Tab_12_R16PS00528_Amendment_3_QUESTIONS_AND_ANSWERS_(as_posted_in_FedConnect).docx
DOCX document 17 KB Posted
- Attached to
- Deep-Well Drilling Appraisal Study
- Solicitation number
- R16PS00528
About this file
Tab 12 Amendment 3
View the file
Other files
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
R16PS00528 Deep-Well Drilling Appraisal Study Page | 3
1. The RFQ states that the quotation package must contain “Standard Form 1449, Solicitation/Contract/Order for Commercial Items. Complete box 17a. with the firm’s name, address, DUNS number (if you are in the process of obtaining a DUNS number, please annotate), and telephone number. Complete boxes 30a., b., and c.” Are all other sections of the form to remain blank?
ANSWER: Only the boxes listed need to be filled out.
2. The Performance Work Statement includes the following to be included in each site-specific appraisal: “2.1.1.1.6. An appraisal of potential costs, risks, drawbacks, and benefits.” How detailed do you expect the cost and risk estimates to be? Please clarify the detail required for the cost estimate and whether the risk analysis should be a qualitative numerical value or semi-quantitative relative categorization.
ANSWER: The appraisal of potential costs, risks, drawbacks, and benefits should provide sufficient detail to reasonably justify the conclusions to an independent professional reviewer. Key assumptions, findings, methods, and conclusions need to be clearly documented. This is an appraisal-level study based on regional-scale geologic and seismic data, however, so the level of detail is expected to be substantially less than would be needed for feasibility or design studies. The significant risks should be clearly described, and a summary factor assigned, so that a relative ranking of the sites can be determined. The resolution of the summary factor should reflect the uncertainty of the inputs.
3. Will BOR be providing specific details or assumptions regarding expected subsurface fracture and faults zones with locations and orientations from surface to TD, or will we be expected to analyze or synthesize available geologic, structural and seismic data to derived background for such system characterization assumptions?
ANSWER: Reclamation will provide an assumed lithology for each site, which may be supplemented by representative interpreted seismic sections, well logs, formation tops, identified faults, published literature, and other data. The contractor is expected to have general knowledge of the Paradox Basin geology and drilling issues. Reclamation will provide the specific information for each site.
4. Will BOR be providing details or assumptions with regard to expected pressures and/or pressure rise within the porous intervals that are to be penetrated by a new hypothetical well at each of the study locations or will we be expected to characterize and determine pressures?
ANSWER: Reclamation will provide representative well logs and published reports on expected undisturbed pressures, and will also provide estimates for how the existing well may have pressurized formations at the sites.
5. How detailed should the work schedule, labor mix information and unit prices be in the proposal? Is there a specific table of values preferred by BOR?
ANSWER: The Work Plan must provide adequate information to give BOR a clear understanding of the level of effort, work schedule, anticipated labor mix, etc. that the firm is planning on using to complete the tasks listed in the PWS. There is no specific table of values preferred by BOR.
6. Is there a list of specific historical project documents or details that BOR intends to provide and will require be used as part of the basis for the study?
ANSWER: Reclamation will provide representative well logs, reports for the existing well, and other specific existing information that is available. The contractor is expected to have general knowledge of the Paradox Basin, as could be obtained from the published literature, past experience, etc.
7. Will the drilling records (daily drilling reports) from the PVU #1 SWD be provided to the successful tenderer?
ANSWER: Yes.
8. Will BOR require any project meetings or conference calls to discuss technical approach or report formatting content during the course of the project?
ANSWER: Reclamation expects that there will be at least 3 project meetings prior to the draft report, and that there will be sufficient conference calls, emails, or other communications as are necessary to convey information and answer questions. The project meetings can be done remotely (e.g., via Webex, LiveMeeting, or Google Hangouts) or held at Reclamation’s offices in Denver, Colorado.
9. When does the Bureau of reclamation anticipate awarding the contract?
ANSWER: Within 30 days of solicitation close.
10. When will the contractor be in receipt of all 10 locations for appraisal? At the time of award? Does the period of performance begin at the notice to proceed or upon receipt of information?
ANSWER: The contractor will be provided with the locations and properties of the 10 sites within 15 calendar days of award, contingent on Reclamation having received an executed non-disclosure agreement at least 7 calendar days prior.
11. Will you except ODCs (Other Direct Costs) such as phone, software, copies, mail, etc. expenses? Or should these expenses be rolled into our labor rates? Is an 8-10% markup on sub-contractors acceptable?
ANSWER: This will be a firm fixed price award. The Work Plan must provide adequate information to give BOR a clear understanding of the level of effort, work schedule, anticipated labor mix, etc. that the firm is planning on using to complete the tasks listed in the PWS. There is no specific table of values preferred by BOR.
File details come from the government source that posted it. Updated .