QuestionsAnswers_dated 28May BBY (002).pdf

PDF 622 KB Posted

Attached to
Storefront Office Furniture with Installation
Solicitation number
W50S7T21Q0006
Issued by

View the file

Other files

File Type Posted
Site Visit Sign In Sheet.pdf PDF
DESCRIPTION OF REQUIREMENT - Waukegan IL_Storefront 18May21.docx DOCX document

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Contractor Questions through 01 June 2021 Storefront Office Furniture

Solicitation # W50S7T21Q0006

1. QUESTION: Would this be a union install?

ANSWER: No.

2. QUESTION: Currently the loaner furniture has workstations consisting of 2 small drawers and one file drawer. Is that ample storage or do they need more drawers??

ANSWER: 2 small drawers and one file drawer would be sufficient for the desk. Would also like to add/have 1 or 2 small rolling file drawers that fit under the desk for additional storage.

3. QUESTION: Currently the loaner furniture has overhead storage bins. Do you want those as well??

ANSWER: 1 overhead closed shelf is desired

4. QUESTION: For the sofas, it looks like either 2 loveseats would fit, or a sofa and 2 chairs. (not 2 sofas as specified) Can the designer decide on what to quote based on what the space dictates? No side tables are needed?

ANSWER: (I would try and be as flexible as possible.)

1 sofa for sure with a combination of the other options listed above would work. The sofa side must have a coffee table. With the other options listed, loveseat would have a coffee table also, and if 2 chairs a couple of side tables.

5. QUESTION: Do you want the wardrobes incorporated into the workstation design or separate?

ANSWER: Separate. Would like to have either 24-30in wide, and 18-24in depth.

6. QUESTION: What size shelving storage are you wanting?

ANSWER: Shelving storage is no longer needed.

7. QUESTION: Does the furniture have to be on GSA?

ANSWER: No. It would be beneficial if it were, as it would make the contracting process easier for the Government, but it is not required.

8. QUESTION: If furniture is on GSA will it be rated higher?

ANSWER: No.

9. QUESTION: Does the furniture have to meet the Buy American Act and Trade

Agreement Act requirements?

ANSWER: Yes.

10. QUESTION: Do we need to match the Right and Left facing work station to the one already existing?

ANSWER: No. Please work within the requirements provided either during the site visit or a product that will working within the space provided.

11. QUESTION: Is there a Material preference?

ANSWER: Steel or Laminate will be accepted. There is no preference.

12. QUESTION: Will a wooden work station work?

ANSWER: No.

13. QUESTION: Any preference on upholstery of the seating, leather or fabric?

ANSWER: Leather.

14. QUESTION: Is their a budget we need to be aware of since the seating comes in economy to premium price range?

ANSWER: The Government cannot release the available funds. The contractor shall provide a medium grade price range of product.

15. QUESTION: Wardrobes need to be wooden or steel?

ANSWER: Steel.

16. QUESTION: Main Office Area: Are the desks in this area to be L-shaped or U-shaped? Any size requirements? Are grommets needed? If so, how many??

ANSWER: U-shaped is preferred. No wider or longer than 8ft x 8ft. A minimum of 1-2 grommets if they do not already come with the desk.

17. QUESTION: Main Office Area: Are these desks to be right-facing or left-facing?

ANSWER: 2 left facing

18. QUESTION: Main Office Area: Are desks to include overheads, tackboards, and/or task lights?

ANSWER: Yes.

19. QUESTION: Main Office Area: Are keyboard trays or center pencil drawers needed?

ANSWER: Yes. They should be included with the desk purchase

20. QUESTION: Main Office Area: What storage is needed at desks? Is (1) box/box/file and

(1) file/file pedestal sufficient storage?

ANSWER: 2 rolling box/box/file that will fit under desks, or 2 rolling file/file pedestal.

*must be rolling*

21. QUESTION: Main Office Area: What are the sizes and storage requirements for the wardrobes?

ANSWER: 24-30in width, 18-24in depth, 65-72in height

22. QUESTION: Main Office Area: What are the size requirements for the sofa?ANSWER:

roughly – 80"W, 32"D, 27.5"H

23. QUESTION: Main Office Area: Are task chairs to be mid-back or high-back?

ANSWER: Mid-Back

24. QUESTION: Private Office: Is the desk to be an L-shape or an U-shape? Any size requirements? Are grommets needed? If so, how many?

ANSWER: U-Shape. See above answers for grommets.

25. QUESTION: Private Office: Is this desk to be left-facing or right-facing?

ANSWER: Left facing (maximum 8ft x 8ft)

26. QUESTION: Private Office: Is this desk to include an overhead, tackboard or task light?

ANSWER: Yes

27. QUESTION: Private Office: Is a keyboard tray or center pencil drawer needed?

ANSWER: Yes

28. QUESTION: Private Office: What are the storage requirements for this desk? Is (1) box/box/file and (1) file/file pedestal sufficient?

ANSWER: Same as above

29. QUESTION: Private Office: What are the size and storage requirements for the wardrobe?

ANSWER: Same as above

30. QUESTION: Private Office: What is the size requirement for the sofa?

ANSWER: No sofa in private office. (Two applicant chairs will be in this office)

31. QUESTION: Private Office: Is task chair to be mid-back or high-back?

ANSWER: Mid-Back

32. QUESTION: Storage Room: Are the shelves to be enclosed, open, or wire shelving?

ANSWER: THIS ITEM IS NO LONGER NEEDED

33. QUESTION: Storage Room: Do the shelves have to meet a certain weight capacity?

ANSWER: THIS ITEM IS NO LONGER NEEDED

34. QUESTION: Storage Room: What are the size requirements for the shelves?ANSWER:

THIS ITEM IS NO LONGER NEEDED

35. QUESTION: General Questions: Is labor to be prevailing wage? Regular hours?

ANSWER: No. Labor is not prevailing wage as this is a supply with an installation.

Installation hours will be worked out with the contractor upon award. The Government will not conduct any installation outside of 0800 - 1600 (4pm).

36. QUESTION: General Questions: Does the furniture have to meet the Buy American Act and Trade Agreement Act requirements?

ANSWER: Yes.

File details come from the government source that posted it. Updated .