Units" or patient rooms applicable to this solicitation, is that not correct?

There are no Mother-Baby Units or patient rooms.

Question (21): Page

93, Paragraph PWS

4.3.3

In PWS 4.3.3, the solicitation states, "The contractor shall dedicate carts, cleaning tools, vacuums and floor machines to the surgical area/OR." However, the solicitation does not include Type I Services (e.g., Surgical/Operating

Room, Sterile Processing Department, Labor and

Delivery). This solicitation does include Type II services for isolation rooms only. Is the government requesting the contractor to provide sole use equipment in isolation rooms under

Type II? If so, will the government revise PWS

4.3.3 to indicate isolation rooms?

No, there is no need for sole use equipment.

Question (22): Page

94, Paragraph PWS

4.3.15

In PWS 4.3.15, the solicitation states, "The contractor shall furnish refuse and recycle collection transport carts for the collection and transporting of refuse waste and recycle material." However, on Page 124, Government

Provided Incidental Property, the solicitation states, "Transport Carts" for "Recycle" for Bldg

11050. Would the government confirm if transport carts are provided?

There are two Recycling Transport carts provided for use in building

11050 only.

Question (23): Page

98, Paragraph PWS

5.10.4 - 5.10.4.1

In PWS 4.10.4, the solicitation states, "The contractor shall clean on- call rooms to include pick-up/changing bed linen…" In reviewing

Exhibit D, it does not appear there are any "on-call rooms" for this requirement, is that not correct? Is 5.10.4 - 5.10.4.1 applicable to this requirement?

There are no "on-call rooms" for this requirement. 1449 has been corrected to remove the language in

5.10.4 and 5.10.4.1. See

Amendment 0001.

Question (24): Page

106, Paragraph PWS

6.2.4

PWS 6.2.4 references "OTSG/MEDCOM Policy

Memo 16-033 Sexual Harassment/Assault

Response and Prevention Program, 29 March

2016." There is no reference to SHARP in the solicitation, is this memorandum not applicable?

reference. See Amendment 0001.

Question (25): Page

115, Paragraph PWS

8.4

In PWS 8.4, the solicitation states, "as specified in OTSG/MEDCOM Policy Memo 15-037." In reviewing Section 6, this memorandum is not referenced as a mandatory or advisory document, is it not applicable? If it is applicable, is it current?

Yes, it is applicable. Yes, it is current.

Question (26): Page

133, Attachment 1, Paragraph 6

On Page 133 of Attachment 1, the statistics are missing for "Drum Watertown Hospital." Is it not possible to provide statistics for the OB/GYN clinic at Watertown Hospital?

The statistics are provided for Drum

Watertown Hospital’s, OB/GYN

Clinic in Attachment 1.

Question (27): Page

133, Attachment 1, Paragraph 8

In Paragraph 8, "Dispenser," would the government please provide the names/brands of the dispensers?

Purell TFX touch free foam dispenser 1200mL

GOJO LTX-12 touch free foam hand soap 1200mL

Standard dispensers for toilet paper and seat covers and multifold paper towels.

Question (28): Pages

164 - 176, Attachment 4, Staffing Chart

Attachment 4, Staffing Charts, Pages 164 - 176, the gross square feet is "284,484." In PWS 1.4, the solicitation states, "The estimated SF quantity for GAHC and auxiliary facilities is 310,581 SF."

However, Would the government please confirm the SF quantities for the PWS and Staffing

Charts?

Same as question 18.

Question (29): Page

184, Paragraph

2.c.(3)(b)

In reviewing paragraph 2.c.(3)(b), the solicitation states, "…perform the following types of cleaning for a medical facility similar or larger than GAHC: 1) Type 1 (Surgery Areas)…" This solicitation does not appear to have Type 1 services identified in Exhibits C or D, is that not correct?

Question (30):

Exhibit C, Summary of Bldg SF/Type

Service/Distance

In Exhibit C, it does not appear the gross square feet identified in staffing charts matches the square foot total of 310,581 in Exhibit C, is that not correct?

Same as question 18 and 27.

File details come from the government source that posted it. Updated .