QUESTIONS_AND_ANSWERS_(W15QKN-17-R-1044)_FINAL_09-15-2017.pdf
PDF 20 KB Posted
- Attached to
- Custodial Services, Johnstown Pennsylvania
- Solicitation number
- W15QKN-17-R-1044
About this file
Questions and Answers
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| W15QKN-17-R-1044_0002.pdf | ||
| W15QKN-17-R-1044_0001.pdf | ||
| Floor_Plan_PA051,_PA052,_PA053_17Jul2017.pdf | ||
| W15QKN-17-R-1044_(released).pdf | ||
| SITE_VIST_INFORMATION.docx | DOCX document |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Solicitation W15QKN-17-R-1044 Custodial Services Johnstown, Pennsylvania (PA051, PA052, PA053)
QUESTIONS AND ANSWERS
Q1. Are we moving/ shifting filing cabinets when the floors are done?
A1. Yes, contractor is responsible to move furniture out of the way and then place back into position when complete. Reference Performance Work Statement (PWS) paragraph 5.7.1.
Q2. Can the computers be disconnected prior to the floors being stripped so that the desks can be moved?
A2. Soldiers/Civilians will be responsible to move all electronic equipment, i.e.
computers, monitors, keyboards etc. They are also responsible to move all personal items i.e. boots, papers, boxes etc.
Q3. If the floors can be done in halves when stripping and waxing, are we able to have more than one day in a room?
A3. In high traffic building such as building 292, floors will need to be done during non-duty hours (night shift) so as not to impact missions. Low use buildings such as building 200, yes those can be done in phases.
Q4. Are we supplying the paper products and disposables (i.e. toilet paper, paper towels, garbage bags etc)?
A4 YES contractor is to supply all products. Reference PWS paragraph 5.3.3.4.
Q5. What are the payment terms?
A5. Monthly invoices shall be submitted in accordance with FAR clause 52.232-33 and DFAR clauses 252.232-7003 and 252.232-7006
Q6. Do the ceramic floors need to be bid for being scrubbed?
A6. Ceramic floor will be done annually just as the VCT. Refer to PWS paragraph 5.7.1.1.
Q7. It was stated in the solicitation that the level of service has increased for this new requirement, what were the additions made to increase the service of the contracts scope of work?
A7. The amount of times serviced was increased to 3x per week, for two buildings
Q8. Will any historical data from the current contract holder be available to the new awardee?
A8. The contract number W911S1-12-C-0061 was awarded to Hancock Government Contractors for $227,822.47 for a 12 month base year plus 4 - 12 month option years.
Q9. Are there any “key specifics” that need to be covered in the requested technical summary?
A9. Please refer to paragraph 10 in the Instructions to Offerors within the solicitation which reads, “A technical approach which states how you will meet the requirements of the PWS, to include availability of labor mix (labor classification/number of hours) and equipment to perform this effort. Technical approach shall be no longer than 10 pages”.
Q10. As has been explained, the scope of services has changed from the incumbent contract. Can you please post a copy of the incumbent performance work statement so that a comparison can be made regarding the magnitude of the present procurement?
A10. Any information regarding the incumbent contract other than provided in Q8 above must be requested through Freedom of Information Act procedures.
Q11. Can you please post a list of site attendees for the Sept 5 & 6, 2017 site visits?
A11. The site visit attendees is not releasable information and may be requested through Freedom of Information Act procedures
Q12. With regard to paragraph 5.3.1.1 in both PWS Level 2+ and 3, it specifies a requirement to sweep and dust mop “with a disinfectant so as to remove all loose dirt, dust and debris.” Generally, sweeping and dust mopping is a “dry” task while disinfecting involves “wet” tasks. Can you please clarify what is meant by this requirement?
A12. Sweep floors then dust mop. The PWS has been revised.
Q13. With regard to paragraph 5.3.3.4 in both PWS Level 2+ and 3, it specifies that “The contractor shall provide soap/paper dispensers if no permanent dispensers are available.” Can you please identify the number of currently missing soap/paper dispensers?
A13 At this time there are three.
Q14. With regard to paragraph 5.5.1.2 in both PWS Level 2+ and 3, this provision deals with walk -off mats and falls under “Monthly Services.” However, it also states that the entrance system “shall be swept/mopped and fully cleaned with each semi-annual service.” Can you please clarify the frequency?
A14. Sweep the mats monthly as part of the monthly service. Sweep and mop floor is to be included in monthly service as well. Fully cleaned as part of the semi-annual service
Q15 With regard to Section 5.5.2 Floor Care in both PWS Level 2+ and 3, this section specifies the floor care tasks to be performed as Monthly Services. However, these Monthly tasks appear identical to the tasks required as weekly tasks in paragraphs
5.3.1.1 and 5.3.2.1. Can you please clarify any distinction?
A15. A common area definition has been added to the PWS, paragraph 2.2.
Q16. With regard to paragraph 5.7.1 in both PWS Level 2+ and 3, can you please clarify the extent to which the contractor is responsible for moving furnishings in order to complete floor maintenance tasks? For example, when cleaning carpets and stripping/waxing floors, is the contractor responsible for removing all furnishings from the space before carrying out the work?
A16 Yes the contractor is responsible to move the furniture out and then place back.
Soldiers/Civilians will be responsible to move all electronic equipment, i.e. computers, monitors, keyboards etc. They are also responsible to move all personal items i.e.
boots, papers, boxes etc.
Q17 With regard to Exhibit 2 in both PWS Level 2+ and 3, can you please define what is meant by the terms “Common Areas” and “Common Floors”?
A17. A common area definition has been added to the PWS.
Q18. Also, with regard to Exhibit 2 in both PWS Level 2+ and 3, under the Weekly Work Requirements there is a reference to inspection of the task “Damp Mop Restroom Floors” but not to any other weekly damp mopping as is apparently required under paragraph 5.3.2.1. Instead there is a reference to inspecting “Damp Mop Floors – Common Floors” under the Monthly Work Requirements in Exhibit 2. This appears to be inconsistent with both the PWS and the Performance Requirements Summary in Exhibit 1. Can you please clarify?
A18. A common area definition has been added to the PWS.
Q19. What is the pay schedule for this project?
A19. Invoiced Monthly
Q20. Is insurance required by the prime or will my subcontractor's insurance suffice?
A20. The prime contractor is required to have insurance IAW FAR clause 52.228-5 and local clause 52.228-4000. Furthermore, requirements to flow-down clauses to sub-contractors are contained in each specific clause. Finally, please note Performance Work Statement (PWS) paragraph 2.3 states the prime contractor shall ensure that his/her subcontractors comply with the provisions of the contract
Q21. How are these services currently being performed?
A21. The current services are being performed are under contract. Refer to Q8 above.
Q22. Are the current services provided for all ten sites listed in the pre-solicitation notice?
A22. Yes
File details come from the government source that posted it. Updated .