RFQ_R2-0625-03_Addendum_1_and_Q_A.pdf

PDF 142 KB Posted

Attached to
RFQ-R2-0625-03, Scissor Lift
Solicitation number
0000032642
Issued by
Sacramento County, Sacramento City, West Sacramento City, California

About this file

This document is an Addendum to a Request for Quotation (RFQ) issued by the California Department of Fish and Wildlife for a new Scissor Lift. The Nimbus Fish Hatchery, located in Sacramento County and the surrounding cities, requires the Scissor Lift to support its facility operations and maintenance, as well as critical day-to-day operations related to Chinook runs and salmon spawning.

The revised specifications for the 19-foot electric Scissor Lift include a platform height between 18-19 feet, a working height of at least 25 feet, a platform size of at least 60 inches x 26 inches, a lift capacity between 500-550 lbs, and a travel speed of at least 2.5 miles per hour. The bid due date has been extended from October 4, 2024 to October 11, 2024. The Department is open to considering alternative specifications that meet the overall operational requirements, as long as the platform can accommodate two adults. Preference is given to California Certified Small Businesses and non-small businesses with at least 25% small business subcontractor participation.

View the file

Other files

File Type Posted
DFW1082ext.pdf PDF
DFW1080ext.pdf PDF
Cal_Recycle_74.pdf PDF
std1000.pdf PDF
std204.pdf PDF
RFQ_R2-0625-03,_Scissor_Lift.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

STATE OF CALIFORNIA

Department of Fish and Wildlife

Rev. July 2024

Request for Quotation (RFQ) ADDENDUM #1 and Q&A

DUE DATE: 10/11/2024 Responses must be delivered to the California Department of Fish and Wildlife before 2:00 PM on the due date. Opening of quotes will take place at 3:00 PM on the due date.

Supplier Name and Address:

Supplier Contact:

Supplier Phone:

SOLICITATION NO.

RFQ-R2-0625-03

PURSUANT TO PUBLIC

CONTRACT CODE SECTION

10302(B)(1), IT IS UNLAWFUL

FOR ANY PERSON ENGAGED IN

BUSINESS WITHIN THIS STATE

TO SELL OR USE ANY ARTICLE

OR PRODUCT AS A “LOSS

LEADER” AS DEFINED IN

SECTION 17030 OF THE

BUSINESS AND PROFESSIONS

CODE.

DATE

10/03/2024

DELIVERY DATE

12/14/2024 60 Days ARO

For further Information, Contact:

Roy MacFarland Roy.macfarland@wildlife.ca.gov

Return Quote To:

California Department of Fish and Wildlife Roy.macfarland@wildlife.ca.gov

A: ARE YOU CLAIMING

PREFERENCE

AS A CALIFORNIA CERTIFIED

SMALL BUSINESS?

YES NO

B: IF YES, MANUFACTURER?

YES NO

C: ARE YOU A NON-SMALL

BUSINESS CLAIMING AT LEAST

25% SMALL BUSINESS

SUBCONTRACTOR

PREFERENCE?

YES NO

Name (Print):

Title:

Signature:

_________________________ Date: ___________

Federal Employer Identification Number:

Ship To:

California Department of Fish and Wildlife Attn: Gary Novak 201 Nimbus Road Rancho Cordova, CA 95670

SECTION 14838 ET SEQ. OF

THE CALIFORNIA

GOVERNMENT CODE

REQUIRES THAT A 5%

PREFERENCE BE GIVEN TO

BIDDERS WHO QUALIFY AS

A SMALL BUSINESS OR

BIDDERS WHO QUALIFY AS

A NON-SMALL BUSINESS

CLAIMINIG AT LEAST 25%

CALIFORNIA CERTIFIED

SMALL BUSINESS

PARTICIPATION. FOR

REQUIREMENTS SEE TITLE

2, CALIFORNIA CODE OF

REGULATIONS SECTION

1896 ET SEQ. THE

REQUIREMENTS FOR

NONPROFIT VETERAN

SERVICE AGENCIES

QUALIFYING AS A SMALL

BUSINESS ARE CONTAINED

IN SECTION 999.50 ET SEQ.

OF THE MILITARY AND

VETERANS CODE.

Bidder offers and agrees if this response is accepted within 45 calendar days following the date the response is due to furnish all the items upon which prices are quoted, at the prices set opposite each item, delivered at the designated point(s) by the method of delivery and within the times specified and subject to the attached General Provisions.

DELCARATIONS UNDER PENALTY OF PERJURY: By signing above, with inclusion of the date of signature, the above signed bidder DECLARES UNDER PENALTY OF PERJURY under the laws of the State of California as follows: (1) (STATEMENT OF COMPLIANCE). The above signed has complied with the non-discrimination program requirements of Government Code 12990 and Title 2, California Administrative Code Section 8103, and such declaration is true and correct. (2) The National Labor Relations Board declaration set forth in Paragraph 48 of the General Provisions is true and correct. (3) If a claim is made for the Small Business or Disabled Veterans Business preference, the information set forth within is true and correct.

Add Time:

The Bid Due Date for this Request for Quotation, RFQ-R2-0625-03, has been changed from 10/04/2024 to 10/11/2024.

CHANGE TO SPECIFICATIONS, ATTACHMENT 1:

Please note that due to questions submitted, the Specifications, Attachment 1 in the original RFQ-R2-0625-03 have been replaced in its entirety and are provided in this addendum.

In addition the Questions and Answers (Q & A) for the RFQ are also provided in this addendum

All other required documents and conditions remain unchanged.

Rev. July 2024

REVISED ATTACHMENT 1

Make and Model being Quoted:

SPECIFICATIONS

Specification table must include the Can you provide this and please list deviations columns

ITEM

NO.

CATEGORY DESCRIPTION CAN YOU

PROVIDE THIS,

YES/NO?*

IF NO, PLEASE LIST

DEVIATIONS

1. Platform Height Between 18 ft to 19 ft

2. Stowed Height Between 78 inches and 80 inches

3. Working Height (At least) 25 feet

4. Overall Dimensions

(At least) 70 inches x 30 inches

5. Platform Size (At least) 60 inches x 26 inches

6. Platform Extension

Between 35 inches and 39 inches

7. Lift Capacity Between 500 lbs. and 550 lbs.

8. Extension Capacity

(At least) 250 lbs.

9. Lift Speed (At least) 16 seconds and 30 seconds

10. Travel Speed (At least 2.5 miles per hour

11. Turning Radius (At least) 5 feet 8 Inches

12. Gradeability Between 25% and 30% (Ground Slope grade range)

13. Power (At least) 24V

14. Weight (not to exceed) 3300 Ibs.

*Deviations from the listed specifications will result in disqualification.

**Please note any differentials next to the identifying line item, sign your name at the bottom of the page, and include this attachment with your response. **

Printed Name: ______________________________

Signature: ________________________________

Rev. July 2024

QUESTIONS AND ANSWERS (Q&A):

1. Question: Have you previously purchased these items? If yes, would you please provide the previous bid tabulation or your current price so we can improve our proposal to better meet your requirements at a reasonable price.

Answer: The Hatchery has not owned a Scissor lift previously this would be the first one issued to the Nimbus Fish Hatchery

2. Question: To provide you with the correct Scissor Lift, could you please tell us what type of surface it will be used on?

Answer: The Hatchery will operate the lift on paved and level surfaces at the facility.

3. After reaching out to different manufacturers, we found that the specifications provided within the RFQ with regards to the requested Platform’s Width and Length do not match any of the 19FT Scissor Lifts' dimensions that are currently available on the market.

Question: Can the following dimensions be suggested:

- Platform Width : between 25 to 32 inches

- Platform Length : between 61 to 69 inches

Please confirm that the above specifications would be considered for a bid?

Answer: The Hatchery will accept all the widths provided based on the revised specification in the addendum. The Department does not have a required preference for a specific Width. Please see the revised specifications in this addendum.

4. All bidders will try to provide the Hatchery with the correct specifications. However, as per most manufacturers, some of the specifications provided do not match to any of the available 19FT Scissor Lifts. May the following specifications below be used (or suggested) to quote the Hatchery with the best scissor lift in the market.

4.a. Working Height: between 24.5 ft - 30 ft 4.b. Overall Width: not to exceed 32 inches (0.82 m) 4.c. Stowed Height (with raised rails): not to exceed 85 inches (2.16 m) 4.d. Stowed Height (with lowered rails): not to exceed 80 inches (2.03 m) 4.e. Ground Clearance (when Stowed or pothole raised): not to exceed 3.5 inches (8.128 centimeters) 4.f. Ground Clearance (when Raised or pothole deployed): not to exceed 0.8 inches (2.03 centimeters) 4.g. Weight (range): between 2500 lbs - 3300 lbs 4.h. Time to Lift (with a rated load): between 22 - 30 seconds 4.i. Drive Speed (Stowed): between 2 mph - 2.5 mph 4.j. Maximum Drive Height (Fully raised/ extended): between 19 ft - 30 ft 4.k. Load Capacity (Overall): between 500 lbs - 550 lbs 4.l. Distributed Capacity (Main Platform): between 250 lbs - 300 lbs 4.m. Local Floor Load (with rated load): between 110 psi - 175 psi 4.n. Overall Floor Load (with rated load): between 190 psf - 290 psf 4.o. Tire Size (similar or not to exceed): 12 x 4.5 x 8

Question: Would you please confirm that these specifications (above) would also be considered for bid?

Answer: The Hatchery confirms that the above specifications are within the revised specifications and would be an acceptable bid

5. Question: Does the Nimbus Fish Hatchery prefer to keep the same brand for the scissor lift, or does the brand matter?

Answer: The Hatchery does not currently have or require a preferred brand.

6. Question: Can the Hatchery please confirm the following line items: 4, 5, 6, 7, 8, 10, 11, 13, 19, 21, 22, 25, and 26.

Answer: The Hatchery revised the specifications for a standard 19ft electric scissor lift. Please review the revised specifications in this addendum.

7. Question: Some specs such as overall width, stowed height, platform width, ground clearance, and others can't be met. Can these verified?

Answer: The Hatchery has revised the specifications to a standard 19ft, electric scissor lift specifications that is not tied to a specific Manufacturer or model.

8. Question: Can you work with a Genie 1932 or a similar model. See Last page of questions

Answer: The Hatchery would accept the 1932 or similar Model. The primary requirement is that two (adult) can fit and function on the platform.

9. Question: Is there a specific machine being sought for this? The overall width is not typical of industry standard dimensions for this type of machine (item 4).

Answer: No specific machine is being sought other than a standard 19ft Electric Scissor Lift.

File details come from the government source that posted it. Updated .