Amendment 0002 SP330023Q00068.pdf
PDF 261 KB Posted
- Solicitation number
- SP3300-23-Q-0068
- Issued by
-
Defense Logistics Agency Distribution
About this file
This document is an amendment to a solicitation for a dust collection system replacement at a Defense Logistics Agency facility. The amendment extends the question submission deadline to April 10th and the quotation deadline to April 20th. It provides answers to bidder questions, including details on the existing piping diameters and locations. Photos from a site visit are also attached. Relevant changes to the statement of work include adding clarification on dropped connections to cap, electrical requirements, and fire suppression responsibilities. Testing and training specifications are further defined. Professional engineering stamps will be required on all design documents.
View the file
Other files
Show all 18
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT
1. CONTRACT ID CODE
2. AMENDMENT/MODIFICAITON NO. 3. EFFECTIVE DATE 4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO. 5. PROJECT NO. (If applicble)
7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6) CODE
STANDARD FORM 30 (REV. 10-83)
Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.243
FACILITY CODE
9A. AMENDMENT OF SOLICIATION NO.
9B. DATED (SEE ITEM 11)
10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.
10B. DATED (SEE ITEM 11)
11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS
The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers is extended, is not extended.
Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:
(a)By completing items 8 and 15, and returning copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;
or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment your desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.
12. ACCOUNTING AND APPROPIRATION DATA (If required)
13. THIS ITEM ONLY APPLIES TO MODIFICATION OF CONTRACTS/ORDERS.
IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.
CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER
NO. IN ITEM 10A.
B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).
C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:
D. OTHER (Specify type of modification and authority)
E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to the issuing office.
Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.
15C. DATE SIGNED
15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)
16C. DATE SIGNED
16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)
14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)
PAGE OF PAGES
6. ISSUED BY CODE
8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code) (X)
CODE
15B. CONTRACTOR/OFFEROR
(Signature of person authorized to sign)
16B. UNITED STATES OF AMERICA
(Signature of Contracting Officer)
NSN 7540-01-152-8070
Previous edition unusable
SP3300-23-Q-0068
AMENDMENT 0002
Amendment 0002 is hereby incorporated into Solicitation SP3300-23-Q-0068 and shall become part of any purchase order issued.
The purpose of this amendment is to:
1. Extend the due date for the submission of questions from 31 March 2023 to 10 April 2023 at 1:00 PM EDT.
2. Extend the due date for the submission of quotations from 10 April 2023 to 20 April 2023 at 1:00 PM EDT.
3. Provide answers to offeror questions.
4. Provide photos from the site visit (Zip Files A and B)
5. Incorporate a revised A0002_Attachment 1 – Statement of Work (SOW).
6. Incorporate A0002_Attachment 4 – DLABL150SawDustHopper
7. Incorporate A0002_Attachment 5 – Data Plate
Question/Answer
Question #1: Will pictures taken from job walk on 03/13, and pictures taken prior, be available before the end of the Q&A period? Pictures are vital to the Q&A and Quoting portions of this
RFQ.
Answer #1: Yes, refer to the zip files attached.
Question #2: What are the existing power requirements for the collection system? During job walk on the 13th of March, the electrical room was not accessible due to being locked out. How many breakers & how many amps are set aside for the current system?
Answer #2: Some of this information is currently unknown. Additional information will be provided in a follow-on amendment. Refer to the revised A0002_Attachment 1 – Statement of Work (SOW) paragraph 3.1.8.
Question #3: What is the diameter of the existing vent pipe leading from the cyclone into the building?
Answer #3: Overhead canopies on the loading dock are going to be replaced and fire suppression installed. Recommend sizing the fire suppression system to include the saw dust hopper.
- One (1) saw dust piping diameter, Bay E – Four (4) inches.
- Five (5) saw dust piping diameter, Bay F – Six (6) inches.
- One (1) saw dust piping diameter, Bay F – Eight (8) inches.
- One (1) detached piping in Bay F – Six (6) inches.
- One (1) detached piping in Bay F – Four (4) inches.
- Serial number on attached data plate – 4TK0218
- Saw Dust Hopper Location
- Existing Hopper Checklist
- Historical Saw dust hopper data.
Question #4: What is the CFM of the current system?
Answer #4: Refer to Attachment 5 – Data Plate. The current system is over 30 years old. The plate is faded and does not appear to be engraved. There is not any other documentation or records available. According to the Industrial Ventilation Manual, produced by the American Conference of Industrial Hygienists, the CFM can be calculated to meet overall requirements based on the equipment connected to the overall ventilation system. Once the offeror designs the system to meet all of the necessary standards, they should ensure it meets the governing authorities. Offerors will submit their design of the system prior to installation, for review, approval and implementation.
Question #5: Are any other air quality control parameters & permits required to be meet other than NCAC- 15A NCAC 02D .0512? It is understood that filtration level down to .5 microns is required.
Answer #5: The system must meet IFC dust collection wood shop, IFC ASGIH requirements, as noted by OSHA.
Question #6: What are the current total number of pieces of equipment connected to the dust collection system? During the job walk additional pieces were shown to contractors.
Answer #6: Nine (9)
Question #7: In SOW 3.2 paragraph 5 the scope states that dust collector must be cleaned and turned in after uninstallation. Who/where does it need to be turned in?
Answer #7: This will be coordinated with the site. There will be a staging area, the unit is accountable property – DRMO, flat bed.
Question #8: In SOW 3.2 paragraph 5 the scope states the exhaust silencer must be unbolted and placed on a pallet, during the job walk no silencer was seen on or near the system. Was there one connected?
Answer #8: This information is currently unknown. Additional information will be provided in a follow-on amendment.
Question #9: In SOW 3.3.2 of the scope, it states that 2 classes of 8 hours each of onsite maintenance training shall be conducted, not to exceed 10 persons each class.
A. What is the total number of personnel expected to attend the maintenance training?
B. If 10 or less, can this class be carried out in 1 day, 2 – 4 hr. sessions?
Answer #9: Refer to revised A0002_Attachment 1 – SOW.
Question #10: During the job walk on March 13th, it was stated that the contractor would be responsible for caping off existing vent pipe dropouts where the shop no longer has equipment but does not want to lose capabilities to hook up in the future. This is not stated in the SOW or
RFQ.
A. What is the total number of dropouts needing capped off?
B. What are the diameters of the dropouts required to be capped off?
Answer #10: Refer to revised A0002_Attachment 1 – SOW and answer to question #3.
Question #11: During the job walk on March 13th it was stated that at least 2 additional dropouts would need to be added for 2 new pieces of equipment at the shop. This is not stated in the SOW or RFQ.
A. What diameter connections are needed for the new machines?
B. Is this an additional CLIN?
C. Where is there placement in the existing vent pipe lay out for the shop?
Answer #11: Refer to revised A0002_Attachment 1 – SOW paragraph 3.1.5.
Question #12: Is there room in the buildings fire suppression electrical control to tie in a new fire suppression system for the DC system?
Answer #12: This information is currently unknown. Additional information will be provided in a follow-on amendment.
Question #13: What is the total length and width of the wood shop building? This is needed to calculate distance to power control room as well as fire suppression control board.
Answer #13: This information is currently unknown. Additional information will be provided in a follow-on amendment.
Question #14: Is air being exhausted to the outside or returning to the inside?
Answer #14: To the outside.
Question #15: In addition to the number of pieces of equipment – also need to know the diameters of each for vent pipe.
Answer #15: Refer to the answer to question #3.
Question #16: SOW 3.1.8 – confusing – is it 70 dba or 84 dba?
Answer #16: Refer to the revised A0002_Attachment 1 – SOW paragraph 3.1.8., 85 DBA.
Question #17: Not clear on what fire suppression they want – they need to decide?
Answer #17: DHA – Dust Hazard Analysis, specific requirements, fire, and explosion protection dust collector an in the duct work special vent to prevent from going in the building. 5-year changes in system. Law/requirement dust collection. The analysis will provide the type of system.
Question #18: SOW 3.1.16.5 - fire protection plan – interim ?
Answer #18: In addition to what is in the building.
Question #19: What are the specific testing attributes?
Answer #19: New Dust Hazard safety NFPA for hazard standards just for wood change of the source needs a new DHA after its it installed. Combustible dust OSHA standards. NFPA size of the particles codes 652, prevention of fires 664.
Question #20: Is a third-party TAB – test & balance required?
Answer #20: Yes, test and balance as a part of the installation, documentation is provided after completion.
Question #21: Is NRTL certification required?
Answer #21: Yes.
Question #22: What components – specifically will require UIDs?
Answer #22: Referring to solicitation clause DFARS 252.211-7003(c)(1)(i) and (ii): The Contractor shall provide a unique item identifier for the following: (i) Delivered items for which the Government’s unit acquisition cost is $5,000 or more, except for the following line items:
0003 and 0004.
Question #23: Are additional replacement filters required per EPA standard?
Answer #23: Yes.
Question #24: PE stamp for design calculations for state of NC?
Answer #24: Yes.
Question #25: Do all the drawings need to be PE stamped?
Answer #25: Yes.
Question #26: Maintenance contract shall begin 1 year after the acceptance date not immediately after the acceptance date?
Answer #26: Reference CLIN 0004, delivery is one (1) year after the date of Government acceptance of the entire system.
All other terms and conditions remain unchanged.
END OF AMENDMENT 0002
| Amend 0001 SP330016B0016 for FBO |
| SP3300-15-R-5004 0003 page 1 |
Amend 0001 Page 2
| IDCode: |
| Page: 1 |
| Pages: 5 |
| Text4: AMENDMENT/MODIFICATION NO. |
| AmendNo: 0002 |
| ReqNo: |
| ProjNo: |
| IssCode: SP3300 |
| IssuedBy: DLA Distribution |
Acquisition Operations, J-7 Mifflin Avenue, Bldg 430 New Cumberland, PA 17070
| AdmCode: |
| AdminBy: POC: Benjamin Bailey |
717-770-5390 (P) Benjamin.Bailey@DLA.MIL
| ContName: |
| ContStrt: |
| ContCnty: |
| ContSt: |
| ContZIP: |
| Code: |
| FacCode: |
| SolChgYs: Yes |
| SolChgNo: Off |
| SolAmdNo: SP3300-23-Q-0068 |
| AmendDate: 02/27/23 |
| ModNo: |
| ModDate: |
| NoCopies: 1 |
| Amended: Yes |
| OffrExt: Yes |
| OffrNoEx: Off |
| ChgeOrd: Off |
| ChgeOrder: |
| Modify: Off |
| SuppAgre: Off |
| SuppAuth: |
| ModOthr: Off |
| OthrSpec: |
| NoReq: Off |
| Require: Off |
| Copies: |
| Descript: SEE CONTINUATION PAGE(S) |
| SignName: |
| SignTitl: |
| ContDate: |
| CoName: |
| CoTitle: |
| CODate: |
| Text1: 31 March 2023 |
| Text2: |
| Text3: |
File details come from the government source that posted it. Updated .