QA(1).docx

DOCX document 21 KB Posted

Attached to
Health Insurance for Locally Employed Staff for U. S. Mission Poland
Solicitation number
SPL900-13-R-0001
Issued by

About this file

Questions and Answers

View the file

Other files

File Type Posted
Amendment_A004.pdf PDF
Amendment_A003.pdf PDF
Amendment_A002.pdf PDF
Minutes.pdf PDF
SF30_A001_.pdf PDF
LETTER_TO_OFFERORS.pdf PDF
Health_Insurance_SPL90013R0001.docx DOCX document

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions and Answers Pre-Proposal Conference Solicitation for LES Health Insurance American Embassy, Warsaw, Poland

SPL900-13-R-0001

Question 1: Please, explain number 12 on form 33. It relates to American law, and it’s hard for us to relate. The medical insurance is supposed to come into effect 11/1/2013.

Answer 1: As stated on SF33, block 12, the Offeror may choose to define the period other than 120 days.

Q2: What is the final number of employees, based on which costs should be calculated? In Section J there are 351 employees + 10 ORE and in section B the total number is 331.

A2: Section J, Exhibit A provides the actual number of the Locally Employed Staff and ORE at the American Embassy Warsaw at the time of issuance of the solicitation. Section B, paragraph B.2.3-B.2.7 provides the estimated number of employees including ORE staff who may choose to participate in the Health Insurance Program.

Q3: Section C states that the insurance is voluntary (which means that there might be only 50 employees interested). What is the possibility of changing the price?

A3: As stated in Section C, paragraph C.1.3.1.1 participation in health insurance program is voluntary. The Government does not guarantee any number of participants under this contract. However, history has shown near-maximum participation on such contracts.

Q4: After one year there is a possibility of revaluing (administration costs). Is it necessary to provide those values in the next years of insurance?

A4: Yes, the contractor is required to provide those values, per Section B, paragraph B.2 for all years of the contract.

Q5: Will the family packages also be subsidized by the government in 85% to 15% ratio?

A5: Yes, please see Section C, paragraph C.1.

Q6: Clause Order Limitation – do the limitations refer to the medical services (max. order for 75 000 USD in 90 days, unless the value of the contract is smaller)?

A6: The order minimums and maximums provided in Section I, FAR 52.216-19 refer to the value of premium paid and they are binding regardless of the actual value of the contract.

Q7: How often will the list of employees be updated?

A7: The list of employees participating in the insurance program will be updated monthly on a task order issued by the Government. Amendment A001 is issued to reflect monthly updates of coverage listing in Section H, paragraph H.3.

Q8: Clause Option to Extend Services – extending the contract in writing (even for 5 years) without our consent?

A8: Per FAR 52.217-9 the Government has a unilateral right to extend the term of the contract on annual basis when availability of funds is confirmed. The renewal of the option year must be executed in writing and it does not require contractor’s signature. The term of the contract shall not exceed five years.

Q9: Clause Continuity of Services – the necessity to provide service up to 90 days after the contract has expired; charging contract costs before contract expires (not clear what costs (d) A9; As stated in Section I, 52.237-3 CONTINUITY OF SERVICES (JAN 1991), the contractor shall negotiate in good faith a plan for services required to turn over the health insurance program to a successor upon expiration of the contract.

Q10: In what language will the contract be prepared?

A10: The contract is to be prepared in English as stated in Section I, FAR 52.225-14

Q11: Can the contract be signed according to the Polish law? (for maximum protection) A11: No. The contract is subject to the U.S. Contract and Disputes Act and U. S. Federal Acquisition Regulations.

Q12: What specialists are to be covered under C.1.1.5? Shall we provide a list of specialists available for consultations without doctor’s referrals?

A12: No, please refer to Section C, paragraph C.1.1.5.

Q13: What does the limit PLN 250,000 stand for in C.1.1.14?

A13: As stated in Section C, paragraph C1.1.14 PLN 250,000 stands for the annual limit for the total value of medical services provided to an individual covered under this contract. The Contractor is obliged to keep control over this limit.

Q14: What kind of diagnostic examinations, and laboratory and allergic tests are covered by this contract? What does it mean full range?

A14: As stated in Section C, paragraph C.1.1.19 all diagnostic examinations, laboratory and allergic tests referred by a physician must be provided to individuals covered under this contract.

Q15: Will you compare one to one the scope of medical examinations, tests, laboratory diagnosis provided by different bidders?

A15: No, we will not compare offers. However, we will evaluate all offers in accordance with Section M.

Q16: What are legal requirements for the firms participating in this solicitation?

A16: As stated in Section L, paragraph L.4.3.2.2. offerors must be authorized by the Government of Poland to provide health benefits in Poland and must provide proof of it in their proposal.

Q17: Will you conduct customer satisfaction survey among participants of the health insurance program?

A17: Yes, the government will monitor in accordance with Section E, paragraph E.2.

Q18: Is it a new requirement or is there a previous contractor that fulfilled the same or similar requirements? If yes, could you please provide the contractor's name and contract number?

A18: This is not a new requirement. The current contractor is Medicover Sp. z o.o. and the current contract number is SPL900-07-C-0610.

File details come from the government source that posted it. Updated .