Q As updated 4-29-11.pdf

PDF 178 KB Posted

Attached to
Industrial Organizational (I/O) Psychology Consulting Services
Solicitation number
SSA-RFP-11-1027
Issued by

About this file

Updated Questions and Answers as of 4-29-11

View the file

Other files

File Type Posted
SSA-RFP-11-1027 5-13-11.pdf PDF
Q As 5-13-11 v2.pdf PDF
amendment 7 SF30.pdf PDF
Q As 5-13-11.pdf PDF
amendment 6 SF30.pdf PDF
Q As 5-11-11.pdf PDF
SSA-RFP-11-1027 5-5-11.pdf PDF
Amendment 4 SF30.pdf PDF
Q As 5-5-11.pdf PDF
Q As.pdf PDF
SSA-RFP-11-1027 v2.docx DOCX document
SF 1449.pdf PDF
Show all 12

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Solicitation SSA-RFP-11-1027

Questions and Answers

Question 1: I wanted to try and get a feel for the kind of consultant you’re looking for. That is, are you looking for a firm with multiple consultants, a full-time consultant, or an academically based person?

Answer 1: This solicitation is unrestricted and is therefore, open to any of the above. Please be sure to refer to FAR 52.212-2 Evaluation – Commercial Items and its addendum beginning on page 51 of the solicitation.

Question 2: Is there a preference for proposals from multiple individuals or a single individual?

Answer 2: See response to question 1. However, we intend to make multiple awards.

Question 3: Throughout the proposal reference is made to the “Contracting Officer’s Technical

Representative (COTR).” Who is this person (i.e., is there a person already in this position)?

Answer 3: The Contracting Officer’s Technical Representative (COTR) is the Government representative the contractor will receive technical direction from and provide deliverables to if awarded a contract. This individual has no contracting authority or authority to make changes to the contract. See paragraphs C-11 and C12 beginning on page 18 of the solicitation for a more detailed description.

There is a person in this position, but all communication must go through the contracting officer at this point.

Question 4: Is there a fixed hourly rate for these consulting services or is that something that is up to the person responding to the solicitation?

Answer 4: The hourly rate is to be proposed by the offeror or person responding to this solicitation.

Question 5: Is this a small business set aside?

Answer 5: No

Question 6: It appears to me that you do not require an offeror to state their approach to this piece of work, but that you are more interested in the qualifications and experience of the offeror and their ability to handle large-scale projects. Is this correct? And if not, what else are you looking for from an offeror?

Answer 6: Technical Approach is not an evaluation factor. See FAR 52.212-2 Evaluation –

Commercial Items and its addendum beginning on page 51 of the solicitation.

Question 7: Page 5 states: During the performance of the tasks discussed below, the consultant(s) awarded contracts hereunder may become privy to certain agency information and/or may be asked to assist the agency in the development of future acquisitions that would result in the consultants obtaining an unfair competitive advantage under such acquisitions.

Accordingly, the consultant(s) may be precluded from any involvement in those future acquisitions (e.g., as a consultant or subcontractor). During the life of the subject project, would it be possible for the consultant to recuse him or herself from assisting the agency in the development of certain future acquisitions so that the consultant would then be eligible to be a selected vendor on those acquisitions?

Answer 7: No. If a contractor does not do what is within the scope of the contract to do, the contractor is in breach of contract.

Question 8: Page 5 states: During the performance of the tasks discussed below, the and/or may be asked to assist the agency in the development of future acquisitions that would result in the consultants obtaining an unfair competitive advantage under such acquisitions.

Accordingly, the consultant(s) may be precluded from any involvement in those future acquisitions (e.g., as a consultant or subcontractor). If an employee of a vendor were to serve as a consultant on the subject opportunity, is it possible for that vendor to be eligible to participate in future related acquisitions as long as the aforementioned employee was not included in those acquisitions?

Answer 8: It depends. The clause at C-21 of the solicitation titled “Organizational Conflict of

Interest (OCI)/OCI Mitigation Plan” provides guidance in this area. Basically, the OCI is limited to the design and development stages, either as a prime, subcontractor, or consultant. However, the Contracting Officer may make a determination to allow the contractor or its subcontractors to participate in a competitive procurement subject to the submission of an acceptable mitigation plan.

Question 9: Page 5 states: During the performance of the tasks discussed below, the and/or may be asked to assist the agency in the development of future acquisitions that would result in the consultants obtaining an unfair competitive advantage under such acquisitions.

Accordingly, the consultant(s) may be precluded from any involvement in those future acquisitions (e.g., as a consultant or subcontractor). What is the criteria that the SSA will use to determine whether the consultant is eligible to participate in future acquisitions? A definitive criterion on this issue would assist vendors in making a decision on this opportunity, and it would help to make those future acquisitions more fair and transparent.

Answer 9: Please refer to the clause at C-21 “Organizational Conflict of Interest (OCI)/OCI

Mitigation Plan.” Outside of the information contained in this clause it is impossible to identify any other definitive criterion given the fact that the exact details of the work and any potential OCIs are unknown at this time.

There is the risk that if awarded a contract, an OCI will occur that will prevent the contractor from participating in future procurements. There is the possibility of an exception, but there is no guarantee and it is solely at the discretion of the contracting officer on a case-by-case basis.

Question 10: Please identify the SIC code necessary for registering in the CCR.

Answer 10: See table at http://www.osha.gov/pls/imis/sic_manual.html

Question 11: Can you explain simply what is necessary to complete the solicitation for someone who is not used to reading solicitations such as this?

Answer 11: Please read the entire solicitation, but the instructions for preparing a response begin on page 46.

Here is some helpful information on where to begin:

The Government cannot award a contract unless the offeror is in the Central Contractor

Registration. The site is https://www.bpn.gov/ccr/default.aspx

The completion of FAR 52-212-3 Representations and Certifications – Commercial Items is part of the response. This must be done through the Online Representations and Certifications

Application (ORCA) fond at https://orca.bpn.gov/. This system pulls data from the CCR.

There is a business proposal and a technical proposal that needs to be submitted. Again, refer to the evaluation instructions beginning on page 46 of the solicitation for what needs to be included in these volumes.

Question 12: I would like to register and receive information on SSA-RFP-11-1027. However, I do not have a DUNS number as an individual and I do not want to apply through the company with which I am affiliated. How can I register?

Answer 12: As mentioned in the response to question 12, registration in the Central Contractor

Registration (CCR) is necessary to receive an award, if selected. You can obtain a DUNS number through the CCR registration process at https://www.bpn.gov/ccr/default.aspx

Question 13: I am interested in this opportunity, but I am not sure I am qualified.

Answer 13: Please refer to FAR 52.212-2 Evaluation – Commercial Items and its addendum beginning on page 51 of the solicitation.

http://www.osha.gov/pls/imis/sic_manual.html https://www.bpn.gov/ccr/default.aspx https://orca.bpn.gov/ https://www.bpn.gov/ccr/default.aspx

File details come from the government source that posted it. Updated .