Q and A FAP Educator Services Amendment 1.pdf

PDF 145 KB Posted

Attached to
Family Advocacy Program (FAP) Educator Consultation Services
Solicitation number
W564KV24R0065
Issued by

About this file

This document contains questions and answers related to a federal contract opportunity for Family Advocacy Program (FAP) Educator Consultation Services, Solicitation Number W564KV24R0065.

The contract is a follow-on requirement, with the incumbent contract number W564KV21P0033. Any contractor registered in SAM.gov and compliant with German law can bid on the opportunity. The contract does not provide SOFA or logistical support. The work is to be performed primarily at IMCOM-Europe government offices in the Wiesbaden Military Community, with some potential for remote work. Travel to IMCOM-Europe garrisons is required, with costs to be included in the contract price. The contractor must obtain and maintain a Common Access Card (CAC) and complete training to use the government network. The government will not provide equipment for remote work. Invoices will be billed monthly. Subcontractors must also have authorization to perform services in Germany. The government provided estimated workload data in the Performance Work Statement.

View the file

Other files

File Type Posted
W564KV24R0065 FAP Educator Amendment 1.pdf PDF
W564KV24R0065 FAP Educator.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions & Answers for W564KV24R0065 Family Advocacy Program (FAP) Educator Services

Q1: Is this a follow-on requirement or a new contract? If it is a follow-on contract, could you please provide the incumbent contract number and the awarded price?

A1: This is a follow-on contract. The incumbent contract number is W564KV21P0033.

Q2: Who are authorized to bid on this opportunity? Is this applicable for vendors whose companies are registered in Germany only? Or this is also applicable to vendors outside Germany?

A2: Any contractor can bid that is registered in SAM.gov and complies with German law. See paragraph

1.24 Authorization to Perform Services in Germany, in the Performance Work Statement (PWS).

Q3: Will the government provide SOFA or Logistical support for this role?

A3: No, the government will not provide SOFA or Logistical support for this contract.

Q4: How many people are currently working under this contract?

A4: N/A; this is a non-personal services contract.

Q5: How many people are required to perform under this contract?

A5: N/A; see A4.

Q6: Please confirm if this requirement is a full-time or part-time position?

A6: N/A; see A4.

Q7: Please confirm what is the work schedule? Is it Monday thru-Friday? 0730am to 4:30pm?

A7: There is no work schedule. See PWS paragraphs 1.1 Description of Services/Introduction and 1.5.4.

Operating Hours.

Q8: In the document, the CLIN provided was 0001-4001, please confirm if this is monthly or hourly contract?

A: Invoices will be billed monthly. See Amendment W564KV24R0065-0001 changing the CLINs.

Q9: Paragraph 1.13 Contractor Travel, states:

1.13 Contractor Travel: The contractor shall be required to travel during the performance of this contract to attend meetings, conferences, and training. The FAP Educator may attend professional training if it is in the best interest of the US government, recommended by the FAPM and approved by the appropriate personnel within the Morale, Welfare and Recreation Division. The cost for travel shall be included in the contract price.

Q9A: Please confirm the location of the said meetings, conferences, and training?

A9A: IMCOM-Europe garrisons. See PWS paragraph 1.5.6 Place of Performance.

Q9B: How many days the meetings, conferences, and training will be (e.g. how many days in a year)?

A9B: See PWS Attachment 1 – Estimated Workload Data

Q10: Paragraph 15. SECURITY PROGRAM, states:

15. SECURITY PROGRAM:

i. Contractor personnel performing work under this contract must have a local background check, which includes FBI fingerprints, at the time of the proposal submission, and must maintain the level of security required for the life of the contract. The security requirements are IAW with the Department Of Defense Contract Security Classification Specification (DD Form 254), which is currently accessible at the following link:

http://www.dtic.mil/whs/directives/forms/eforms/dd0254.pdf Due to this requirement, U.S. citizens must https://usg01.safelinks.protection.office365.us/?url=http%3A%2F%2Fwww.dtic.mil%2Fwhs%2Fdirectives%2Fforms%2Feforms%2Fdd0254.pdf&data=05%7C02%7Cmaryanne.e.peck.civ%40army.mil%7C7309a81ad50e43d0356108dc6fd84113%7Cfae6d70f954b481192b60530d6f84c43%7C0%7C0%7C638508223518771910%7CUnknown%7CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C0%7C%7C%7C&sdata=zwJC7gUThi%2BfYwhCjnzmZWZEkNoex2IX1lbZpRSCvJg%3D&reserved=0 have lived in the U.S. for three (3) of the past five (5) years or if a foreign national, must have lived in Germany for at least one year, in order to complete the background checks required to obtain a Common Access Card (CAC) to allow access to a government computer and the set-up of a government e-mail address to perform the services. The Contractor will obtain and maintain a CAC card for computer usage. The Contractor is responsible to complete all training and certification requirements to use the Government Local Area Network computer within ninety (90) working days of contract award.

Q: In case the candidate already have the local background check, which includes FBI fingerprints, does he/she still needs to undergo background check process on base prior the start of work?

A10: No; if the candidate already has a CURRENT local background check, he/she will not need to undergo the background check process on base prior to the start of work.

Q11: Paragraph 1.5.6 Place of Performance, states:

1.5.6 Place of Performance: The work to be performed under this contract will primarily be performed at the government offices of the Army Community Service IMCOM-Europe located in the Wiesbaden Military Community on Clay Kaserne. Some remote work may be possible due to transition of IMCOM from Sembach to Wiesbaden.

Q: During remote work, does the government will still provide telephones, computers, etc.?

A11: No, the government will not provide telephones, computers, etc., during remote work.

Q12: Please clarify the place of performance.

A12. See A9A.

Q13: Is it permissible for a subcontractor to hold the Authorization to Perform Services in Germany, since we will use a subcontractor, or if it is mandatory for the prime contractor to possess this authorization and other certifications?

A13: See paragraph 1.24 Authorization to Perform Services in Germany, in the PWS.

Q14: If there is an incumbent, is there an incumbent contractor employee whom the awardee should consider for “right of first refusal” (i.e. Nondisplacement of Qualified Workers Under Service Contracts)?

A14: See A1.

Q15: Solicitation, pg. 6, 12: Performance Information:

Q: The place of performance here is listed as Flugplatz Erbeheim, Wiesbaden. Can the Government please confirm that the place of performance for this solicitation is in Kaiserslautern?

A15: See A9A.

Q16: Solicitation, pg. 13, b) Supplier Performance Risk System Subfactor 2: Item Risk: SPRS will be queried for Item risk reports using a material identifier for each product as described on the Performance Work Statement.

Q: What products does this subfactor refer to?

A16: As this is not a supply contract, no items will be queried.

Q17: PWS 1.23.5 TDY Training: Contractor will submit invoices for costs associated to the training and TDY. (i.e. fees, transportation, lodging and meals IAW JTFR). The FAP Educator will be expected to travel extensively throughout the European theater to perform deliverables.

Q: Is the contractor expected to travel only for TDY training or in the regular execution of contract deliverables? If regular travel is expected, can the contractor submit invoices for all costs associated with travel, or only those associated with training and TDY? Or do the costs for potential travel expenses have to be included in the current CLIN structure? If that is the case, can the Gov’t provide an estimate of how much travel is required based on past experience?

A17: PWS 1.23.5 is DoD controlled Unclassified Information (CUI). There is no paragraph titled, “TDY Training”. The contractor See PWS paragraph 1.13 Contractor Travel and PWS Attachment 1 – Estimated Workload Data.

Q18: PWS: 1.13 Contractor Travel: The contractor shall be required to travel during the performance of this contract to attend meetings, conferences, and training. The FAP Educator may attend professional training if it is in the best interest of the US government, recommended by the FAPM and approved by the appropriate personnel within the Morale, Welfare and Recreation Division. The cost for travel shall be included in the contract price.

Q18A: If costs for potential travel expenses have to be included in the current CLIN structure? If that is the case, can the Gov’t provide an estimate of how much travel is required based on past experience?

A18A: Yes, see PWS Attachment 1 – Estimated Workload Data.

Q18B: We do not find information on requirements for backfill. Will a backfill be required when the FT incumbent is on leave or absent due to other reasons? If so, after how many days is a backfill be required?

A18B: Yes, a backfill will be required. See PWS paragraph 1.1, Description of Services/Introduction.

Q19: If quoting in Euros, what is the conversation rate the Government will use?

A19: See FAR Clause 52.225-17 Evaluation of Foreign Currency Offers.

Q20: Given the recent rapid changes in the Euro/Dollar exchange rate, when and how often will the government adjust the conversion rate?

A20: DFAS will pay contracts based on the official budget rate.

Q21: Quality Control Plan.

Q21A: Does the Government want a management structure physically located in Europe?

A21A: See PWS paragraph 1.5.1 Quality Control Plan.

Q21B: Does the Government want a contractor representative that shall be available by telephone or email from 0800 hours to 1700 hours Central European Time?

A21B: See PWS paragraph 1.10.2 Contractor Point of Contact (POC).

File details come from the government source that posted it. Updated .