QA CDTF Site Visit Tour One on One Final.pdf

PDF 97 KB Posted

Attached to
Life Cycle Logistics Support and Chemical Demilitarization Training Facility Operation and Maintenance
Solicitation number
Not on record
Issued by

About this file

This document contains questions and answers from a 23 January 2020 Industry Day/Site Visit for the Life Cycle Logistics Support and Chemical Demilitarization Training Facility Operation and Maintenance opportunity with the Department of the Army Materiel Command Joint Munitions Command. The solicitation number is W52P1J-19-R-0134. The questions and answers provide clarification on the contractor's responsibilities for vehicle and equipment maintenance, liquid nitrogen storage and transportation, maintenance management, portable explosive destruction systems, research and development support, contractor-supplied transportation, dedicated maintenance areas, training activities, inventory management systems, and facility maintenance requirements at the Chemical Demilitarization Training Facility.

View the file

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Question # Question Answer

Q: What is the extent of the contractor responsibility for the Recovered Chemical Materiel Directorate (RCMD) vehicles and equipment?

A: As stated in the solicitation, the contractor is responsible for vehicle maintenance. Please refer to “Task Order 0001 - Performance Work Statement (PWS)” previously provided.

2 Q: Does the government do maintenance management?

A: There is a designated government maintenance coordinator that oversees maintenance performed under this task for the RCMD equipment described in section 2.1 through 2.1.13 (RCMD Mission Oriented Equipment).

Mantenance management for the equipment described in sections 3.4.1 and 3.4.2 is the contractor's reponsibility.

Refer to PWS for more detail concerning the contractor's maintenance responsibilities.

3 Q: Is the P2A Explosive Destruction System (EDS) portable?

A: Yes, it can be broken down into sections and transported on flatbeds.

4 Q: Is CDTF dual purpose, used for both training and storage? A: Yes.

Q: There are statements in the PWS about research and development. Is the contractor responsible for R&D or is that the responsibility of outside parties?

A: R&D items aren’t supported through the contract until they are fielded. Items may need to be shipped from RCMD warehouses to help support R&D tests which is what the contract is referring to.

6 Q: Does the contractor acquire the liquid nitrogen stored in the CDTF?

A: Yes, but Chemical Analytical and Remediation Activity (CARA) will store and ship the liquid nitrogen when it is required for use in the field.

7 Q: Were the workers seen in the high bay part of the contract?

A: No, the workers present in the high bay area at the time of the tour were from CARA which RCMD has a separate support agreement with.

8 Q: Does RCMD do remote training or tele-training?

A: Equipment training is conducted by an instructor, either at the CDTF or at Redstone Arsenal IAW section 3.3.2 of the PWS. Some AMC FEM training is conducted remotely.

Life Cycle Logistics Support and Chemical Demilitarization Training Facility Operation and Maintenance W52P1J-19-R-0134 - Industry Day Facilities Tour 23

January 2020

Life Cycle Logistics Support and Chemical Demilitarization Training Facility Operation and Maintenance W52P1J-19-R-0134 - Industry Day Facilities Tour 23

January 2020

Q: With the equipment stored in the high bay is there ever conflict between deployments and operator training scheduled to be done on the units?

A: Training is scheduled around higher priority RCMD field operations.

10 Q: Is there any contractor supplied transportation? A: Yes. Refer to the PWS.

Q: Is there a dedicated maintenance bay, and if not where is the maintenance performed?

A: Some maintenance on RCMD mission equipment is performed in the high bay, other maintenance is performed at CCDC CBC. Outside entities (such as Idaho National Laboratory) may perform maintenance in the CDTF. Mantenance for the equipment described in sections

3.4.1 and 3.4.2 is the contractor's reponsibility to select the most appropriate site/method of accomplishing preventative and corrective maintenance activites. Refer to the PWS.

12 Q: What sort of big events can be held in the CDTF?

A: Change of command ceremonies and large conferences are common in the large assembly room used for the Industry Day presentation.

13 Q: Is fabrication support in the machine shop part of the contract?

A: Yes, but the machine shop is mainly used for making minor modifications to existing components or parts. Refer to the PWS for general logistics support responsibilities.

14 Q: Was Leidos a required subcontractor of GP Strategies (GP)? A: No

15 Q: What is the role of Leidos in the current contract?

A: From the Government's perspective, Leidos is a subcontractor to GP Strategies. RCMD does not currently have a contract with Leidos for any requirements associated with the scope of this effort.

16 Q: Where do the training instructors sit when not in class?

A: In the building provided to the contractors, E4535.

Operation and Maintenance W52P1J-19-R-0134 - Industry Day Facilities Tour 23

January 2020

17 Q: Why doesn’t RCMD use Government Furnished Equipment for its’ equipment?

A: The RCMD mission oriented equipment remains on a Government employee's property receipt. Equipment described in PWS section 3.4.2 is provided to the contractor as Government Furnished Equipment for use in accomplishing contract requirements.

18 Q: Are contractors in the JPEO building part of our contract?

A: RCMD will sometimes fund subject matter experts when asked, but we are trying to limit this in the future. Refer to the PWS.

19 Q: Does the contractor maintain the inventory in warehouse E5060? A: Yes

20 Q: Are SETH items covered by the treaty?

A: They have regulations, but they are not inspectable. The contractor just maintains the SETH items.

21 Q: Where do the people in the workhouse normally sit?

A: There is an office in warehouse E2184, and also in warehouse E-5060.

22 Q: Is any staffing remote?

A: Most contractor personnel directly associated with contract requirements are located at APG. Some contract support personnel are located out of state, for example PWS section 3.2.5 Redstone Arsenal Subject Matter Expert Support.

23 Q: Is Accurate Energetics a sub to GP?

A: Yes, GP has an agreement with Accurate for management of explosives to include storage and shipment responsibilities. Refer to PWS.

24 Q: Is the inventory set to reorder points?

A: For the RCMD mission oriented equipment, we track inventory through Army Facility Equipment Maintenance

25 Q: Who pays for the Army FEM users? A: The government covers costs for the licenses.

Q: Is the liquid nitrogen used for the PINS system? (In reference to the liquid nitrogen dewars stored by the X-ray enclosure in the CDTF).

A: Yes, it is used to cool the detector head.

27 Q: What kind of maintenance system is used to track facility work orders?

A: The system is determined by the contractor.

Operation and Maintenance W52P1J-19-R-0134 - Industry Day Facilities Tour 23

January 2020

28 Q: Is any of the library automated? (in reference to the library room in the CDTF) A: No.

Q: Are these HVAC systems part of the contract? (in reference to the HVAC systems on the second floor of the CDTF).

A: Yes, maintaining these HVAC units are part of the contract.

Q: Are the responsibilities under the contract for the two JPEO buildings just maintenance and janitorial?

A: Yes.

Q: Is grounds maintenance around the office buildings (E4524-E4527) part of the contract?

A: Yes.

32 Q: Are the MRCs tested annually?

A: No, the Multiple Round Containers (MRCs) are helium leak tested after each use.

33 Q: How old are the MRCs? (in reference to the MRCs in the warehouse)

A: It ranges, some are new and some have been around since 1999, some were delivered in 2020.

34 Q: How are the MRCs managed? A: The MRCs are managed/tracked through Army FEM.

35 Q: Is the usage history of the MRCs tracked?

A: Yes, however Army FEM only tracks usage in the last nine years.

36 Q: How many personnel work in building E2184?

A: For this contract, RCMD changed the method of requiring warehouse support, so the warehouse staffing level may change once the new contract takes effect.

37 Q: How are unique parts acquired?

A: Contractor finds a vendor (mostly through online searches) capable of fabricating the specified part.

Ready to Be Posted

File details come from the government source that posted it. Updated .