QA_Vol2_20240418.pdf
PDF 145 KB Posted
- Solicitation number
- Not on record
About this file
This document is a set of Question and Answers (Q&A) related to Request for Quotation (RFQ) No. FA520924Q0029 for Sakana Outdoor Pool Lifeguard Services at Yokota Air Base, Japan.
The key details are: The Scope of Work requires the contractor to provide lifeguard staffing and supervision 5 days per week, with additional duties such as attending the front desk, answering phones, and checking safety equipment. The staffing requirements include having at least two lifeguards on duty, maintaining a lifeguard to patron ratio of 50:1, and scheduling the lead lifeguard for a 40-hour workweek. Prerequisites for lifeguard certification include the ability to tread water for 2 minutes continuously. The government will provide the format for various required reports and documentation. Payment will be made after services are rendered, within standard Net 30 terms, with the option for quicker payment with a discount.
View the file
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Question & Answer As of 18 April 2024
Request for Quotation (RFQ) No. FA520924Q0029 Sakana Outdoor Pool Lifeguard Services for Outdoor Recreation, Bldg. 3263, Yokota Air Base, Japan < Posted on 8 April 2024 > No. 1
Area: Scope of Work (Working Days)
Reference: Performance Work Statement (PWS), Paragraph (Para) 3
Question: The Scope of Work on the PWS states that the Contractor will be responsible for providing full services of lifeguard staffing and supervision of lifeguards five (5) days per week and instead of (7) days per week. Is it correct?
Answer: Yes, (5) days, as written in the PWS, para 3 and 6.4 is correct.
< Updated on 18 April 2024 > No. 2
Area: Scope of Work (Secondary (Auxiliary) Duties)
Reference: PWS, Para 3
Question: The Scope of Work on the PWS Para 3.2-b states that the Contractor will be attending the front desk, answering the phone, handing out wristbands according to swimmer qualification, ensuring customers sign in and sign out on the daily log. Would anyone help/support when answering the incoming calls?
Answer: Yes, we can and plan to have additional staff that can assist with phone calls.
No. 3 Area: Scope of Work (Secondary (Auxiliary) Duties)
Question: The Scope of Work on the PWS Para 3.2-f states that the Contractor will check all safety equipment and supplies (i.e., rescue tubes, throw ropes, rings buoys, back boards, and first aid supplies, etc.) and inform the lead lifeguard of any deficiencies to report to the lifeguard supervisor and/or aquatics director. Can we check the equipment at the site visit on 23 April 2024?
Answer: Yes.
No. 4 Area: Scope of Work (Secondary (Auxiliary) Duties)
Question: The Scope of Work on the PWS Para 3.2-h states that the Contractor will determine chlorine content and pH values of the water. Record results on appropriate forms in accordance with (IAW) AFMAN 48-114, Recreational Waters and Mission Training Pools. Please let us know the standard chlorine concentration and ph. value.
Answer: Chlorine 7.2-7.8 / pH 1.0-2.5
No. 5 Area: Scope of Work (Secondary (Auxiliary) Duties)
Question: The Scope of Work on the PWS Para 3.2-i states that the Contractor will complete required chemical check paperwork. Would the Government provide the format of the paperwork?
No. 6 Area: Staffing Requirement
Reference: PWS, Para 4
Question: The Scope of Work on the PWS para 4.4 states that in accordance with DAFI34-101, 7 MARCH 2022, Para 20.6.1. “At least two lifeguards are required to be on duty and at their stations (chair or deck patrol) during open recreational swimming, and a minimum lifeguard requirement must be maintained at, or below, a proportion of 50 to 1 (patron to lifeguard) standard.” (T-1). Historic patron data is provided in Appendix B. Is this a different requirement from 3.2-c, 25 people? If so, please explain how you interpret it.
Answer: They are different requirements. Para 4.4 lists the required number of lifeguard and ratio of lifeguards per patrons per DAFI 34-101. 3.2-c references the situation in which the number of patrons would surpass the accepted ratio of swimmers to lifeguards. 3.2c states that the Government Representative would need to be contacted when the patron load is within 25 persons of the available patron to lifeguard ratio.
No. 7 Area: Period of Performance
Reference: PWS, Para 6
Question: The Scope of Work on the PWS para 6.2 states that the Government provided in-service training will be held weekly, the Contractor staff will put forth best effort to attend these training sessions at least once every two weeks. Training will in most cases be conducted during the workday, or during special pre-scheduled meetings. Would the training be held at Sakana Pool during business hours?
No. 8 Area: Period of Performance
Reference: PWS, Para 6
Question: The Scope of Work on the PWS para 6.3 states that the Lead Lifeguard shall schedule to the maximum extent possible, for a five-day workweek (40 hours) with two days off during the work week. Work week is defined as Sunday through Saturday. The workday begins at 09:30 and ends at 18:30. Contract staff may be scheduled for an eight-hour shift (scheduled for nine hours, with one hour for lunch). Scheduling is based on facility hours of operation, facility usage, program requirements, and special events. Is it possible to have two lead lifeguards?
No. 9 Area: Personnel Requirement (Prerequisite Skills for Lifeguard Certification)
Reference: PWS, Para 9
Question: The Scope of Work on the PWS para 9.2-b states that the Staff members must Tread water without the use of hands for two (2) minutes continuously. Does this mean 2 mins standing/vertical swimming?
Answer: 2 minutes vertical treading water (not floating on back).
No. 10 Area: Reporting and Documentation
Reference: PWS, Para 10
Question: The Scope of Work on the PWS para 10 states about Reporting and Documentation. In general, would the government provide the format for the various reports/documentation?
No. 11 Area: Payment
Reference: Standard Form (SF) 1449, Page 3 of 43, Additional Information/Notes, Para 9
Question: Would the payment be made after the service is rendered?
Answer: Payment will be rendered after services have been provided and an invoice containing all the necessary information as outlined in the contract has been submitted. Standard payment terms are Net 30 from submission of the invoice, but if the contractor would prefer a quicker payment date, they can state their preferred payment terms (i.e., 1% discount for payment in Net 10 days, etc.) at the time of bid. Please refer to Para 9. Invoices/Payment of SF1449, Additional Information/Notes on Page 3 of 43 for details.
File details come from the government source that posted it. Updated .