Seventh_Questions_for_KEEP_(2)_(4).pdf

PDF 159 KB Posted

Attached to
PREFABRICATED AND PORTABLE BUILDINGS Federal contract opportunity
Solicitation number
W15QKN12R0070
Issued by
Department of the Army Materiel Command Contracting Command Picatinny Arsenal

About this file

Seventh Questions and Answers for KEEP 06 Nov 2012

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to PREFABRICATED AND PORTABLE BUILDINGS, newest first.
File Type Posted
W15QKN-12-R-0070 _Amendment_0006.pdf PDF
Tenth_Questions_and_Answers_KEEP_15_November.pdf PDF
9th_Q A_08_Nov_2012.pdf PDF
2004_MEW_S-1_General_Specification_4th_Ed.pdf PDF
Amendment_0005.pdf PDF
eighth_questions_and_answers_.pdf PDF
Performance_Risk_Assessment_Questionnaire_Deadline_Extension.pdf PDF
W15QKN-12-R-0070 _Amendment_0004.pdf PDF
KEEP_Performance_Work_Statement_(PWS)_Oct_25.pdf PDF
Sixth_Questions_and_Answers_for_KEEP_25_Oct_2012.pdf PDF
Fifth_Questions_and_Answers_KEEP_Oct_25.pdf PDF
Fourth_Questions_and_Answers_for_KEEP_23_Oct_2012.pdf PDF
W15QKN-12-R-0070 _Amendment_0003.pdf PDF
Third_Questions_and_Answers_for_KEEP_16_Oct_2012.pdf PDF
Second_Questions_and_Answers_for_KEEP_16_Oct_2012.pdf PDF
KEEPDeliveryOrder0001PWS.pdf PDF
Questions_and_Answers_for_KEEP_15_Oct_2012.pdf PDF
Performance_Risk_Assessment_Questionnaire.pdf PDF
W15QKN-12-R-0070 _Amendment_0002.pdf PDF
W15QKN-12-R-0070 _Amendment_0001.pdf PDF
Attachment0002NotionalSketch.pptx PPTX presentation
Attachment0004GeneralOrderNumber1B(GO-1B).pdf PDF
KEEPPerformanceWorkStatement(PWS).pdf PDF
ExhibitAStartWork.pdf PDF
ExhibitDShelterSpecs.pdf PDF
ExhibitCShelterGuide.pdf PDF
ExhibitBMonthlyStatus.pdf PDF
W15QKN-12-R-0070.pdf PDF
Attachment0003BSB-NSupporttoKEEPMemorandum.pdf PDF
Show all 29

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Seventh Questions and Answers for KEEP 06 November 2012

1. The “desert tan” color will be painted on the metal skin panels with a very durable baked-on paint. It will not be imbedded in the metal skin. Is that okay?

Answer: Yes. Baked on paint would be acceptable if the exterior skin is metal and would not require repainting.

2. The suppliers don’t have complete temperature testing to 45 degrees F. There is a possibility that some blistering may occur whereby the sheet metal “blisters” (or separates) from the polyurethane foam. They don’t anticipate that this will be a serious problem, but it could occur at those high temperatures. They haven’t yet determined the wind speed conversion in miles per hour. Approximately how fast is 29.5 m/s when converted to miles per hour?

Answer: 66 miles per hour.

3. Does the bottom of the floor panels have to be at least 12 inches from ground level?

Answer: Yes

4. If the units are located on sloping ground, what is the maximum distance of the ground to the bottom of the floor panels?

Answer: There is not a maximum distance specified as part of the PWS.

5. Do you require a certain way for the buildings to be anchored to the ground?

Answer: The anchoring method is part of the vendor design based on their product and environmental considerations detailed in the PWS.

6. In what direction does the internal divider separate the 20’ x 32’ main living space?

Answer: Either direction.

7. Will there be 2 areas 10’ x 32’ or 2 areas 20’ x 16’?

Answer: Vendors are free to offer their best design based on PWS requirements.

8. Will the buildings have a flat roof or a sloped roof?

Answer: The design is up to the vendor as long as PWS requirements are met.

9. If sloped, will it be shed roof design or gable roof design?

10. What slope?

11. Do the roof panels need to overhang the wall panels or just extend to the outer edge of the wall panels?

12. If overhang, how far?

13. Can the electrical be surface be mounted? They can provide a modular system that is mostly surface mounted so it will be relatively easy to assemble and disassemble.

14. Could you please provide a source or URL link to the Kuwait Ministry of Energy General

Specification for Electrical Installation?

Answer: (http://www.mew.gov.kw).

15.Friday, Nov 2 is a weekend day in Kuwait, any chance of moving the site visit to a work day?

Answer: The site visit was scheduled for 31 October 2012, reschedule 02 November 2012, it was determined that although the site visit may be beneficial to prosecctive offerors it was not a requirement and therefore it to take place as planned. Interested parties decision to attendance or not attend is solely a business decision.

16. In Volume I, does the cover page, letter of transmittal, and table of contents count towards the total page count?

Answer: No

17. Shall the single story shelter price (CLIN 0001) include the PV System?

Answer: Yes

18. Shall the pricing for Shipping, Staging, Assembly, PV System and the Shelter be combined and presented as a total combined unit price?

Answer: Yes.

19. Should the pricing schedule provide unit quantity price breakout for the ancillary costs of

Shipping, Staging, Assembly and the PV System and the total combined unit price?

Answer: The support documentations for the all associate cost needs to provide a clear path to the unit price. See solicitation pages 6, Price Matrix, 66 ii. Volume II Price, 70

Factor II – Price, and pages 71 – 72, Price Factor

20. What equipment will the government provide for assembly, eg fork lift?

Answer: The Government will offload bulk shipping containers from trucks at the final destination. Disassembly and movement of break bulk assets is the vendor’s responsibility.

21. Does the power for the ECU come from the shelter main distribution panel or does the ECU power come from a separate source?

Answer: From the shelter panel.

22. Page 2 of the October 25, 2012 PWS, Section 2.0 Applicable Documents. Bullet point 2.

References compliance with ASTM-E-1925-10. This specification requires 40 lbs. per square foot of roof loading capacity. Please confirm that this is the requirement?

Answer: Yes. See section 7.24 of ASTM-E-1925-10.

http://www.mew.gov.kw/

23. There are a number of different electrical standards cited within the PWS under section 2.0, Applicable Documents. As it pertains to wiring methods, these standards do conflict. Can we assume that the overriding standard will be the Kuwait Ministry of Energy General

Specifications for Electrical Installation (which we believe makes the most sense)?

Answer: The Kuwait Electrical Specification and the standards specified within that document are to be used unless a more stringent requirement that does not conflict with this standard is called for elsewhere.

24. Referencing the IBC standards cited within the PWS under section 2.0, Applicable

Documents: Under IBC, an R-1 building (transient lodging), requires 1-hour fire-rated walls, and also requires and STC-50 sound-rated walls between dwelling units. We can provide the non-combustible SIP panel (structural insulation panel) construction, which will meet the required R-values. This is consistent with the PWS and the intent to have field-erected, re-deployable structures. However, we believe that meeting these other IBC requirements would not be consistent with the project intent (it would result in very heavy walls and a construction methodology that does not lend itself to being rapidly re-deployable). Can the project take exception to the 1-hour fire rating requirements and the STC-50 sound-rated walls?

Answer: see section 3.3.1 of the PWS.

25. Do you have any information in reference to the Geo report at the proposed site?

Answer: No.

26. Do you have a specification of the mezzanine material needed between clusters?

Answer: No. The design is up to the vendor as long as PWS requirements are met.

27. Have there been any discussions about the drainage of rain water etc.?

Answer: No. See section 3.3.2.3 of the PWS.

28. Has there been a weight determination made for the rock bed foundation?

Answer: No. See section 3.3.3 of the PWS.

29. How will the settlement of the rock based foundation be handled for future issues involving keeping shelters level?

Answer: Design should allow for leveling. See section 3.3.3 of the PWS and ASTM-E-

1925-10.

30. How often will lighting be needed in the walkway areas?

Answer: Daily from dusk until dawn.

31. Is all electrical, surface mounted?

Answer: Electrical wiring can be surface mounted however the design is up to the vendor as long as PWS requirements are met.

32. Are interior LED lights strips or fluorescents Led's?

Answer: Interior lighting is LED based. See section 3.3.7.1 of the PWS for detailed requirements.

33. Can you define correct type?

Answer: Product selection is a vendor decision as long as PWS requirements are met.

33. Are alternate Designs/LAYOUT possible?

34. Confirm the following- One story shelter Area / Dimensions 6.08 m x 9.728 m Quantity of units 5 Capacity persons/unit 8 Main door ( 0.90 m x 2.1 m ) 2, External Foyer w 1 main door (

2.44 m x 2.44 m ) 1 alternate door (0.66 m x 0.76.2 m ) 2?

Answer: Dimensions of a single story shelter are 20 feet by 32 feet or 6.096 meters by

9.7536 meters. Quantity of shelters will be specified in task orders. There will be eight (8)

Soldiers in each 20 by 32 foot area. Door sizes are stated in section 3.3.5 of the PWS in both English and Metric. The doorway entrance sizes are minimum requirements. See section 3.3.5.

35. Confirm the following-Two story shelter Area / Dimensions 6.08 m x 9.728 m Quantity of units 260 Capacity persons / unit 8 Main door ( 0.90 m x 2.1 m ) 2 External Foyer w 1 main door

( 2.44 m x 2.44 m ) 0 alternate door (0.66 m x 0.76.2 m ) 0?

Answer: Dimensions of a single story shelter are 20 feet by 32 feet or 6.096 meters by

9.7536 meters. Quantity of shelters will be specified in task orders. There will be eight (8)

Soldiers in each 20 by 32 foot area. Door sizes are stated in section 3.3.5 of the PWS in both English and Metric. The doorway entrance sizes are minimum requirements. See section 3.3.5.

36. Please confirm if Furniture & Equipment are included in the scope?

Answer: Interior furnishings are not part of this requirement. Beds, lockers, etc will be provided and installed separately by the Government.

37. Please confirm if the site lay out is required?

Answer: This notional layout was provided for informational purposes only. Alternate layouts are encouraged as long as PWS requirements are met.

38. If required from where we can get the concept, Area, dimension of the site and places of pads? Information on pads sites will be provided as part of each task order. The size of pad 9, T.O. 1 is (dimensions are 687’-4”L by 155’-0"). Layouts are a vendor decision as long as PWS requirements are met.

File details come from the government source that posted it. Updated .